Lise 2 ' ye gidiyorum , 15 yaşındayım.1 abim var.Annem her zaman abimi kayırır , babam ise beni kayırır.Annem bana karşı kötü laflar söylüyor (kızdırınca) en ufak şeylerden dolayı bir ton laf sayar bana.Bayram günü sabah namaza gittik geri geldik.Kurban kesmiştik , Bolu'dan anca ankaraya gelecekti.O zamana kadar herhangi bir kavga söz konusu olmadı.Kurban etleri evin önüne geldi , ben ve babam etleri almak için aşağıya kadar indik.Etleri yukarıya taşıdık , annemde o sıra inmiş babamın elindeki etleri aldı yukarıya çıktık.Annem benden önce çıktı eve ve girerken bana bağırarak ayakkabıları düzelltttt diye bağırdı.Bense acelesi yok düzeltiriz dedim.Öyle dedikten sonra annem sen hemen köpek gibi kap ben senin azına s.ç.... dedi.Ve yine başlamıştık kavgaya.Birton laf saydı saydı.Böyle en ufak şeylerde kavga ediyoruz ( ve büyük çoğunluğu annem yüzünden , yukarıda ki olayda da bahsettiğim gibi ).Ertesi sabah annem git ekmek alda gel dedi bende ben alamam abim gitsin dedim.Yine başladı birton küfür olsun , azar olsun herşeyi dedi.Babamla da en ufak şeylerden kavga ederler.Mesela bayramın 2. günü annem komşulara gidelim dedi , babamda ezana 10 dakka var , namazı kılayım ondan sonra gidelim dedi.Tabi annem o sırada üstü başı giyinikti.Babam namazı kıldı hadi gidelim dedi fakat bu seferde annem ben sana o zaman demiştim artık gitmem dedi ve birton kavga ettiler.Bayramın 4. günü Sabah annem banyoya girmiş , babamda apartmana gidecekmişti fakat annem banyodan çıktı , anneme apartmandakilere kestiğimiz kurban etinden koy dedi fakat bu seferde annem ben onları doalba poşete hazılradım komşulara vermemem dedi.Babamsa ben sana demedinmi komşulara verecez diye yine birton kavga ettiler.Annemde babamı abime şikayet eder abimle çok iyi konuşurlar bizle hiç iyi konuşmaz.Az kaldı bir gün cinnet geçirecem böyle giderse En ufak şeylerde kavga ediyorlar evde 1 gr huzur yok.Bıktım artık BIKTIM !
annen psikolojik yardım almalı
annene kurbanın yemek için değil,yardımlaşma için kesildiğini söyle
Mümkün olan en kısa sürede Okuldaki rehber öğretmeninle bağlantıya geç.
Sana (gerekirse ailene) yardımcı olabilecek en önemli kişidir.
Okulda duyulur diye de endişelenme. Rehber öğretmeninle konuştukların aranızda kalır