Şimdi Ara

Çiğ köfte kilo yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 günde bir 1.5 porsiyon çiğköfte yiyorum abartısız. Öğleyin evde yemek olmadığı için başka çarem olmuyor. Çok kilo yapar mı? tek lavaş yiyorum çift yiyeymiyorum.Bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çiğ Köfte Kilo Yapar mı?

Çiğ köfte, Türk mutfağının sevilen bir lezzetidir ve birçok kişi tarafından merak edilmektedir: Çiğ köfte kilo yapar mı?

Çiğ köftenin kilo aldırması, tüketilen miktar ve bireysel metabolizmaya bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, çiğ köfte yüksek kalorili bir besindir ve ölçülü tüketilmesi önerilir.

Orta boy bir çiğ köfte yaklaşık 200-250 kalori içerir. Bununla birlikte, çiğ köfte genellikle ekmek, soğan ve salata gibi yüksek kalorili malzemelerle birlikte tüketilir. Bu nedenle, tek başına bir çiğ köfte kilo almanıza neden olmasa da, aşırı tüketimi kilo alımına yol açabilir.

Çiğ köfte, kırmızı et, bulgur ve baharatlardan yapılır. Kırmızı et protein açısından zengin olsa da, aynı zamanda yağ oranı da yüksektir. Bulgur ise kompleks karbonhidrat içerir ve tokluk hissi sağlar. Baharatlar ise metabolizmayı hızlandırabilir.

Eğer kilo verme hedefiniz varsa, çiğ köfteyi ölçülü tüketmeniz ve sağlıklı bir diyetle birlikte almanız önerilir. Çiğ köfteyi haftada 1-2 kez, öğle veya akşam yemeğinde tüketebilirsiniz. Ayrıca, porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz ve çiğ köfteyi ekmek yerine salata veya yoğurt ile birlikte yemeniz kilo alımını önlemeye yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak, çiğ köfte ölçülü tüketildiğinde kilo alımına neden olmaz. Ancak, aşırı tüketimi ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları ile birlikte alındığında kilo alımına yol açabilir. Kilo verme hedefiniz varsa, çiğ köfteyi haftada 1-2 kez, sağlıklı bir diyetle birlikte tüketmeniz ve porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen bende merak ediyorum.Takip
  • yapar tabi
  • Yapmaz
  • diyetisyenimin dediğini aynen aktarıyorum:

"çiğ köftede bulgur var. karbonhidrat içerir. öğün olarak yeme. yiyeceksen ara öğün olarak 2 adet ye fazlası olmaz demişti."
  • Sen zayıf değil miydin zaten ye işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapiyosa asilayim ben cigkofteye maglm yas 18 kilo 58
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymanson13

yapiyosa asilayim ben cigkofteye maglm yas 18 kilo 58

Niye asiliyorsun ya nimet nimet ayip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus Ice

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Captor.

Sen zayıf değil miydin zaten ye işte

Ben sonradan çok kilocuklar aldım
  • Kilo yapsın veya yapmasın, fazlası zararlı.
  • Kilo yapar. Ama bulgur olduğu için tok tutar öylede güzel bir yanı var. Acı yersen iştahın dahada açılır öyle bir yanıda var :)

Forumdaki sıcak fırsatlar bölümündeki arkadaşın çiğ köftesi baya bi tuttu. Adres :http://www.gidaambari.com/cigkofte-siparisi---2Kg-cig-kofteLavasSos-Kargo-Dahil-1690-TL_detay417
  • quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

Kilo yapsın veya yapmasın, fazlası zararlı.

2 günde bir hatta bazı günler her gün yemek aşırıya kaçar mı hocam?
  • yapar tabi bulgur nihayetinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

Kilo yapsın veya yapmasın, fazlası zararlı.

2 günde bir hatta bazı günler her gün yemek aşırıya kaçar mı hocam?

Sadece zararlı olduğunu biliyorum hocam ne kadarı aşırıdır bilemeyeceğim Diyetisyene felan sorarsan sana ayrıntılı bilgi verecektir
  • bence fazla yeme çıkması zor olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

2 günde bir 1.5 porsiyon çiğköfte yiyorum abartısız. Öğleyin evde yemek olmadığı için başka çarem olmuyor. Çok kilo yapar mı? tek lavaş yiyorum çift yiyeymiyorum.Bilgisi olan var mı?

Acının iştah açıcı etkisi var, yani yedikten sonra anormal şekilde acıkabilirsin bu da dolaylı olarak kilo almanı sağlar, gerçi aynı zamanda acının metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de var. Bunun yanında bulgurlu çiğ köfte, etlisinden çok daha iyi ve sağlıklıdır. Bulgur zaten diyet listelerinde bir miktar tavsiye edilir, bu miktarı aşmadığın sürece zararlı değildir, hatta sağlıklıdır da. Ancak nihayetinde karbonhidrat olduğu için miktarı aşarsan kilo alırsın. Gerisi de yediğin çiğ köftenin içindeki ekstra yağ gibi şeylere kalmış, onlar da yoksa veya çok azsa, miktarını aşmadan yiyebilirsin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus Ice

quote:

• İçinde et olsaydı çok iyi kurt yapardı
  • Bazen verdiğinden çoğunu alıyor. Evet evet tahliyeden bahsediyorum Çok can yakıcı ve sıkıcı bir durum O malum ve umutsuz gidiş, oturuş ve bekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 4 Mayıs 2012; 17:27:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.