Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilginiz olmadan bir şey hakkında yorum yapmayın lütfen.Yorumlarınızı yukarıdan beri okudum. Neyi kastetmek istiyorsunuz anlamadım. Bir şey ya virüstür ya bakteridir. Evet pnömoni hem viral hem bakteriyel olabilir. Ama ikisi farklı şeylerdir. Sizin dediğiniz gibi virüsün bakteriyel yönü vardır bu yüzden bakteriyel pnömoni oluyor ifadesi yanlış. Bakteriyel pnömoni olmasının sebebi ki sekonder enfeksiyon oluyor bu, primer bir viral enfeksiyondan sonra viral enfeksiyonun vücudun bağışıklık sistemini düşürmesi ya da bakterilerin vücuda invaze olmasına engel olan doğal koruyucu bariyer ve koruyucu faktörlerin virüsler tarafından harap edilmesine bağlı olabilir.
    Antibiyotikler her zaman enfeksiyon sonrası kullanılan ilaçlar değildirler. Proflaksi amacıyla da kullanılırlar. Cerrahi işlem öncesi mesela antibiyotik verilir koruyucu olsun diye. Burada da viral pnömonide antibiyotik kullanılmasının sebebi viral enfeksiyon sırasında zayıf düşmüş vücuda gerek içerden(evet endojen kaynaklı yani vücudumuzun içinde doğal olarak bulunan bakteri mikrobiyotasının da dengesi bozulursa ya da fırsatçı bir patojen daha önceden vücuda yerleşikse gibi gibi) gerekse dışarıdan girebilecek bakterilerin neden olacağı enfeksiyonu önlemek içindir.

• 50li sticker paketi sipariş verdiydim 2 tane 1 ay falan oldu gelir yakında ben de alsam mı diye düşünüyordum ama hala kararsızım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antivirüs kullansak sorunu çözer mi acaba ?
    bu kadar önemli bir konuda dahi dalga geçebiliyorsak daha ne olsun :)

zaten vergiler nedeniyle çoğumuz alım yapmayı bırakmıştık ,lakin yurt içinden aldıklarımız da oradan geliyor netice de
    tek bilmediğim konu ,acaba virüsün canlı kalma süresi yada hangi ortamda öldüğüdür
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Napsak telefon mu sipariş versek😅

• Bilmirem kullanıcısına yanıt
    Sen once Ingilizce tercumey dogru becer/yap .

Orjinal Ingilizce alintilar yaptigin kisimlar icin de tesekkurler . Benim alintilarimi kaynaklarimi da destekliyor keza . Sen yanlis tercumenle yanlis anlamissin mesele bu. Yoksa kaynaklar guncel ve birbirini savunmakta. MEsele sen farkinda degilsin. Sorumlusu nedir dersek : Ingilizcen yetersiz :) .

Ek olarak H1N1 gibi konuyu saptirmandan sunu anliyorum : Olaya temel seviyede yaklasimin ciddi eksikliklerin var...

Sen simsi H1N1 icin de vurguladim dersin :)) . Tum bunlar senin temel seviyede yetersizliklerini ifa ettiriyor... Umarim arastirma gorevlisi veya herhangi bir alanda uzmanligin docentligin filan yoktur :) . Eger ki varsa ben seni aldigin egitimi gectigin derleri hocalarina haber ederdim seni de rezil ettirirdim. Egerki bir diploman filan da varsa iptal ettirirdim....

Suclu temel seviye Ingilizce yetersizligidir de denilemez ...

Sahsen olayi kendi capimda toparlamis ve kaynakli bilinen ayrica paylastim :

Haberdeki PRof sunu demesi gerekiyordu : Kesin cozum icin UVC ultra viole C isinlari yayan lambalar . Steril lambalari ile temizlik ... Bu tur seyler on yillardir var ve yyagindir da ... Haberi okuyanlar icin kesin tedbir budur

Turkiye ne hale gelmis ... Sok oldum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: BilirKişi00

