Şimdi Ara

çift işletim sistemi sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben xp home kullanıyorum geçen gün elime bir pardus işletim sidisi geçti ve d sürücüsüne pardusu kurdum şimdi xp den d sürücüsünü göremiyorum ama iki işletim sistemini de kullanabiliyorum ama şimdi pardusu kaldırmak istiyorum ve gene d sürücümün boş olmasını istiyorum ama bu işletim sistemini nasıl kaldıracağım
    sanıyorum pardusu kurarken kendi bir dosya sistemi var yani fat 32 değil bunu nasıl eskisine çevirebilir yardım edermisiniz

• XP kesinlikle Linux partisyonunu görmez.
    Eğer Pardus' un kendi kaldırma programı yoksa(Olması lazım) Norton Disk Manager veya Partition Magic gibi 3 üncü parti bir programla o partisyonu Win partisyonuna çevir.
  • xp'de iken:
    bilgisayarım sağ tık>yönet>disk yönetimi.pardus'un kurulu olduğu sürücüyü orada "ham" olarak göreceksiniz,sağ tıklayıp "biçimlendir",FAT32 veya NTFS seçip tamam ve uyarıya evet.
    pardus'u bu şekilde kaldırınca GRUB(açılış önyükleyici) kurulu olduğu için sistemi başlatamazsınız.bu yüzden MBR'yi yeniden yapılandırmalısınız.ilk işlemden sonra(biçimlendirme) xp cdnizi bilgisayara takın ve bilgisayarı cdden başlatın.sistem kurtarma konsolunu seçin ve komut istemine düştüğünüzde:
    fixmbr ve fixboot komutlarını verip MBR'yi yeniden yapılandırın.
  • fakat biçimlendir seçeneği aktif olmuyor
  • abi windows cd sini tak.
    Yükleme dosyalarını yüklesin fln.
    Sonra hangi diske yüklensin diye sorucak.
    O zaman d partişınını seç ve partişını sil.
    Sonra yeni partişın oluştur. Ve windows kurdan çık
    Windowsu aç
    D diskini göreceksin. DAha sonra dyi aç. Biçimlendirmeni isticek. Hızlı biçimlenir. Canavar gibi çalışıyo.

Aynı olay benim de başıma geldi.
    Hiçbisorun çıkmaz aynen uygula

edit:
    quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

xp'de iken:
    bilgisayarım sağ tık>yönet>disk yönetimi.pardus'un kurulu olduğu sürücüyü orada "ham" olarak göreceksiniz,sağ tıklayıp "biçimlendir",FAT32 veya NTFS seçip tamam ve uyarıya evet.
    pardus'u bu şekilde kaldırınca GRUB(açılış önyükleyici) kurulu olduğu için sistemi başlatamazsınız.bu yüzden MBR'yi yeniden yapılandırmalısınız.ilk işlemden sonra(biçimlendirme) xp cdnizi bilgisayara takın ve bilgisayarı cdden başlatın.sistem kurtarma konsolunu seçin ve komut istemine düştüğünüzde:
    fixmbr ve fixboot komutlarını verip MBR'yi yeniden yapılandırın.

benim dediğim bundan çok daha kolay ve basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 5 Şubat 2007; 14:18:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.