Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberi okuyan yok bilgisiz yorum yapan çok.

Adam bu koronavirüs normal virüslerden farklı diyor. Şu özelliklere sahip diyor. Ama olur mu hiç?

Bizim cahil bilmişlerde lisede virüsler için böyle öğrendik diye ahkam kesiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

" Coronaviruses can cause pneumonia, either direct viral pneumonia or a secondary bacterial pneumonia and they can also cause bronchitis, either direct viral bronchitis or a secondary bacterial bronchitis."

Koronavirusu zatureye vesile olmasi hakkinda direk olmasinin disinda ek olarak ikincil bakterisel zature den bahsediyor. Ikinci kalin vurguladigim yerde de bakterisel bronsit ten bahsediyor...

https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus

Bosuna panikleme. Baskalarina haber salma aslanim :) . Zaten biliniyor...

Bizim Proflar cok taha iyi biliyor... Benden bile .

Bir detayda adamlarin Proflari ne hale geldi... Ben de senin gibi bilmirem...

Yani : Bildigim tek sey vardir o da hicbirsey bilmedigimdir ... Demis tarihten biri ...
    Sekonder enfeksiyon çok farklı birşey yalnız. Birşeyin hem virüs hem bakteri olması mümkün değil. Mesajı silin bence.

• Güç kartı sipariş ettim, tüm İnternet ortamında 2 tane var o da aliexpress... 10 gün önce de kargoya verildi. Artık gelince maskeli şekilde tinerle yıkarım. Biraz da çamaşır suyu 😂

• formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    tam da Wuhan'dan bir satıcıyla anlaşıp kargo getirtecektim ne yapsam bilemedim
  • o zaman neden yolları,sokakları,bahçeleri ilaçlayıp duruyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Kargodan bulasiyor
    Ss aldım, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalışmaktan şikayet edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzmanlar zaten solunum yoluyla bulaştıklarını söylüyorlar nasıl kargodan bulaşsın? kargonun içinde yarasa ve çorbası olmazsa sorun etmeyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekman Pistonu

o zaman neden yolları,sokakları,bahçeleri ilaçlayıp duruyorlar?
    Belki uçan zararlıları yok etmek içindir. Gerçekten yarasa ile ilgisi varsa durumun, bir yarasa günde 3000 - 6000 adet civarı sivrisinek yiyebiliyormus.
    Belki sadece göstermeliktir, çalışıyoruz hesabı. Boş durmaktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Colda

Ss aldım, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalışmaktan şikayet edeceğim.

Alıntıları Göster
  • Çekip attırmadılarsa no sorun.

-balgam

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Bakterisel Zature ile olumcullugu artmaktadir. Yani salt Virus ile de oldurebilse de haberdeki olgu bakterisel davranisi ile beraber olmasi ile olduruculugu artmistir... Adaptasyonlu olmasi da ayrica canlidan canliya geciste kolaylik saglamaktadir .

Olaya salt Virus olarak bakmayin. Bu hastalik bakteri ve virus beraberdir... Viruslere bakteri veya bakterilere virus gibi birsey demiyorum kimse de demiyor :) ...

Zature ya virusle ya da bakteri ile olusur. Bu temel bir bilgidir.

Burada onemli bir detay vermek gerekir :

Bakteriyel Zature ile olum riski Viral Zatureye nazaran daha fazladir .

livescience.com
    Both Bacteria and Viruses Can Cause Pneumonia, But One Is Much Worse for the Heart
    https://www.livescience.com/64061-bacterial-pneumonia-heart-health.html

Haberdeki Koronavirus ikiliymis ve tedbir olarak ta o yuzden antibiyotik te kullanilmaktadir :) . Normalde bilindiig uzere Viruslere karsi antibiyotik hicbir etkisi yoktur. Peki neden temizlik faslinda antibiyotik kullaniliyor denilirse cevap kendiliginden geliyor : Bakteri tarafi da var ondan :) .