Virüsü virüs yapan zaten yaşayamadığı ortamda canlılık faaliyeti göstermemesi, enfekte edene kadar kendini korumaya alması değilmiydi? Ya haber yanlış yada lisede bize öğretilen virüs tanımı.
    Ya ticaret bitmesin diye işte kendilerince insanların içini rahatlatıyorlar.
  • Gümrük vergileri toplanması lazım tabi bulaşmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat bilgis derslerinden ögrendikleriyle işin profesörü doktoru yalanlayanlar hahahaha
  • Kangal Alır kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok ki ilk cevabim soru cumlesi ile basladim . Temel seviye biyoloji ile cocuklugumdan beri guncel bilim ve teknoloji merakim takip etmisligim ile azicik ta olsa bir farkim vardir herhalde diye dusunmekteyim :)

Zaten alanlarinda uzman PRof lar bile bilgisi yok. Bilgisi olanin cozumu de olurdu . Iddialar varmis asisi yapilmis veya damla seklinde Bu onleyici mi yoksa kokten cozen birsey midir ayrica belirsiz. Cin Kominust Devleti resmi olarak moral odakli yalanlar da pekala soyleyebilir .... Olulerin sayisi hasta olanlarin sayisi vs hepsi dusuk gosteriliyor da olabilir ...

Turkcesi varken neden sekonder, invaze gibi tercumeleri yegleniyor? Orjinali " invasive " Ilk akla gelen tercumesi de : YAYILAN" ELbette cumle icinde baska tercumeleri de tam Turkce olarak vardir ... Birseyde tam Turkce karsiligi varken sanki yabanci kelimeleir yari Turkce yari Ingilizce kullanilmasindaki mantik nedir . Hayir soyle olsa idi : Deseniz, LAtince isimlendirmesi kullaniliyor ifade edilirken akan sular durur kimse birsey demez :) ....

Ezbere egitimin ezbere kaliplari ! ... Turkcesi varken daha iyi alasilacakkken. Sanki Arapca bilmeyen birisinin Arapca hatim/ezberlemesi gibi ... Saglik sistemi niye bu halde ?

Cumle de nice bircok Turkce karsiligi baska kelimeler de var .. HEpsini tek tek yazmama gerek yok ama birkaci ile izah ettim...

Bakteriyel zature ifadesi bana ait degil yanlistir denilmesinde bile muhatap ben degil ilgili paylastigim kaynaktakilerdir onlari baglar. Ben sadece kabaca dolayli aktarma ile basit seviyede bir analiz yaptim. Kendimi noksanligimi cok iyi bilerek :) .

Bir doktora bagisiklik sistemi ifadesini kullaniyorum kendisi anlamiyor ama kendisi ezbere kalip cumleleri cevap verirkende immun sistemi diyor! Ben de diyorum ki immun demek bagisiklik demektir . Biraz dusundu dusundu evet der gibi gulmeye basladi . Nice ornekler bizzat yasadim ...

Konu disi ama onemli bir detay ifade etmek isterim :

Turkiye'deki TIp egitimindeki yaklasimindna tutun da hastaliklarda salt belirti ( semptom ) odakli cozumlerle kokten cozulmemesi ile ilac firmalarin ilaclarinin yan etkileri ile baska hastaliklara vesile olacak bir cark duzenine mahkum edilmesi dusundurucudur. Bir yakinimin kardesi yeni mezun olmus ve egitim gorevlisi yasli bir PRof. Dr sunu diyormus : Turkiye'deki yeni nesil doktorlarin eksikliklerini ifade etmisti. Anladigim kadariyla kendisi de eli kolu mahkum ! Kendisine dayatilan bir duzen var ... ELbette istisna doktorlar da olacaktir ...

Tekrar yaziyorum bu 3. tekrarliyisim olacak ( nasil anlamamissiniz enteresan :) :

Ultra Viole C UVC lambalari ile virus ve bakteri DNA si bozulmasi ile en kesin temizlik kargo ile gelen her turlu cihazlarimizi paketin kutusu dahil hepsini isina maruz birakilarak kesin ARINMA saglanacaktir ...

Aslinda konuyu toparladim cozum odkali da paylastim...

Simdi bu haberdeki kisi doktor yazdiklarimi okuyup UVC lambalari ile cozumun bana ait olmadigi ifade ettigim gibi onyillardir zaten her sektorde kullanilan bir yontem olusuna kibirden uzak erdemlice kabul edecek mi ?

Varsin Prof olmayan veya Prof Dr veya Prof olan DH uyesi biri bile ne diyecektir .Ama bazilari baska seylere odaklanir saplanir o ayri ...

Cozum odakli cevap konu haberdekine gore UVC lambalaridir ... Aman dikkat cilde goze temas edilmesi isinlar... GErci bilen biliyor demistim keza ...

