Şimdi Ara

Cila yapıldıktan sonra yağmur zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selâmün aleyküm arkadaşlar acemi olarak 4-5 gün önce ilk defa cila yaptım aracıma (pasta cila degil sadece cila) ilk başta çok iyiydi güzel parlıyordu fakat dün yagmur yagdı şimdi baktım aracın her yerinde nokta nokta iz gibi bişeyler olmuş bunlar nedir acaba cilayı ben mi iyi yapamadım yoksa yıkayınca geçermi bu nokta nokta leke gibi şeyler. kullandıgım cilada Meguiars Mirror Glaze 66 diye bi ürün dandik bişey olmasın diye iyi bişey almaya çalıştım acaba kötümü yaptım anlamadım. Cila yapıldıktan sonra yağmur zararlı mı?
     Cila yapıldıktan sonra yağmur zararlı mı?

• Konu açıp sormaya bile hacet yok; Nemli bez alıp bir yeri siliyorsun, sonuca bakıyorsun...
  • Cila sonrası yüzey su iticilik kazanır. Yani yağmur yagdiginda damlaciklar oluşur. Kuruyunca da böyle leke kalır gayet normal.

Ancak kullandığınız ürün glazedir ve suya karşı dayanıklı değildir. Ara üründür. Parlaklığı artırmak adına. O nedenle böyle yağmur ve yıkama sonrası yüzeyden kısa sürede silinir gider..

Illa cila almak istiyorsanız Meguiars Quick Detailer ürününü tercih edebilirsiniz. Yıkama sonrası her panele 2 fis fis glazeden daha güzel parlar ve daha uzun ömürlü olur. 2 hafta kadar mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha parlak ve uzun ömürlü cilalar da mevcut. Üstelik Meguiars dan daha ucuza.. Isterseniz katı wax önerisi de yapabilirim. Japonların bu konuda harika ürünleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandıgınız ürün cila degil glazedir.Glaze arabaya extra parlaklık verir.Bunun için showroomlarda felan kullanılır.Yagmur yagdıgında su ile akıp gider.
  • Glaze cila degildir extra parlaklık katan bir üründür yani polısaj sonrası yuzeye atılıp daha sonra wax atılır ve boylece wax ın parlaklıgı daha üst seviyelere cıkar lakin tutunma kabiliyeti az oldugundan wax ın ömründen yer yanı ortalama wax omru 3 aysa 1-1.5 aya duser ama acayıp parlar.
    yanı sızın yaptıgınız uygulama yanlıs eksik gereksiz :D birincisi parlatmanın temelı polısajdır yuzey ne kadar iyi temızlenmiş olursa o kadar iyi parlaklık kazanılır.

@synthesizer in dedigi ürün cila degil hızlı ciladır. arada dünya kadar fark var :) hızlı cıla da da meg qd olarak pek hosuma gitmiyor alıcaksanız bu konuda f/p ve muadillerine gore ++++ fazlaları olan sonax bsd dir herhangı bır yapı markettee bulabılırısnız deneyin su iticilik ve parlaklıgı gorursunuz :)

onun harıcınde wax yapılmış aracların üzerine yagmur yagıdında boncuk boncuk olur ve sonra bunlar kurursa ız yapar tekrar yıkadıgınızda gider bu izler yani korkucak birşey yok :)

• Cila dediğiniz şey glaze, parlaklık veren bir kaplama film olarak düşünün. İnsnalar bunu "cila" olarak algılıyopr Halbuki otomotiv sekötründe cila ahşaba vernik sürmek gibi kaplama yapmak babında anlaşılan cila dğeil. O ülkemizde cila olarak kabul edilmeye çalışılıyor olsada her türlü kaplama yapan ürün dolaylı parlaklık verir, çok az koruma verir. PArlaklığı yaptıkları kaplama saayesinde verirler. Birşeyi parlatmanın mantığı nettir yüzey pürüzsüz olacak ki güneş ışığını dik şekilde kırsın o da gözümüze parlak görünsün. Bu açıdan parlak yüzey istiyorsanız gerçek cila işi yapmanız lazım yani yüzeyi aşındırarak mekanik olarak pürüzsüz yüzey oluşturma. Bu size glaze, silikonlu cila vs gibi kaplamalı ürünlerin aksine gerçek pürüzsüzlük sağlar, parlaklık kalıcı olur, aşındırma mikron oranda olduğundan verniğiniz incelmez ve yapmurdan vs etkilenmez. Yüzey pürüzsüz olduğu için de daha az kir tutar. Siz uygulamayı yanlış yapmışsınız. Aracınız geçtim glaze uygulamasını, cila için bile fazla aşınmış çizik bir verniğe sahip. Öncelikle makine ile tertmeiz past ayapılarak venrik canlandırılmalıydı. Sonra güzel bir cila ile iyice pürüzsüz hale getirip canlılık verilmeliydi. Glaze bundan sonra uygulanacak iştir ki daha ziyade siyah ya da koyu gri renklerde işe yarar. Glaze'in amacı boyaya derin ıslak görünüm vermektir ki bunu en iyi koyu siyaha yakın metalik renklerde alırsınız.

