Şimdi Ara

Çifte vatandaşlık ve yurtdışı araç alımı hakkında merak ettiklerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım.
    Aslen tunus doğumlu olup annem Türktür.
    Ben ve kardeşim hem tunus hem türk vatandaşıyız. 5 yaşımdan beri türkiyedeyim ve şuan TSK ' da askeri personelim.

Sonunda kendimize bir araba alacak duruma geldik piyasayı araştırmaya başladım lakin 2. el arabalarda bile fiyatlar uçmuş durumda.
    Bir arkadaşımın çifte vatandaşsın yurtdışından al demesi ile aklıma düşen bu olay nasıl oluyor bilmiyorum.

İnternette biraz araştırdım kardeşimde çifte vatandaş 6 ay içerde 6 ay dışarda durmasına gerek yok. 6 ay sonra kardeşine devret ondan sonrada o sana devretsin gibi olaylar anlattılar ama pek bir şey anladığım söylenemez.

Ben yurtdışından araç almaya kalksam nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
    40 yılda bir bu çifte vatandaşlık bir işime yarıyabilir mi ?

• Türk vatandaşlığından çıkmadan yurt dışından araç alıp türk plaka takamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Türk vatandaşlığından çıkmadan yurt dışından araç alıp türk plaka takamazsınız

Bizim iş yaş o zaman sağol ilgin alakan için dostum.
  • hocam yurt disindan arac alip yabanci plaka kullansan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende azeri vatandaşıyım ama , çalışma iznim var. Bakü de babamın arkadaşı var almanyadan ve gürcistandan 2. El araba getırıp bakü de satıyor, malum 2. El baya uygun ve motorlarıda güçlü. Acaba ben baküden alıp, turkıyede yabancı plaka ile sürebılırmıyım ? İlla 6 ay turkıyede, 6 ay dışarıda mı kalması gerekıyor arabanın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

hocam yurt disindan arac alip yabanci plaka kullansan?

Olur benim icin sorun olmaz ama nasıl kullanacagım bir sorun cıkarmı kac ayda yılda cıkmam gerek davutoglu gecen bişeler acıklamıs dediler 5 yıl falan işte onu bilmiyorum
  • TSK ' da askeri personel olmak için ilk şart TC vatandaşı olmak yazıyor çifte vatandaşlarda mı asker olabiliyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

TSK ' da askeri personel olmak için ilk şart TC vatandaşı olmak yazıyor çifte vatandaşlarda mı asker olabiliyor?

İlk şart TC vatandaşı olmak evet ben TC vatandaşı değilim demiyorumki çifte vatandaşım Hem TC Hem TN vatandaşıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.