Şimdi Ara

ÇILDIRTAN SORUN İKİLİSİ: WİN7+ATI3870 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orda yazmıyor hash ,hash gösteren programlar var google dan yazıp bakabilirsin orjinal hash ile karşılaştırıp oynanmışmı yoksa temizmi olduğunu anlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Şu an sorunsuz çalışan bu:
     ÇILDIRTAN SORUN İKİLİSİ: WİN7+ATI3870

bildiğim kadarı ile en sorunsuz olan sürüm de bu zaten bende bunu kullanıyorum şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım !!
  • Erken konuşmuşum. Sorunsuz dediğim işletim sistemi de ertesi gün aynı mavi ekranla çöktü. Catalys 9.12' de durum değişmedi. HotFix 9.12 de aynı. Ben artık Catalyst kurmaktan vazgeçtim.
    İşte Hash tablosu:
  • Nvidia bir kartla dene hocam birde. Bi o kalmamış yapmadığın.
  • ocak 2009 dan beri win7 kullanıyorum (2-3 tane beta sürümü ve şuan final sürümü) ve ekran kartım sapphire hd3870 şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: .AnasoN.

ocak 2009 dan beri win7 kullanıyorum (2-3 tane beta sürümü ve şuan final sürümü) ve ekran kartım sapphire hd3870 şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım

Tebrikler
    Bana ne faydası var?
  • 32 BIT DEGERLERI
    MD5 : 5E0836A2B670FA5F9DA4726BD0795B45
    SHA1 : 1B9DD4D398549B430D8B757B2EC2586E6A18E290
    CRC : BBD213AA

64 BIT DEGERLERI
    MD5 : 154B89EF883E17A0A5D107BF4D91C44B
    SHA1 : 2A478A2875FF375A9BC98B67C7050E162AF2889D
    CRC : 77530725

orjinal hash ler bunlar hocam ,md5 chech ve hashtab diye programlar ile kontrol edip verdiğim hashler ile karşılaştır istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 23 Aralık 2009; 15:03:21 >

• Sorunun kaynağı belli oldu. ATI
    Bugün CrossFire da bağlı olan ikinci ekran kartını söküp birinci ekran kartı ile yer değiştirdim. PC yi açtığımda ekranda atifact lar oluştu. Emin olmak için diğer ekran kartını söküp tek başına çalıştırdım ama artifact ler kaybolmadı. Sonra sorunlu ekran kartını söküp diğerini tek başına taktım. Şu an sorunsuz olarak Catalyst 10.1 driver çalışıyor.
    İlginç olan ben bu 3870 X2 yi, 2900XT yine aynı şekilde yanıp grantiye gönderdiğim ve 30 iş gününde tamir edemedikleri için üst model olarak ve herhangi bir fark ödemeden aldım. Garantisinin bitmesine 2 ay kala üstelik OC yapmadığım halde bu da durup dururken yandı.
    Bir daha ATI almam...

• klasik ATI sorunu işte.
    Çok ii kartlar üretiyorlar ama gel gelelim konu driver olunca adamlar yapamıyorlar.BILMIYORLAR Driver YAZMAYI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 12 Şubat 2010; 3:47:37 >
  • yine ati yine sorun
  • Sırf driver sorunu yüzünden ati'den soğudum,imzamdaki ekran kartına driver çıkartmamışlar 2005'in driverini kullanıyorum..

nvidia ati
  • bir donanımı tam manasıyla kullandiran tabiki yazilim

yani cok guclu donanim olsada yazilimsiz ise yaramiyor

ati cidden bu konuda sıkıntıda

para verip mühendismi calistirmiyor ne işse
  • birazda argeye para yatırsa ati hadi oyunda sorun vs var oyun firmaları ile anlaşamıyorsun anladık yahu koskoca windowsla nasıl anlaşamıyorusn xp yada window7 herkes gün geçtikçe
    yada yeni pclerle çoğunluk win7e geçiyor sorunsuz ve full stabiliteyi işletim sisteminde tutturman şart...