Tavsiyem kil temizliği sonraıs, adam gibi pasta cila ve sonra wax ile boya koruma yapmanız. Sizin araca glaze çok şart dğeil, zaten uzun ömürlü birşey de değil. Yalnız pasta için makine şart bilmiyorsanız bilen bir yere kendiniz yaptırın. Cila elle de olsa da makinenin yarı verimini alırsınız ancak. Wax ve kil işlmeini kendiniz kolayca elde uygulayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Daha parlak ve uzun ömürlü cilalar da mevcut. Üstelik Meguiars dan daha ucuza.. Isterseniz katı wax önerisi de yapabilirim. Japonların bu konuda harika ürünleri var.

Valla ne diyeyim ustam varsa kullandıgın memnun kaldıgım tavsiye edebilecegin bi ürün söylersen sevinirim şöyşe adam akıllı bişey bulabilrsem iyi olur saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darky0117 -- 1 Temmuz 2016; 9:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

Glaze cila degildir extra parlaklık katan bir üründür yani polısaj sonrası yuzeye atılıp daha sonra wax atılır ve boylece wax ın parlaklıgı daha üst seviyelere cıkar lakin tutunma kabiliyeti az oldugundan wax ın ömründen yer yanı ortalama wax omru 3 aysa 1-1.5 aya duser ama acayıp parlar.
    yanı sızın yaptıgınız uygulama yanlıs eksik gereksiz :D birincisi parlatmanın temelı polısajdır yuzey ne kadar iyi temızlenmiş olursa o kadar iyi parlaklık kazanılır.

@synthesizer in dedigi ürün cila degil hızlı ciladır. arada dünya kadar fark var :) hızlı cıla da da meg qd olarak pek hosuma gitmiyor alıcaksanız bu konuda f/p ve muadillerine gore ++++ fazlaları olan sonax bsd dir herhangı bır yapı markettee bulabılırısnız deneyin su iticilik ve parlaklıgı gorursunuz :)

onun harıcınde wax yapılmış aracların üzerine yagmur yagıdında boncuk boncuk olur ve sonra bunlar kurursa ız yapar tekrar yıkadıgınızda gider bu izler yani korkucak birşey yok :)

İnsan bilmeyip ürünü aldıgı yere güvenirse böyle bi durum oluyor işte çünkü ben alırken ilk defa atıcagımı söyledim bu işleri bilmedigimi ve iyi bi cila vermesini istemiştim oda şuan en iyisi bu cila diyerek bu ürünü verdi ama ben nerden bileyim glazenin cila olmadıgını napalım artık yeni bi cila alıcaz o zaman bu sefer cila tabi :D

• bu arada bi kac arkadaşa da sordum boya yanmıştır dediler makine ile pasta ve boya korumalı cila yaptırmadan ne yaparsan yap geçmez diyenler oldumu böyle bi durum olabilir mi bu glazeyi attıkdan 3-4 gün sonra yagan bi yagmur boyayı yakabilirmi ki bu arkadaşların dedigi olayı tam kafam almadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darky0117

bu arada bi kac arkadaşa da sordum boya yanmıştır dediler makine ile pasta ve boya korumalı cila yaptırmadan ne yaparsan yap geçmez diyenler oldumu böyle bi durum olabilir mi bu glazeyi attıkdan 3-4 gün sonra yagan bi yagmur boyayı yakabilirmi ki bu arkadaşların dedigi olayı tam kafam almadı.

o arkadaşlarına söyle element uydurmasınlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.