• Bilmirem kullanıcısına yanıt
    Grip icin oyle bir analoji yapmadim. Sadece haberdeki Koronavirusundeki korunma tedbirlerinde antibiyotik te kullanilmasi dikkatimi cekti . Hersey oradan basliyor...

Ornekleriniz keske solunum yoluyla bulasan cinsten verseymissiniz. Vajinal Manter Enfeksiyonu uzerinden konuyu farkli organlara saptirmak dogru degil. Solunum uzerinden ornek verin. Jinekolog veya Zuhrevi Deri HAStaliklarinda Cildiye doktoru filan degilsen elbette .

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enteresan seyler YIL 2015 bir makale :
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4726977/

Sok oldum . Virusu bakteriyel yapay kromozomlarla elde ediliyor....

Cinlilerin de molekuler biyolojide illegal icraatleri de yakin zamanda tepkilerle aciga cikmisti.

Ek olarak Cin nufus artisindan da hosnut degil o yuzden KIZ cocuklarina karsi ilan edilmemis bir idam duzeni de vardir istenmez kiz cocuklar ...

Yaslilarin hedeflenbmesi de Cin giib ucuz iscilik gecn nufus odakli yaslilairn varligi da kulfet olur diye Cinlileirn kendisi bizzat hedef almis komplo otesi bir hem nufus azaltma hem de isgucu odakli yaslilarin emeklileirn kulfetini kaldirma odakli bir vicdansizlik olarak ta dusunuyorum supheleniyorum ...

UVC ulraviole C isinlar ile bakterilerin ve viruslerin DNA yapisinin bozulmasi ile oldurulmesi prensibi sanirim en temiz olani ...

https://abc11.com/5883989/

Bence bu konuda isin uzmanlari tartissin bizler degil :) ...

Bu haberi okuyana tatmin edici kesin cozumu de soyle :

Cozum olarak ta UV-C lambalari ile dezenfekte etme . Bunlar zaten onyillartdir var ... Bu tur cihazlari tedbirli kullanilmali bilen bilir ...

• Virüsten öldükten sonra söylersin Sayın Prof.sizi diriltir tövbe tövbe.
    Hiçbir şeyin %100 garantisi yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabahtan beri kafamda dolaşan soru.. ben risk almazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Grip icin oyle bir analoji yapmadim. Sadece haberdeki Koronavirusundeki korunma tedbirlerinde antibiyotik te kullanilmasi dikkatimi cekti . Hersey oradan basliyor...

Ornekleriniz keske solunum yoluyla bulasan cinsten verseymissiniz. Vajinal Manter Enfeksiyonu uzerinden konuyu farkli organlara saptirmak dogru degil. Solunum uzerinden ornek verin. Jinekolog veya Zuhrevi Deri HAStaliklarinda Cildiye doktoru filan degilsen elbette .
    Buyurun solunum yoluyla bulaşan virüslerin neden olduğu sekonder bakteriyal enfeksiyonlar.

Influenza infection is considered to be a serious respiratory disease in human. Annually, epidemics or even pandemics give rise to the frequent antigenetic variations of virus surface receptors, throughout the world. Bacterial infections followed by influenza are the biggest medical concerns associated with elevated mortality rates. These high morbidity and mortality rates, have become a priority in terms of health.
    LWW
    Influenza A virus and related secondary bacterial infections : Reviews in Medical Microbiology
    https://journals.lww.com/revmedmicrobiol/Abstract/2019/10000/Influenza_A_virus_and_related_secondary_bacterial.3.aspx

Bu çalışma solunum yoluyla bulaşan influenza virüslerinin salgınlarında sekonder bakteriyal enfeksiyonlar önemli ölüm nedenlerinde birisi olduğunu söylemiş.

Clinical presentation
    Corollary and secondary bacterial infections in patients with viral diseases are known to coexist. A study conducted by O’Brien et al56 showed that the influenza virus (H1N1) was the culprit of the severe pneumococcal pneumonia outbreak among children that occurred in Iowa in the mid-1990s. Other studies have shown that almost one-third of children with community acquired pneumonia (CAP) had mixed (viral and bacterial) infection.57,58 Moreover, a study in France showed that influenza virus infection was the direct cause of CAP in 12% of children.59 Syrjanen et al60 found in their study that the isolation of S. pneumonia from the nasopharyngeal area was higher during respiratory infection without concomitant AOM. Viral respiratory infection due to RSV, influenza virus (type A or B), and adenovirus increase the incidence of otitis media (OM) and recurrent OM in children.61,62 Ruuskanen et al63 found that there is a concrete association between AOM and 57% of children with RSV, 33% with parainfluenza type 3 virus, 30% with adenovirus, 35% with influenza A virus, 28% with parainfluenza type 1 virus, 18% with influenza B virus, and 10% with parainfluenza type 2 virus infections; the most common bacteria isolated from tympano-centesis were H. influenzae, S. pneumoniae, Branhamella catarrhalis, and Mycoplasma pneumonia. Another study showed that the rates of bacteremia and OM were 18% and 44%, respectively, in children with viral-induced bronchiolitis.11 The highest incidence of AOM is usually 2–5 days after an upper respiratory infection.64,65 Isolation of viruses alone from sinus aspirates or in concomitance with bacteria proposes the role of viruses in the induction of bacterial sinusitis,62 with rhinovirus and parainfluenza viruses being the culprits.66 The rate of bacteremia in children with acute bronchiolitis ranges from 0.2% to 1.4%.67–75 In addition, the rate of bacterial urinary tract infection (UTI) in children with bronchiolitis can be as high as 11.4%.67 In a recent study, Hendaus et al76 assessed the prevalence of UTI in infants and children with bronchiolitis. The study included 835 hospitalized children with acute bron-chiolitis. The results disclosed that UTI was found in 13.4% with bronchiolitis triggered by a respiratory viruses such as rhinovirus (31%), adenovirus (14%), parainfluenza virus type 4 (14%), bocavirus (10%), human metapneumovirus (10%), coronavirus (7%), parainfluenza virus type 3 (3.4%), parainfluenza virus type 2 (3.4%), parainfluenza virus type 2 (3.4%), and H1N1 (3.4%). Rittichier et al77 have researched the effect of respiratory viruses on the risk of acquiring serious bacterial infection, including UTI. The study concluded that febrile infants with enterovirus had a coexisting rate of serious bacterial infection of 6.6%.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4554399/

Bu çalışmada solunum yoluyla bulaşan virüslerin sekonder bakteriyal üriner sistem enfeksiyonlarına ve otitis media'ya neden olabildiğini söylenmiş.

Vajinal Mantar enfeksiyonunu mesajımda vurgulamamıştım bile ama olsun örnek vermekten zarar gelmez.

Gördüğünüz gibi birçok virüsle birlikte sekonder bakteriyal enfeksiyon görülebilir.Bu durumun coronavirüsde görülmesi diğer virüsleri hem bakteri hem virüs yapmadığı gibi coronavirüsü de hem bakteri hem virüs yapmaz.Sadece bir virüs yapar.Ve eğer kişide sekonder enfeksiyon gelişmediyse antibiyotik vermek de hiçbir fayda sağlamaz hatta kişinin doğal bakteri florasını bozarak kişiye zarar bile verebilir.

• Toyota Corona geldi aklıma

• Kendinizi riske atmayın bir kargo için canınız DH ölücülüğünden daha mı değersiz ? Aşısı yok tedavisi yok hangi hayvandan insana geçti bilinmiyor mustasyona uğradı mı bilinmiyor. 14 gün belirtisi yok diyorlar.

Almayın kargo falan geri gitsin yaz sonuna kadar Çin'den kalemtraş bile alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 29 Ocak 2020; 1:0:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: formgonder2055

Bu riski alabilecek babayiğit var mı acaba?
    Bende 45 liralik bi urun almistim şangaydan geliyor , almaktan vazgectim Zaten 32 lira da vergi cikmis nasil hesaplamislarsa ,almicam kendilerinin olsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.