arkadaşlar benim bilgisayarımda XP kurulu. bir kaç hafta önce arkdaşım kendi hard diskine benim bilgisayarı kullanarak format attı ve o hard diske tekrar XP kurdu. daha sonra hardiskini aldı ve gitti. şimdi bilgisayarımda XP li arkadaşın kurduğu hard disk olmamasına rağmen çift işletim sistemi görülüyor.yani bilgisayar açılırken benim XP mi seçmeden bilgisayar açılmıyor.
bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olursanız sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: esrarengiz1984
arkadaşlar benim bilgisayarımda XP kurulu. bir kaç hafta önce arkdaşım kendi hard diskine benim bilgisayarı kullanarak format attı ve o hard diske tekrar XP kurdu. daha sonra hardiskini aldı ve gitti. şimdi bilgisayarımda XP li arkadaşın kurduğu hard disk olmamasına rağmen çift işletim sistemi görülüyor.yani bilgisayar açılırken benim XP mi seçmeden bilgisayar açılmıyor.
bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olursanız sevinirim..
merhaba esrarengiz1984 Bilgisayarında Başlat-Çalıştır-buraya "msconfig" yaz. Üstten boot.ini seç. "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)" ile başlayan satırdan 2 tane vardır. (Normalde 1 tane olması lazım)Bunların en altta olanı sil ve yaptığını kaydedip çık. Makiyeyi kapatıp yeniden başlat. Saygılar
teşekkürler dostum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme