Şimdi Ara

Çıkış yolu bulamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm arkadaşlar, bundan 5 ay kadar önce babamın hastalığından dolayı araçta kriz geçirmesi sonucu geçirdiği büyük bir kaza sonrası her iki tarafta da kasko ve sigorta olmamasından dolayı yüklü bir miktarda kredi çekmek zorunda kaldım. Kredi miktarı yüklü olduğundan haliyle ödemelerimde maaşıma göre oldukça yüklü durumda ve her ay ödediğim kadar daha ihtiyaç olduğundan eldeki avuçtaki parayla beraber kredi kartına da bir miktar borçlandım. Mevcut durumda kredi ödemelerimi maaşımdan kesildiği için yapabiliyorum fakat kredi kartı ödemesini yapamadım ve muhtemelen önümüzdeki ay da ödemeyemediğim için kart kapanacak ve icra durumuna kadar gidecek. Bankaya borç yapılandırması için başvurduğumda mevcut kredimin %15 fazlasını çekmem gerektiğini fakat kredi yüklü olduğu için bu krediyi bana vermeyeceğini söylüyor ve ne kredi ne de kredi kartın için hiç bir ödeme kolaylığı sağlamıyor. Elimde ne evim ne arabam ne de satabilecek bir şeyim var ve borcumu ödeyemeyecek durumdayım. Bankaların da bana yardımcı olmadığı bu durumda kafama sıkma derecesine kadar düşünmeye başladım. Bu durumu aranızda yaşayan veya bilenler belki vardır diye düşündüm. Bu durumdan kendimi nasıl kurtarabilirim bilmiyorum, çıkış yolu bulamadım. Fikri veya bir çıkış yolu hakkında yardımı olabilecek varsa çok mutlu olurum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Allah bir yol gösterir umarım. Eş dost akrabaya yönelip belli miktar toplayabilseniz keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtune kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşımdan kirayı ödemek için cüzi bir miktar aldım fakat muhtemelen bu ay da kirayı ödeyemeyeceğim ve arkadaşıma olan borcum da bir süre kalacak, bankalardan ziyade birine borçlu kalıp kişilere muhtaç olmak istemem. Her ne kadar zor durumda da olsam kendime bunu yediremem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erenozkan16

Bir arkadaşımdan kirayı ödemek için cüzi bir miktar aldım fakat muhtemelen bu ay da kirayı ödeyemeyeceğim ve arkadaşıma olan borcum da bir süre kalacak, bankalardan ziyade birine borçlu kalıp kişilere muhtaç olmak istemem. Her ne kadar zor durumda da olsam kendime bunu yediremem.
    Anlıyorum ama sizi destekleyip yardımcı olacak dost verdiğinin iki katı alacak olan bankalardan iyidir bana kalırsa. Güzel bir plan yapıp uygun birisine anlatırsanız ona ne zaman ödeme yapabileceğinizi öngörebilirseniz yaptıgınız hesapla o kişide uygun durumdaysa çok daha faydalı olabilir. Gerekirse senet felanda ayarlarsınız duruma göre kendi aranızda.

• fairtune kullanıcısına yanıt
    Yüklü miktardan kastım öyle 10-20 bin değil, yanlış anlaşılmasın diye miktar belirtmedim fakat şöyle söyleyelim 2018 model sıfır Honda civic alınabiliyor. Çevremdeki insanlar arasında en yüksek maaşı alanlardan biriyim ve ben de memurum. Yani öyle bir telefon veya konuşmayla çevremde bu miktarı karşılayabilecek kimse yok. Kişi veya kişilerden de küçük küçük borç alırsam ödeyememe durumum oluşacak ve bir çok kişiye karşı mahçup olucam.

• Bu durumda ek is yapmayi dusundunuz mu? Grcr calisilabilecek turden isler. Anlattiklariniza gore baska turlu bir yol gorunmuyor.

• elektrikji E kullanıcısına yanıt
    En fazla 60 ay vade yapılıyor ve zaten mevcut kredim 60 ay, yani daha fazla yapamıyorum. Ailem de işçi emeklisi olduğu için kredi çıkmıyor maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Haftanın 6 günü 8-6 çalışıyorum yol ile beraber eve gelmem 7 yi buluyor. Bu durumda sadece 6 gün akşam 7 den sonra ve pazar günleri boş vaktim oluyor, buna uygun yapabileceğim bir iş var mı bilmiyorum, açıkçası hiç bu duruma düşmediğim için de soruşturma gereği duymadım. Uygun bir şeyler biliyorsanız belirtme şansınız var mı acaba?

• elektrikji E kullanıcısına yanıt
    Aile veya sülalemde işçi kısmı dışında olan tek kişi teyze oğlum, onun da 300.000 konut kredisi var şu an, yani kredi alma imkanı yok, diğerlerinin de gelirleri belli olduğu için maksimum 20-30 kredi verecekler tahminimce ama hepsi beraber çekildiği için örnek veriyorum en düşüğünün 1500 ödemesi olması durumunda bile 3-4 kişiden 4500-6000 civarı bi meblağ olacak ay başına. Bu durumda yine ödeme imkanım yok.

• Durumun çok zor. Keşke borç yüküne girmeden başka bir yol bulsaydın. Sonuçta kazayı yapan sen değilsin ama bu borca girdiğine göre araç senin üstüne kayıtlı sanırım.

Büyük ihtimal maaşınıza haciz gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 11 Ekim 2019; 16:56:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erenozkan16

Haftanın 6 günü 8-6 çalışıyorum yol ile beraber eve gelmem 7 yi buluyor. Bu durumda sadece 6 gün akşam 7 den sonra ve pazar günleri boş vaktim oluyor, buna uygun yapabileceğim bir iş var mı bilmiyorum, açıkçası hiç bu duruma düşmediğim için de soruşturma gereği duymadım. Uygun bir şeyler biliyorsanız belirtme şansınız var mı acaba?
    Baska bir krediye bulasmayin. Odeme gucunuzun olmadigini soylemissiniz buna gore es dost akrabanin kredi cekmesi onu sizin odemeniz maasiniza gore mumkun degilse unutun bu yolu. Size ek gelir saglayan is lazim bu nasil saglanir bilemiyorum ama bulundugunuz sehirde gunluk para alabilecek isleri arastirin. Haftanin yedi gunu calismak zorunda kalirsiniz ama hicbir sey yapamamaktan iyidir. Allah yardimciniz olsun umarim ustesinden gelirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.