• Peki gelen kargoyu teslim almayacağım dediğimizde bize kargo parası yine de çıkarırlar mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Sen once Ingilizce tercumey dogru becer/yap .

Orjinal Ingilizce alintilar yaptigin kisimlar icin de tesekkurler . Benim alintilarimi kaynaklarimi da destekliyor keza . Sen yanlis tercumenle yanlis anlamissin mesele bu. Yoksa kaynaklar guncel ve birbirini savunmakta. MEsele sen farkinda degilsin. Sorumlusu nedir dersek : Ingilizcen yetersiz :) .

Ek olarak H1N1 gibi konuyu saptirmandan sunu anliyorum : Olaya temel seviyede yaklasimin ciddi eksikliklerin var...

Sen simsi H1N1 icin de vurguladim dersin :)) . Tum bunlar senin temel seviyede yetersizliklerini ifa ettiriyor... Umarim arastirma gorevlisi veya herhangi bir alanda uzmanligin docentligin filan yoktur :) . Eger ki varsa ben seni aldigin egitimi gectigin derleri hocalarina haber ederdim seni de rezil ettirirdim. Egerki bir diploman filan da varsa iptal ettirirdim....

Suclu temel seviye Ingilizce yetersizligidir de denilemez ...

Sahsen olayi kendi capimda toparlamis ve kaynakli bilinen ayrica paylastim :

Haberdeki PRof sunu demesi gerekiyordu : Kesin cozum icin UVC ultra viole C isinlari yayan lambalar . Steril lambalari ile temizlik ... Bu tur seyler on yillardir var ve yyagindir da ... Haberi okuyanlar icin kesin tedbir budur

Turkiye ne hale gelmis ... Sok oldum ...
    Viral respiratory infection due to RSV, influenza virus (type A or B), and adenovirus increase the incidence of otitis media (OM) and recurrent OM in children.61,62 Ruuskanen et al63 found that there is a concrete association between AOM and 57% of children with RSV, 33% with parainfluenza type 3 virus, 30% with adenovirus, 35% with influenza A virus, 28% with parainfluenza type 1 virus, 18% with influenza B virus, and 10% with parainfluenza type 2 virus infections; the most common bacteria isolated from tympano-centesis were H. influenzae, S. pneumoniae, Branhamella catarrhalis, and Mycoplasma pneumonia.

Buyurun siz çevirin burayı Türkçeye benim İngilizcem kötü sizin iyi Ingilizceli çevirinizi okuyalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben iki tane ürün bekliyorum şu an. Bir tanesi de geçen ay gelmişti şu an işyerinde. İçime biraz su serpti ama biraz.

• Ben nereden bileyim adamın kutunun üzerine hapşurmadığını, yada eliyle burnunu silip o koliye ellemediğini vs. vs. diye uzayıp gider bu liste. Almamak ve tedbirli davranmakta fayda var.

• Bunlar hep ameriganın oyunları, böylece çine güzelce ambargo uygulamış oldu, hemde ne ambargo haa ha ha haaa!
  • Konunun uzmanı değilseniz biliyormuş gibi fikir belirtmeyin lütfen
    Herkes sallamış da sallamış, lise bilgisiyle prof. a ders veriyor bizim insanımız
    Coronavirus zarflı bir virüstür ve dış etkenlere karşı aşırı zayıftır, en basit kolonya veya güneş ışığında çok kısa bi süre kalmak bile ölmesine neden olur

• Dolar Stratosferi delmiş..... 1 dolarlık mala bile %20 vergi getirilmiş....
    kim çinden mal alabiliyor ki ? Ben değil valla

• Risk budur
  • Muteki no Seigi M kullanıcısına yanıt
    Bu yorumlariniz Virüsün hangi evrimi icin gecerli? Bu virüsü patentleyenler asisinida gelistirmisler ancak ne varki son haliyle evrim gecirmis ve gelistirilen Asida ise yaramiyor. Siz kendiniz gördünüz ve incelednizimi konunun uzmani olarak? Nerden biliyorsunuz günes isiginda kisa sürede kalmayla öldügünü zaten yari ölü bir Virüs oldugunu belirtmisler.
  • Aliexpress'e devam
  • Daha çinden ithal Tüketilen tarım ürünleri var

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.