Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kolara basıp çıkarmazlarsa şükret :)) ya benimsin ya toprağın üsülü

• Saçmalığa bak madem öyle koskoca xaomi çindeki mağazasını niye kapattı yalan yalan konuşuyorlar

• Bana geçen hafta geldi kargo
    Anam babam ortalığı ayağa kaldırdı mecbur poşete koyup kaldırdım kargoyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ilk defa çinden ürün siparişi verdim.ancak bana mail olarak gelen euronews de yayınlanan bir makalede kargo ile virusun bulaşamayacıgını 3 profesör söyluyor.
    link burada :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 29 Ocak 2020; 12:40:52 >

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    uzaktan sopa yardımıyla vurup vurup açarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: fotifoti

Toyota Corona geldi aklıma
    opel corsa toyota corona
  • Paketleri UVC lambalari ile bakteri ve virusleri DNA yapilirini bozudurark yok edin . Bu konuda tavsiye anlamli bir icraat oneri icin cevabi budur.

www.alkansan.com
    UVC Mikrop Öldürücü Dezenkfeksiyon/Sterilizasyon Ampulleri, ampuller/lambalar
    http://www.alkansan.com/uvc_mikrop_oldurucu_dezenkfeksiyon_sterilizasyon_ampulleri-48-kategori.html

urun.n11.com
    Phılıps Tuv 30w Uvc Lamba 90cm - n11.com
    https://urun.n11.com/led-ampul/philips-tuv-30w-uvc-lamba-90cm-P175492116

Bircok marka vs vardir. Rastgele baktiklarim bunlar ...

Virusler lise bilgimize gore uykuya gecer kristallesme kabiliyetleri ile ... Yani uygun sartlarda pekala tekrardan canlanabilir....

Cozumu cok basit DNA larini bozmaktir... UVC ...

Bu temel bilgiyi aslinda bircogumuz biliyoruz, Prof filan olmaya da gerek yok :) ... Gundelik hayatta kullanilmaktadir ...

Bir yurttas olarak paketlerdeki olasi virusler tekrar yasayabilme ihtimaline karsi vazifemi yaptim. Gerisi polemik ve hikaye ...

Bir matematik profuna ilkokul/ilkogretim matematik sorusu sorsaniz hepsi basaramaz :) .... IStisna filan yok ... Neden acaba ? :) ...

$ok oldum cunki Ultra viole C isimasi ile kesin virus ve bakteriler oldurulmektedir hic bilmiyor galiba... Gerek duymamis filan derse de birakta o karari vatandas kendisi versin ...

• quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

Virüsü virüs yapan zaten yaşayamadığı ortamda canlılık faaliyeti göstermemesi, enfekte edene kadar kendini korumaya alması değilmiydi? Ya haber yanlış yada lisede bize öğretilen virüs tanımı.
    Size öğretilen yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransa'da Sağlık Bakanı Agnes Buzyn virüsün Çin'den gelen bir paketle bulaşma ihtimalini "son derece zayıf"

virus halen su an tum ozellilkleri bilinmiyor, mutasyona ugramis, kargo ile bulasip bulasmayacagi ancak 1-2 ay sonra kesinlesir

bu arada bu konuda zayifda olsa risk almamak lazim
  • Neden risk alalım ki? Birkaç ay Çin’den perakende sipariş vermezse hiçbir tüketici çok büyük sorun yaşamaz. İşletme sahipleri de zaten gerekli önlemleri alacaklardır diye umuyorum😁

• hapşurduğum mendili 3-4 saat sonra koklasın o profesör hastalık bulaşmazsa gelsin onun elini öpeyim.
  • Ya kardesim herkes takmis aliexpress e ya bu ulkeye sadece aliexpressten mi kargolar geliyor adamlar dunyanin her yerine ihracat yapiyor senin don lastigini bile adamlar uretiyor. Hala aliexpress kargo muhabbeti yapiliyor cahil cahil isler...

• martin_eden kullanıcısına yanıt
    aynen nerdeyse her halt made in china.
    Ya da direkt geri gönderirler...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Madem Türkçeyi bu kadar önemsiyorsunuz. Lütfen biraz Türkçenizi düzeltin çok kötü çünkü .Bir paragraf yazı yazmışsınız ama çoğu kısmında ne kastettiğiniz anlaşılmıyor. Ayrıca Türkçe klavye kullanmanızı öneririm Kullandığım dile gelince tıp dilini kullanıyorum. Bu işlerle uğraşan insanların kullandığı ortak dil. Anlaması gereken kişiler anlıyor yani Halk diliyle mi bilim yapalım?

• Benim bildiğim de virüslerin nesneler üzerinde kristalleşip solunum yolundan tekrar hücre içerisine girdiğinde aktifleşebileceği yönündeydi.

Demek ki yanlış biliyormuşuz.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Mendilde bakteri olabilir vs. ki siz bir kaç saat sonra diyorsunuz o kadar hızlı gelen kargo var mı Çin’den.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Provezza. kullanıcısına yanıt
    Virüsün bir hücre zarı metabolizması yok dolayısıyla çevre şartlarına çok duyarlı.

Isı, ışık, partikül çarpışmaları başka canlılar her şey ona karşı zarar verir ve kendini tamirde edemez.

Tek önemli yanı hücre duvarına yapı uygun olduğu hücre duvarına yapışıp içeri girmesini sağlayan kilit proteini. Oda saatler içersinde bozulabilen bir şey.

Laboratuvarlarda ise -200 derecelerde ışıksız özel alanlarda saklanıyor.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Virüs canlı değil ki öldüresin.

Gıcıklık ve vergi almak için ölümüne açarlar :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.