Şimdi Ara

ÇILDIRTAN SORUN İKİLİSİ: WİN7+ATI3870

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen pazar günü karar verdim Win7 Ultimate 64' ün son Retail sürümünü PC' me kurmaya. Keşke kurmaz olaydım.
    Sistemimde Temmuz ayından beri Win7 RTM Ultimate 64' ü sorunsuz kullanıyordum. Ama ne zaman geçen pazar format atıp Win7 Retail' i kurayım dedim PC bir daha adam omadı. Her defasında aşağıda ki mavi ekran hatasını veeiyor. Catalyst driver kursam veya kurmasan sonuç değişmiyor. Update yaptım Windows sitesinde yine aynı. Bazen beni bir gün götürdü Hatta oyun (BF 2) kurup oynadım. Ama ertesi gün sistem açılışında yine aynı mavi ekran.
    Hatta en sonunda Win7 Retail PC mi sevmedi RTM' e döneyim dedim ama o da benzer hatayı verdi. Vista 64' e döneyim dedim o kurulum bile yapamadı.
    Donanımsal bir sorun olabilir diye ekran kartı bölümüne konuyu açtım. Ama donanımsal olacağını zannetmiyorum. Sistemimde OC yok:
    GA X48-DQ6
    4 X 2GB KINGSTON HYPERX DDR2 800MHZ
    CORE2QUAD 6600
    2 X 1GB RADEON 3870 X2 CrossFire
    2 X 60GB OCZ VERTEX RAID 0
    3 X 250 HDD RAID 5
    Creative X-Fi Pro Elite

• Hocam benimde başıma geldi bu bir iki kez, çıldırmıştım bundan kurtulana kadar ama donanımsal bir sorun değil bu, ingilizceniz orta düzeyde ise, ***stop ile başlayan numaraları nette aratırsanız yabancı sitelerde çözümleri var, ben hiç hatırlamıyorum nasıl yaptığımı fakat biraz karışıktı o aklımda kalmış, bir de sorunun ekran kartıyla ne alakası var onu anlamadım, adı çıkmış atinin bir kez
  • Bu sorunu aşmak için bios update ettim, CMOS resetledim ama nafile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    Geçen pazar günü karar verdim Win7 Ultimate 64' ün son Retail sürümünü PC' me kurmaya. Keşke kurmaz olaydım.
    Sistemimde Temmuz ayından beri Win7 RTM Ultimate 64' ü sorunsuz kullanıyordum. Ama ne zaman geçen pazar format atıp Win7 Retail' i kurayım dedim PC bir daha adam omadı. Her defasında aşağıda ki mavi ekran hatasını veeiyor. Catalyst driver kursam veya kurmasan sonuç değişmiyor. Update yaptım Windows sitesinde yine aynı. Bazen beni bir gün götürdü Hatta oyun (BF 2) kurup oynadım. Ama ertesi gün sistem açılışında yine aynı mavi ekran.
    Hatta en sonunda Win7 Retail PC mi sevmedi RTM' e döneyim dedim ama o da benzer hatayı verdi. Vista 64' e döneyim dedim o kurulum bile yapamadı.
    Donanımsal bir sorun olabilir diye ekran kartı bölümüne konuyu açtım. Ama donanımsal olacağını zannetmiyorum. Sistemimde OC yok:
    GA X48-DQ6
    CORE2QUAD 6600
    3 X 250 HDD RAID 5
    Creative X-Fi Pro Elite

bende mavi ekran sorunu yasamistim senin gibi snra kartla birlikte gelen driveri yukledim düzeldi. Dene istersen...

• dostum atikmdag sorunundan ne çektiğimi bir bilsen ben şanslıymışım dersin 64bit sistemde vistada ati driverını kurmazsan kmdag vermiyordu ama kurunca kmdag veriyordu win7 de ise işletim sistemini yükler yüklemez veriyor bu sadece 64bit için geçerli eğer google a yazarsan atikmdag diye adamlar bu hata yüzünden site bile kurmuş aynı mavi ekran için kurdukları gibi o yüzden hiç yükleme bile 64 biti bırak 750mb ramin boşa gitsin ama rahat kullan
  • Sorunun adı belli oldu: CrossFire X
    Crossfire köprüsünü söküp sistemi yeniden açtım. Win7 sorunsuz açıldı. Hatta Catalyst Ekim sürücüsünü kurup oyun oynadım.
    Sonra sistemi kapattım. Crossfire köprüsünü taktım. Sistem yine sorunsuzdu. Ancak ne zaman Catalyst ekranını açıp Enable CrossFire kutucuğunu işaretledim, işaretler işaretlemez yine aynı mavi ekran çıktı.
    Umarım bu sorunu kasım sürücüsünde düzeltirler.
  • quote:

