Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adapte olmak farklı birşey, bakteriler canlılıklarını sürdürüyorlar. Virüsler yaşayamadıkları koşullarda faaliyet göstermezler. Ölü gibidirler. Ama birdaha bulaşamadıkları yönünde bir bilgi kanıt yok. Benim bildiğim böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

Adapte olmak farklı birşey, bakteriler canlılıklarını sürdürüyorlar. Virüsler yaşayamadıkları koşullarda faaliyet göstermezler. Ölü gibidirler. Ama birdaha bulaşamadıkları yönünde bir bilgi kanıt yok. Benim bildiğim böyle.
    Neyse biri bu konuyu aydınlığa kavuştursun. :D Ama kristalleşme falan hatırlamıyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GarçonBlanc G kullanıcısına yanıt
    Aklımda öyle kaldığından öyle yazmışım. Doğrusu canlılık faaliyeti göstermemesi ve enfekte edene kadar korunması olacak. Mesajı düzenledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 30 Ocak 2020; 14:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Profesör güzel sallamış bence. Ben bu konunun uzmanı değilim. Ama hiçbir yerden araştırma yapmasam bile, basitçe lise-1'den kalma bilgimle bu anlatılanın yanlış olduğunu söyleyebilirim. Virüsler hücre dışında çooook uzun süre canlı kalabilirler. Kuru ortam ıslak ortam farketmez. Vücuda geçtiği anda da insanı/hayvanı enfekte ederler. Virüslerin neden olduğu enfeksiyonlara da "viral enfeksiyon" denir.

Madem kuru şeylerden bulaşmıyo, kuru yerde fazla yaşayamıyo, bu virüs çinlilere nerden bulaştı uzaylılar mı getirdi. Adamlar *okun bile yağını çıkarıyorlarmış demin bir başlıkta gördüm. Bence bu açıklamayı yapan adam ticaretin olumsuz etkilenmemesi için tutulmuş bir misyoner. Aklıma başka birşey gelmiyor.
    Adam gitmiş Prof olmuş ve sen lise 1 bilgisiyle adama sallamış diyorsun :D. Cehaletin getirdiği özgüven bu olsa gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün bana kargo geldi böyle açtım valla sonra yine Pürell le sildim:). Evde çocuk olunca insan korkuyor.

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 30 Ocak 2020; 15:52:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

Virüsleri bakteriden ayıran nedir? Bir canlıya bulaşana kadar aktivite göstermemesi(korunması) değilmidir? Sürekli canlılarla yayılıyorsa bu özelliğinin anlamı nedir? Sıvılar ile nasıl bulaşıyorlar peki örneğin suyla mesela, su dış ortam değil mi? "Dışarda bir kaç saat" çok genel bir ifade değil mi? Aktivitesini yitiren bir virüsün tekrar bulaşmayacağına dair kanıtınız varmı peki?
    Her virüsün karekteristliğin bildiğimi yazmadım umurumdada değil fakat bu temel bilgi, birisi bu temel bilginin yanlış olduğunu söyleyince gülesi geliyor insanın kusura bakmayın.

Ek olarak bu durumu bir sonraki grip vakalarında test edebilirsin.
    Grip olan birisine kapalı ambalajlı bir su dan su içirip içtiği bu suyu 2 gün sonra sen içebilirsin bakalım hasta edecek mi? öğrenirsin. Hasta olmadıkça bekleme süresini düşürürsün 1-2 saatte hasta edecek kadar düşerse profosörün dediği doğrudur.
    Her virüsün hücreye girene kadarki kendini korunma altına alma şekli farklıdır. Kimisi 1-2 saat dayanır kimisi haftalarca dayanır.

Konu pozitif bilim olduğunda konunun uzmanı bir profa lise bilgisi ile muhalefet etmek çok mantıklı bir iş değil. Bir de yukarıda arkadaş "corona zarflı bir virüs olduğundan ..." diye bir şey yazmış.

Yine de hocana olan saygından dolayı haklı olduğunu düşünebilirsin. Bu durumda teyit etmek ufak bir araştırma ile şu bilgiye ulaşabilirdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Adam gitmiş Prof olmuş ve sen lise 1 bilgisiyle adama sallamış diyorsun :D. Cehaletin getirdiği özgüven bu olsa gerek.

