|
Çin’den ekran kartı hamlesi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yıldım şu bin dolarlık iki bin dolarlık tek el ekran kartı piyasasından. Bir nebze de olsa fiyatlarda hafifleme olsa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yetiş ey Xindong. Fiyatları dizginlesen yine yeter bize. Liboşlar fiyatlar artmıyor diyor inanma onlara. Bari sen ekran kartının Xiaomisi ol, azıcık nefes aldır bize
Ben sana sırf destek için bile alır koyarım kenara her sene 1 tane
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 19 Kasım 2021; 11:59:50 >
-
Ekran kartın Xiaomi si olsa yeter.
Gözüm kapalı alırım.
Performansi da çok önemli değil.
Fiyatları aşağı çeksin yeter.
Rekabet lazım.
200 dolara rtx3060 gücünde kart gelse…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 19 Kasım 2021; 12:32:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Miningci stokçular bunu da kapar depolar. Dünyanın her yerinde stokçu kaynıyor. Geçtiğimiz ay bir depoya gittik kart fiyatı sormak için. Depoda (benim tahminim) 50 bin adetten fazla kart vardı. Üstleri tozlanmış çoğunun. Depo büyüktü kart alamadık, pahalı satıyordu.
-
Miningci stokçular bunu da kapar depolar. Dünyanın her yerinde stokçu kaynıyor. Geçtiğimiz ay bir depoya gittik kart fiyatı sormak için. Depoda (benim tahminim) 50 bin adetten fazla kart vardı. Üstleri tozlanmış çoğunun. Depo büyüktü kart alamadık, pahalı satıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
200 dolar bile 2200 oldu dkdkdk 1000 lirada vergi gerçi yine iyi şu piyasada 😂
La hani chip krizi vardi? Yeni kart üretecek hemde gddr6x ile... hepsi ayak bunlarin. Chip krizi falan yok. Bas kaldiri var. Ben niye ucuza yok paraya sizin pis islerinizi yapayim diyen bir Çin var. "Aha durdurdum faprikayi" diyen köylü kurnazi bir çin... Ve ona karsi birlikte gecikmis hantal bir avrupa ve agresif bir amerika... Yine arada kalan, kasaya gecince, toplama pc fiyati birden 1800lira artan biz oluyoruz. Filler tepisiyor hal bu ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 19 Kasım 2021; 14:34:37 >
O yongaları bedava mı dağıtıyorlar GDDR6X hani pahalıydı kolay bulunmuyordu üretim stok azdı ? Millet araba üretemiyor çip yok diye bunlar ekran kartı üretecek ama hepsi miningcilere gidecek gene. ETH olmuş 4800 dolar ATH gördü...
-
Bizim ülkede böyle girişimler ne zaman olur acaba?
Ne zaman kafayı gördüğümüz kumdan çıkarır organik hoşaf vs şeylere ödül vs vermeyi bırakırsak o zaman belki birşeyler olabilir.
Bir kaç yıl içinde chip ve ekran kartı konusunda bu defa arz bollluğu yaşanacak. Pandemi etkisi kalktıkça paraya, üretime saldıracaklar.
-
200 dolara 3060lık kart gelse bu memlekette kimse pcsine alıp takmaz gider 200 dolara alıp 400 dolara satar. yapmam diyene inanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feyzuli -- 19 Kasım 2021; 18:31:52 >
-
Cümlenin devamını doldurdunuz teşekkürler
Öyle bir ekran kartı çıksın ilk miningciler çöker :D yine bize kalmaz.
-
Çin'de yıllardır eski Nvidia ve AMD yongaları ile üretim yapan firmalar var bir nevi küçük fabrikalar , inanın biraz para ile sizde ekran kartı anakartını yani devre kartını yani board üretip yongayı üzerine koyarsınız , soğutucu ve fan vs kısmı zaten çocuk oyuncağı
Zamanında çok böyle firma iletişim kurdum , örneğin eski x79 yonga anakart üreten firmalar boardı siyah üretin biraz görsellik katın vs diyordum :) kullanıcı görsellik bekler derdim zamanında
Para yok para olsa keşke çok işler yapardik bunlarla
Şoyle 200 dolara.1660 ile 2060 civari bi performans versin yeter valla alirim hatta 100 dolarda devle vergi koysun 300 dolara 1660.performansi versin rtxde desteklemesin dlssde desteklemesin yinede alirim yeterki 300 dolar olsn valla.alrim
3070 seviyesinde 200 dolar olsa yeterli zaten normalde 500 600 dolar falan sanırım
Yapacakları tek şey 1060, 1050 ti seviyesinde bir kart üretip ona abanarak maksimum 80-100 dolardan peynir ekmek gibi satmak. Gerekirse 200W çeksin, bütçe buildlerin kralı olur. Nvidia çok daha iyisini çıkarır hemen aynı fiyattan ama aldanmamak lazım. İş nvidiaya kalınca neler olduğu malum. Rekabet körüklenmediği sürece kaybeden tüketici olur.
Ekran kartın Xiaomi si olsa yeter.
Gözüm kapalı alırım. Performansi da çok önemli değil. Fiyatları aşağı çeksin yeter. Rekabet lazım. |
Yıldım şu bin dolarlık iki bin dolarlık tek el ekran kartı piyasasından. Bir nebze de olsa fiyatlarda hafifleme olsa.
|
Yetiş ey Xindong. Fiyatları dizginlesen yine yeter bize. Liboşlar fiyatlar artmıyor diyor inanma onlara. Bari sen ekran kartının Xiaomisi ol, azıcık nefes aldır bize
Ben sana sırf destek için bile alır koyarım kenara her sene 1 tane |
Öyle bir ekran kartı çıksın ilk miningciler çöker :D yine bize kalmaz.
|
200 dolara rtx3060 gücünde kart gelse…
|
Yapacakları tek şey 1060, 1050 ti seviyesinde bir kart üretip ona abanarak maksimum 80-100 dolardan peynir ekmek gibi satmak. Gerekirse 200W çeksin, bütçe buildlerin kralı olur. Nvidia çok daha iyisini çıkarır hemen aynı fiyattan ama aldanmamak lazım. İş nvidiaya kalınca neler olduğu malum. Rekabet körüklenmediği sürece kaybeden tüketici olur. |
200 dolar bile 2200 oldu dkdkdk 1000 lirada vergi gerçi yine iyi şu piyasada 😂
|
Benzer içerikler
- instagramda taslaklar nerede
- whatsapp görüldü kapatma
- instagram verileri silme
- instagram arama geçmişi
- youtube reklam engelleyici
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X