Selamlar görüldüğü üzere tavanda güneş yanıkları var. Özellikle antenin sağında bir kısım değişik bir hal aldı. Bu arabaya pasta cila atılabilir mi? Atılsa tavan kısmı düzelir mi? Bu yanıklardan dolayı atılamazsa boya hariç düzeltme yolu var mıdır?
Bu kadar ilerlemeden önce pasta cila atsaydınız keşke. Boyatmadan önce pasta cila atılıp kurtarmayı denerdim ben olsam
quote:
Orijinalden alıntı: jac0B0
Bu kadar ilerlemeden önce pasta cila atsaydınız keşke. Boyatmadan önce pasta cila atılıp kurtarmayı denerdim ben olsam
Açıkcası yazın çok kısa sürede oldu bunlar. Hatta o antenim yanındaki kısım 1 günde oldu. Yılın en sıcak zamanı güneşte kaldı, arabanın rengi de yanmaya çok müsait oldugu için müdahale şansı olmadı ki böyle olacagını da hiç tahmin etmedik.
BPG2004
kullanıcısına yanıt
En ideali bence her 5 yılda bir detailingde pasta cila yaptırmak, böylece uzun süre üstte taze boya duracağı için güneş yanığı olma olasılığı düşer. Tabi bu benim tahminim.
quote:
Orijinalden alıntı: jac0B0
En ideali bence her 5 yılda bir detailingde pasta cila yaptırmak, böylece uzun süre üstte taze boya duracağı için güneş yanığı olma olasılığı düşer. Tabi bu benim tahminim.
Kesinlikle dikkat edecegim bundan sonra. Araba 16 yaşına girecek çok da anormal değil ama daha dikkatli olsak tabiki daha uzun süre sağlam kalırdı.
Güneş yanıgını hiçbirsey kurtarmaz. Gözüne batarsa aynı renk bulabilirsen folyo cektir
Pssta polisaj kar etmez ona folyo kaplattır ustteki arkadaşın dediği gibi
pasta atmak bu süreci daha çabuk hale getirir. zamanında wax atacaksınız ki boyayı korusun.
Pasta cila atar ardından spreyle vernik atarsınız üstüne( aslında boyadan önce vernik yanıyor o yüzden vernik atınca düzelecektir kosman) , yüzde yüz olmasa da düzelir ama vernik ile belki mikron değeri artabilir. Çok gözünüze takılıyorsa eğer kaplatın aynı renge gitsin, satarken de fotosunu çekersiniz çok istiyorsa folyo fiyatı kadar kapora verir satacağınız zaman alıcı söktürür baktırır alır.
quote:
Orijinalden alıntı: mr4power
Pasta cila atar ardından spreyle vernik atarsınız üstüne( aslında boyadan önce vernik yanıyor o yüzden vernik atınca düzelecektir kosman) , yüzde yüz olmasa da düzelir ama vernik ile belki mikron değeri artabilir. Çok gözünüze takılıyorsa eğer kaplatın aynı renge gitsin, satarken de fotosunu çekersiniz çok istiyorsa folyo fiyatı kadar kapora verir satacağınız zaman alıcı söktürür baktırır alır.
Anladım üstad. Bu kaplama işi kaça patlar tahminen? Sadece tavan için.
Restorfx bayileri içler acısı halde değilse çözüyor genelde. Markayla bir bağım yok arkadaşımın f10 520 side kaput folyodan boyası yanıktı düzelttiler. Boya kalınlığı 90 mikronsa 100 mikron oluyor ve geçiyor nasıl oldugunu bende bilmiyorum. Ancak işleri genelde pahalıydı sormakta fayda var
BPG2004
kullanıcısına yanıt
Hocam hiç bilmiyorum fiyatını
Yakında kaput ve bagaj üstüde yanacak. Meret bir başladı mı durdurulamıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mr4power
Hocam hiç bilmiyorum fiyatını
Anladım hocam soracagım ben. Teşekkür ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: yirthan
Yakında kaput ve bagaj üstüde yanacak. Meret bir başladı mı durdurulamıyor.
Evet hızlı yayılıyor. Ben bi örtü ayarlayacagım yoksa çok kötü bir hal alacak.
quote:
Orijinalden alıntı: BPG2004
Evet hızlı yayılıyor. Ben bi örtü ayarlayacagım yoksa çok kötü bir hal alacak.
Alıntıları Göster
Önceki 2 aracım koyu renkti hadi ilk aracım bilmiyordum yandı sonraki megane 2 ye 2 kere boya koruma yaptırmama rağmen yandı ben de son aracımı beyaz aldım sıkıldım artık güneş yanığından.
Aynı renk araç aynı dert bende de var. İşin erbabı çok adama sordum ya folyo ya boya dediler. O beyaz çıktı ise dönüş yokmuş.
Gözünüz alışır bir süre sonra. Ama yaptırırsanız ben de merak ediyorum.
Sıcak memlekette yaşıyorsan Beyaz araç alacaksın abi başka çare yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme