2 aydır çift işletim sistemimi(xp+7) sorunsuz kullanıyordum xp ye format atmak zorunda kaldım xp yi kurunca windows 7 açılmadı.fakat windows 7 dvd sini takarak onarma yaparak windows 7 yi açtım şuan fakat gel gelelim bu seferde xp yi açamıyorum bcd programıyla xp yi tanımlıyorum ama resetleyince herjhangi değişiklik yapmıyo lütfen yardım edin acil.
EasyBCD programıysa elindeki , Manage Bootloader , Uninstall the Vista Bootloader (use to restore XP) tıklayıp , write MBR tuşuna sırasıyla tıkla, daha sonra sistemi yeniden başlat.
kardeş bu yöntemi denedim zaten xp yi o şeklide açıyoda bu sefer win7 açılmıyor. .xp+7 yi nasıl kullanıcam sadece boot sorunu var?
arkadaşlar Benim Sorunumda Şöyle Benim Bilgisayarımda Win 7 Kurulu ide Hdd'de 30 GBlık Bir Bölüm Olusturdum Bilgisayarımda Gözüküyordu,Sonra Linux Kurdum Fakat Windows 7 ye girince bu benim bilgisayarda görünmedi,ama linuxte gözüküyor,ben bilgisayar açılırken Linux Ekranında Windows 7 mi Yoksa Linux mi açılsın diye soruyordu Bende Bu Olaydan Şikayetçiydim Otomatik Olarak Win7 gelmesini istiyordum,zaten Linuxuda Kullanamamıştım,Ne yaptım ettim silemedim Win7 de Dis Yönetiminden Linuxun Kurulu Oldugu Birimi Sildim ve Yeni Bir Boş Birim Olusturdum Bilgisayarı Yeniden Başlattım Lakin,ne Linux Açıldı nede Windows 7 Hangisi Açılsın diye bir pencerede gelmiyor,Ben Bu Linuxu Tamamemn Kaldırıp Win7 istiyorım sadece Lütfen yardım Ediniz :[
@bayer , win xp açılabildikten sonra win xp üzerinden tekrar EasyBCD açıp normal çift işletim sistemi kurulma mantığıyla işlemleri yapacaksın. yani win7 hangi bölümdeyse onu seçip ad verip boot menüye ekleyeceksin. ekliyse de silip tekrar gireceksin.