Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam emin değilim ama araştırdığım ve anladığım kadarıyla soğutmak değil ısıtmak gerektiği. Sıcakta daha çabuk bozuluyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gelen ürünler nasıl ve ne ile dezenfekte edilir. Bu konuda bilgisi olan var mı.

Kolonya, alkol, çamaşır suyu vb işe yarar mı.

• blkgl B kullanıcısına yanıt
    o cihazınız için bigim yok. Markayı üretenlerle irtibata geçin.

https://www.yenibiyoloji.com/ultraviyole-uv-isinlari-ve-cesitleri-4982/
  • BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt
    lisede öğretilenler doğruydu ama dinlemedıgin belli. 14 güne kadar canlı kalabiliyor bu virüs. en basitinden tohumları düşün. aylarca susuz kalıp, sonra suyu verince yeşeriyorlar. hayır, o artı verenler artıyı basıp kaçmış, şunları okusalar da geri alsalar bari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Dalga boyu 365nm imiş. A sınıfına giriyor. Etkili olmaz muhtemelen.

Peki başka nasıl dezenfekte edilir. Hangi ajanlar kullanılabilir. Hastanelerde dezenfekte için çamaşır suyu kullanıldığını okumuştum. Yerine göre değişik oranlarda suya katılarak. Ama tabi virüsler üzerinde etkili mi bilmiyorum.

• blkgl B kullanıcısına yanıt
    Artik kitaplar ve Google Amca dan fazlasına ihtiyacın olacak. Benden yana fazla bir beklentim olmasın :/ ...
  • 14ocakta sipariş vermiştim. Geçen hafta kargoyu aldım açtık bir haftadır kullanıyoruz sıkıntı yok ama gene dikkatli olun ben sipariş verdiğimde böyle bir hastalık yoktu.

• Bulasicak olsa gumruk memurlari bin kere hasta olurdu simdiye bak daha ptt gorevlilerine gelmedim bile. Her gun 100 tane kargoya dokunuyorlar. Cok korkuyorsan paketi alirken tek kullanimlik eldivenlerden giy urunu de anti viral birseyle sil bu kadar basit. İsin bitince eldiveni at.

• şöyle bir yazı var umarım haklıdır

edit : başlıktaki prof la aynıymış, ek nasıl dezenfekte edileceğini belirtiyor

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy bu soruya; “Koronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir” yanıtını verdi.

YENİ CORONA VİRÜSLE KİRLENMİŞ EŞYA VE YÜZEYLERE NASIL BİR İŞLEM UYGULANMALI?

Yeni corona virüs enfeksiyonu olduğundan kuşkulanılan bir kişinin solunum yolu salgıları veya vücut çıkartılarının bulaşabileceği tüm yüzeylerin, standard çamaşır suyuyla (1:100 sulandırılmış) silinmesi gerektiğini söyleyen Doktor Haluk Eraksoy, “Belirgin bir kirlenme olduğunda ise 1:10 sulandırılmış çamaşır suyu kullanılmalıdır” dedi.

KARGOYU HAZIRLAYAN KİŞİDE YENİ CORONA VİRÜSÜ VARSA…

“Kargoyu hazırlayan kişinin enfekte olması paketin de mikrop taşıdığı anlamına gelir mi?” şeklindeki soruya Prof. Eraksoy’un yanıtı ise şöyle:

“Bazı bakteriler kuruluğa uzun süre dayanabilir ve canlılıklarını sürdürebilir. Virüsler ise hücre dışı kuru ortamlarda aktivitelerini çok çabuk yitirir. Bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı takdirde, aradan geçecek birkaç saat bile aktivitesini yitirmesi için yeterlidir. Böylece o virüs artık başka bir insana geçemez.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 9 Şubat 2020; 10:13:32 >

• gun kullanıcısına yanıt
    çinden koyun yünü aldı eşim. çöpe attık. koyun yünü organik değilmi? koyun kılı yani hücrelerden oluşuyor. diğer aldıklarınıda iade ettik. ki gelen kargocu dedi çok iade alıyorum dedi. daha aşısını bulamadıkları ve sürekli yayılma hızı artan virüse şu kadar yaşar bu kadar yaşamaz demek bence anlamsız. virüsü çok iyi tanıyan varsa buyursun aşısını bulsun jef bezosu geçer. amazon iphone %10 hisse verir ödül olarak. fabrikalar hep kapalı. o kadar karantinaya rağmen virüs halen yayılma hızını artırıyor. 1 yıla kadar aşıyı buldular buldular, yoksa çindeki şirketler hindistana kaymaya başlar. şimdiden kağıt üzerinde hindistanda şirketler kurulmaya başlamıştır.
  • Merhaba her keze ya bı sorum var ben Ali express ürünler aldım yeni ayın 25 uçağa binmiş acaba gelirmi ki hiç araştırma yapmadım gümrük alırmı almaz mi Çin'den gelen kargoları .

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.