Sorunun adı belli oldu: CrossFire X
    Crossfire köprüsünü söküp sistemi yeniden açtım. Win7 sorunsuz açıldı. Hatta Catalyst Ekim sürücüsünü kurup oyun oynadım.
    Sonra sistemi kapattım. Crossfire köprüsünü taktım. Sistem yine sorunsuzdu. Ancak ne zaman Catalyst ekranını açıp Enable CrossFire kutucuğunu işaretledim, işaretler işaretlemez yine aynı mavi ekran çıktı.

ya ben anlamıyorum arkadaş... ATI driverları sürmeden önce bunun testlerini yapmıyor mu?!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Win7 ye geçiş bayağı sancılı olacağa benziyor. Aklıma komplo teorileri geliyor. Bizi çıldırdıp yeni ürünler aldırtmaya çalışıyolar sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergen60

Win7 ye geçiş bayağı sancılı olacağa benziyor. Aklıma komplo teorileri geliyor. Bizi çıldırdıp yeni ürünler aldırtmaya çalışıyolar sanki

iyide CF olmadan sorunsuz çalışıyor demiş tuvnera.. AMD'nin CF üstünde çalışması gerek..
  • bence internette win7 crossfire ikilisinin vukuatlarını araştırmalısın ben daha önce böyle bir hata duymadım sorun başka bir yerde olmasın mesela donanım çakışması veya kurdugun programlardan kaynaklanan bir sorun?
  • 4000 ve 5000 serisi win7 de crossfire modunda problemsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 8 Kasım 2009; 5:42:47 >
  • Orjinal Win 7 alsam sorun düzelir mi acaba?
    Belki de Microzort korsan sürümlere böyle bir ceza veriyor.
  • bende yaklaşık 3 ay boyunca 3870 x2 ile windows 7/ 64 bitte sorun yaşamadım Crosfire devamlı aktif idi..
  • İnsan çözüm bulamayınca aklına komplo senaryoları geliyor.
    Son sürüm işletim sistemini kurunca bir şekilde sistem bilgilerini aldılar. "Vaaay adi herif sen 5.000TL lik sistem kur ama 170$ ı bir işletim sistemine çok gör. Al sana !" deyi kitlediler sanırım.
    Çünkü Micorozort' un Vista' sıda ne hikmetse aynı sebepten kurulmuyor. Halbuki 2 hafta önce herşey normaldi.
  • Ne Catalyst yükledim nede Windows' dan Ati için güncelleme kurdum ve şu an için sistem sorunsuz çalışıyor hatta oyun bile oynuyorum.
    Ama Win7 derecelendirmesi 3.8 gibi çok düşük bir puanda kalıyor. Ne ilginçtir ki en düşük puanı ekran kartı değil disk veri aktarım hızı alıyor. Bu arada diskler 2 adet OCZ vertex 60GB
  • Dün yeni bir Win7 Ultimate 64 indirdim ve sorunum çözüldü. Şu an Catalyst 9.11 ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve oyun oynayabiliyorum.
    Bu da demek oluyor ki her kopya sağlıklı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Sorunun adı belli oldu: CrossFire X

ya ben anlamıyorum arkadaş... ATI driverları sürmeden önce bunun testlerini yapmıyor mu?!

yok etmiyordur öyle salla gitsin koyuyordur nerte.
    ya arkadaş yazdığınız bir okuyun önce.
    arkadaşın makinaya özgü de bir sorun olabilir anakart chipseti vs ile alakalı.başka anakartta aynı sürücü ile sorun olmuyordur.dünyadaki bütün anakartlar bütün konfigurasyonlar ile crossfire testi yapıp öyle mi koymalarını bekliyorsunuz? millet böyle bir sorun varsa şikayet edecek forumlarda vs tartışılacak adamların haberi olacak bakacaklar çaresine.ne bu ya her driver sorununda ati driver yazamıyo mevzusu?bay geldi artık...

• quote:

Geçen pazar günü karar verdim Win7 Ultimate 64' ün son Retail sürümünü PC' me kurmaya. Keşke kurmaz olaydım.
    GA X48-DQ6
    CORE2QUAD 6600
    3 X 250 HDD RAID 5
    Creative X-Fi Pro Elite

Asıl sorun burada.Bu sistem OC'suz kalır mı?

• quote:

Dün yeni bir Win7 Ultimate 64 indirdim ve sorunum çözüldü. Şu an Catalyst 9.11 ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve oyun oynayabiliyorum.
    Bu da demek oluyor ki her kopya sağlıklı değildir.

hocam kullandığın windows 7 lerin hash değerleri farklımıki
  • Şu an sorunsuz çalışan bu:
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.