Alıntıları Göster
    Bazı çevrelerden rüşvet almamıştır demi?
  • ne profesörü kendisi?

• Aktivitesini yitirir demiş ölür yok olur dememiş.

• Pekin'de yaşıyorum. Jd'den alışveriş yapıyorum paso, şu ana kadar hastalık bulaşmadı. Gidip milletle haşır neşir olmadıktan, elinizi yıkayıp, maske kullandıktan sonra hiçbir şey olmaz. Nezleden farkı yok hastalığın bulaşıcılık konusunda.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Pardon gozumden kacmis gec gelen cevap icin :/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3692334/

Bahsettigim oneri bulasmaya karsidir ... Yoksa kapmis kiislere UVC filan elbette verilmez! O yuzden konaktaki yani insan gibi hayvan gibi kus gibi falan uzerinde UVC isinlarindan hic bahsetmedim ima bile etmedigim asikardir nettir ... KAldi ki harici cansiz nesnelerdeki olasi bulasma ihtimaline karsi uygulayan kisilerin UVC ye ozel gozluklerle dikkatli kullanilmasini da onermekteyimdir... UVC lambalari ile sterilzasyonu onyillardir varher sektorde de kullanilmaktadir ...

Ek olarak :

UVC ile yeteri kadar maruz kalinmis nesnelerdeki yani bozuk/ bozulmus DNA li sozde virus nasil kristalizasyondan canlanma olacak ? Bu konuda bir dayanaginiz var midir ? Kaynakli ? Ben de arastirip bulabilirim ama sizin arastirip kaynakli paylasmanizi ikimiz icin de en sagliklisi ve idealidir diye dusunmekteyim ... Sonucta UVC isinlari ile virusten eser kalmiyor da ...

Gerci olay sadece virus icin degil bakterilere de etkilidir.

• Katıksız Manyak! kullanıcısına yanıt
    ANLIK durumun iyi olmasi sevindirici. Umarim bundan sonraki anlarinda da aynisi surekli devam eder ... GEnel trend artisi yonunde ve bulasanlar da bagisikligi kuvvetli ise ve gereken tedbirleri doktorlarca yapilmissa kendi kendisine kurtulabilmektedirler... Ama tekrar kapabilirler sonucta bu virus mutasyon geciriyor ! ...

Belirtisiz direk olumlen de sonuclanmaktaymis.. Olayin bir de sinsi kismi da var :/ ... Birden sak diye gitmeme garantiniz de yok. Aman tedbirli ve dikkatli olun. Tedbirin zarari olmaz...
  • he evet, koskoca hipokrat yemini olan üniversite profesörü "aman ekonomiye zeval gelmesin" diyerek insanları riske atıyor... çok fazla ruhi çenet videosu izlemişsin sen, biraz gerçeklere dön...

• evet, bir çizgi filmde bulaşabildiği gösteriliyorsa kesin öyledir, koskoca prof. bilemez.

• önce vırusu soluyup ıcıne alıyon sonra siliyorsun
  • 25 gün önce aliexpressten verdiğim sipariş bugün ulaştı elime..atmayada kıyamadım açmayada korktum.direk kutusuyla birlikte derindondurucuya attım.dondurucu da boştu ztn.bi 15 gün kadar çıkarmayı düşünmüyorum.belkide daha uzun süre.o zamana kadar net bir cevap çıkar sanırım

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam UVC ile UV nin farkı nedir. Bende linkteki UV lamba var. Aynı işi görür mü.

m.n11.com
    Uv Lamba Uv Fırın Telefon Cam Ekran Uv Kurutucu Fırın Jel Kurutma - n11.com
    https://m.n11.com/uv-lamba-uv-firin-telefon-cam-ekran-uv-kurutucu-firin-jel-kurutma-P226303873

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Hocam emin değilim ama araştırdığım ve anladığım kadarıyla soğutmak değil ısıtmak gerektiği. Sıcakta daha çabuk bozuluyormuş.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.