neyse fanatik aticiler gelmeden kaçayım
  • AMD driverlarda bazı değişiklikler yapacağını söylemişti yanılmıyorsam Win7 için crossfire desteği ve HD5000 serisi kartların tam optimize edilmesi gibi bir şeyler yazıyordu bu önemli güncellemeler catalyst 10.2 yada 10.3 te gelebilirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sorunun kaynağı belli oldu. ATI
    Bugün CrossFire da bağlı olan ikinci ekran kartını söküp birinci ekran kartı ile yer değiştirdim. PC yi açtığımda ekranda atifact lar oluştu. Emin olmak için diğer ekran kartını söküp tek başına çalıştırdım ama artifact ler kaybolmadı. Sonra sorunlu ekran kartını söküp diğerini tek başına taktım. Şu an sorunsuz olarak Catalyst 10.1 driver çalışıyor.
    İlginç olan ben bu 3870 X2 yi, 2900XT yine aynı şekilde yanıp grantiye gönderdiğim ve 30 iş gününde tamir edemedikleri için üst model olarak ve herhangi bir fark ödemeden aldım. Garantisinin bitmesine 2 ay kala üstelik OC yapmadığım halde bu da durup dururken yandı.
    Bir daha ATI almam...

Buradan bakıldığında, sorunun arızalanan kart olduğu sonucuna vardım?

Hayır alttaki yorumlar sadece driver üzerine yoğunlaştığından, yanlış mı okuyorum diye şüpheye düşmedim değil doğrusu..

• Bios ekranında bile artifact oluşması donanımsal bir sorun olduğunu zaten gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bérat

Sırf driver sorunu yüzünden ati'den soğudum,imzamdaki ekran kartına driver çıkartmamışlar 2005'in driverini kullanıyorum..

nvidia ati

Ekran kartın için en güncel sürücü 9.11 Legacy'dir. Bunu da ATI'nin sitesinden x300'e tıkladığında karşına çıktığından, kolaylıkla bulabilirsin.

• atikmdag.sys asus m2amvp +2600xt 2*1 gb ram ile sorunsuzdu. ne zaman 4 gb ram kullanmaya kalktım ve 64 bit sistem kurdum bu hatayı aldım ve çözemedim. Çözdüm aslında 32 bit sistem kullamak yada 64 bitte msconfigten max rami 3.25 yapmak. Atide sorun olduğunu düşünmüyorum. Yeni anakartımla sorun olmamıştı. Anakartı değiştirince sorun ortadan kalkmıştı bende. rami 3.25 kullanırsan sorun olmayacaktır.

Yeni farkettim 8 gb ram kullanıyormuşsun. :) Geçen de özelden bir mesaj geldi. Aynı anakartla 4gb ramle bu sorunu alıyorlarmış. Ekran akrtı driverinda sorun olsa başka anakartla neden sorunsuz çalışsın. YAda neden 4 gb ramda bu hata varken 3 gb ta olmasın. Aynı sistem 4830 lada aynı sorunu vermişti. Ankartımı asus m2amvp den gigabyte ma770 ud3 e yükseltince sorunların hepsi ortadan kalktı. Eski anakartımla 4 gb ramla anakarttakii ses kartıda vistada çalışmıyodu :). HEmn suçu atiye bağlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 15 Şubat 2010; 10:50:31 >
  • Hocam o mavi ekran hatasını dün 3 kez aldım ben.Pc de sorun yok win xp 32 bit ve hd4850 kullanıyorum.Sende ATİkmDag yazıyor benimde ati sorunuydu sanırım kmdagdı benimde.Bende o/c vardı ısınmadan dolayı diye sanıyordumki fan hızını %85-%100 kullanıyorum şimdi öyle mavi ekran almadım hiç.Ekran kartın ısınıyor olabilir kısaca.

Birde başka ilginç bir şey 9.11 olan yeni driverdan dolayıda olabilir bu sorun
  • HATA ekran kartı sürücüsünden meydana gelmekte. Bende ATI kullanıcısıyım. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Win 7 7600 sürümünü kullanıyorum 32bit ve ne zaman ekran kartı driverını yüklesem 9.11 ctlys. aynı mavi ekranla bende karşılaştım. win 7 ile gelen driver ile kullandığımda hiçbir şekilde mavi ekran almadım. Ben anakartı aldığım zaman BIOS güncellemiştim yani BIOS luk bir olgu değil %100 ekran kartı driverından kaynaklı bir hataydı benimki. Belki sizinkide ekran kartı driverından kaynaklanıyordur. Ekran kartı sürücüsünü kurmayın ve win 7 ile gelen şekilde kullanın bakalım o zamanda mavi ekran alacakmısnız.

O da çözüm olmazsa prem95 ile sisteminizi kastırın test başarısız olursa o zaman RAM lerinizde bir sorun var demektir...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.