Şimdi Ara

çıIRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL şeklinde bir hata çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu şekilde bir hata alıyorum, bilgisayar açılışta onarma istiyor ve açılmıyor, format atmaya çalışıyorum yarıya kadar geliyor, F8 tuşuna basip sözleşmeyi kabul et dediğim zaman bir mavi ekran alıyorum ve ekranda öylece kalıyor, hata ise bu
    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    nasıl çözebilirim biri yardımcı olabilir mi acaba

• biostan IRQ atamalarında sorun var demektir. Biosunuzu resetlemeyi deneyin.
  • yalnız bilgisayar dizüstü olunca ve garantili olunca içini açamıyorum, çünkü garanti kapsamı dışına çıkıyor, ama biostan default ayarları yüklüyorum yine olmuyor, nasıl yapabilirim başka bir yolu var mı acba
  • bu hata genellikle ram sorunlarından ortaya çıkar..yeni ram mi ekledin?

http://support.microsoft.com/kb/818501/tr
  • hayır hiçbirşey yapmadım, bilgisayarı kapadım yarım saat sonra yeniden açtım ve bu halde, ne olcak bilmiyorum, garantiye yollamakta istemiyorum çünkü 1 ayda gelcek ve bütün işlerim yarım kalacak, üstelik bilgilerimde kaybolacak eminim
  • Başka bir XP CD'siyle denediniz mi..? Bir de XP'yi yüklerken PC'ye bağlı bir donanım (USB, ethernet kablosu vb..) varsa çıkarın öyle deneyin. Sorun hala devam ederse dizüstü PC olduğu için yapacak pek bi'şey yok. Servise götürmeniz yerinde bi'karar olucaktır.

Kolay gelsin..
  • Bu ram sorunlarından kaynaklanıyor ben geçenlerde twinmos ram almıştım ve aynı hatalar çıkıyordu ve hiçbir işletim sistemi kurdurmuyordu... Sanırım raminiz bozuk... Servise götürmekten başka çareniz yok gibi :)
  • benim mavi ekranda da bu çıkıyor 0x0000000A (0x0B100AB8,0x00000002,0x00000001,0x80515F62) bu hata nedemek oluyor acaba
  • http://support.microsoft.com/kb/314063/tr

Bu sayfada gerekli açıklamalar mevcut sebeblerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.