Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Virusleri anca DNA sini bozarak yok edilebilir. Virusler zaten canli denilmemesinin bir gerekcesi de kristalize olmalari ile sanki olu gibi olmalari . Lakin yine uygun kosullar saglanirsa da canlanmaktadir ...

Virusler icin onyillardir nice komplo teorileri de vardir dunya disi birsey diyenler de var ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kargonun içindeki ürünede mi lamba tutacaksınız tuttuğunuzda gölgede kalan yerler ne olacak ?

En iyi çözüm vakit zaten kendiliğinden bozulacaktır keza kargo süresi yeterli.

Çok korkan içini rahatlaması için oda sıcaklığında yada cam kenarında arada ısınıp soğuyacağı bir yerde bıraksın yeterli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kangal Alır kullanıcısına yanıt
    Elimde olmayan nedenler ile ... Fiziksel klavyelerimi hepsi Amerikan Klavyesi :/ .

Bir de klavyenin de aziziligine ugramaktayim... Tahmin edilmes zor olmasa misal : Yakin tuslara kaymasi basmasi gibi ...

Ayrica Turkceyi cok iyi bilen biri ile bu isi profesyonel tercumanlik yapanin Ingilizcesi ile analoji ile kiyaslama yapilmasi da pek absurttur ..

En ideali elbete Turkce Q veya F klavyesinde yazim ve imla hatasi yapmayan birisinin Yabanci Dillerden Ingilizceye hakim olmasi ek olarak Latince temeli lugati da olmasi :) .

Benim bir iddiam yok sadece gorduklerime denk geldiklerimi ifade ediyorum.

Suana kadar kendisini benim akademik unvanini da ifade edip ayni zamanda pot kuran birine de keske denk gelseydim :/ ... Dramatik olaylar orada basliyor..

Turkiye'deki egitim sisteminin bilhassa yabanci kaynaklari pek takip edemeyen yani sureli yayinlar basta olmak uzere akademik konferanslar hatta arastirmalari salt yerli Turkce ile SINIRLI olanlara da denk gelmisligim reeel de vardir .

Sahsen sunu ifade edebilirim : Turkiye'de yetersizlik her detayda her alanda mevcuttur ...

Birsyi ifade etmek icin de o sektorun icinde faal olmak gerekmiyor.

Hayat gercek hayatta birsekilde denk geliyor insan ....

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Virusleri anca DNA sini bozarak yok edilebilir. Virusler zaten canli denilmemesinin bir gerekcesi de kristalize olmalari ile sanki olu gibi olmalari . Lakin yine uygun kosullar saglanirsa da canlanmaktadir ...

Virusler icin onyillardir nice komplo teorileri de vardir dunya disi birsey diyenler de var ...
    Dna bulursan yok edersin Rna olmasın o.

Size lisede öğretilen şey saçmalık. Virüsler konaklar arasında çok kısa süre yaşayabilir.

Kristalleşip tekrardan hayata dönebilirler lakin insana tekrar bulaşması çook çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşim, daha cevap vermeyeceğim çünkü yazdıklarını anlamıyorum umarım doğru bir şey anlatmaya çalışıyorsundur

• Çinden siparişi kesin artık belanızımı arıyosunuz napıyosunuz, aracı sitelerden aldığımız ürünleri açtıkdan dokundukdan sonra mutlaka deterjanlı sabunlu ellerimizi yıkayalım, kuluçka süresi 14 gün içinde virüsü kaparsan vay haline

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rob martinyoutube
    Osaka Flu Hits Springfield
    https://www.youtube.com/watch?v=hqCVB0tOSVQ&feature=youtu.be

Bulaşabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 ay önce Aliexpress üzerinden 2 ayrı ürün satın aldım. Yanlış hatırlamıyorsam ben sipariş verirken virüs ile alakalı hiç haber yoktu yada ben duymadım.

Siparişlerimden 1 tanesi bugün geldi, paketi teslim aldım ve sonrasında yaptığım şey paketi çöpe atıp ellerimi bir kaç kez güzelce yıkamak oldu.

Bundan sonrası için hayırlısı olsun diyorum.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    ürünler ucuz şeylermiydi, pahalı ürünlerse virüsleri öldürmenin yollarını bulabilirdik, kızgın fırın içinde paketi dağlamkdan, deterjanlı sirkeli suda bekletmeye kadar bir takım yolları olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kangal Alır kullanıcısına yanıt
    Ben de paso hep sana anlatiyordum :) ... Bir kisi eksildi etkisi ne oldu bilemem :) ...
  • Q: Am I at risk for novel coronavirus from a package or products shipping from China?

There is still a lot that is unknown about the newly emerged 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) and how it spreads. Two other coronaviruses have emerged previously to cause severe illness in people (MERS and SARS). 2019-nCoV is more genetically related to SARS than MERS, but both are betacoronaviruses with their origins in bats. While we don’t know for sure that this virus will behave the same way as SARS and MERS, we can use the information from both of these earlier coronaviruses to guide us. In general, because of poor survivability of these coronaviruses on surfaces, there is likely very low risk of spread from products or packaging that are shipped over a period of days or weeks at ambient temperatures. Coronaviruses are generally thought to be spread most often by respiratory droplets. Currently there is no evidence to support transmission of 2019-nCoV associated with imported goods and there have not been any cases of 2019-nCoV in the United States associated with imported goods.

www.cdc.gov
    Frequently Asked Questions and Answers
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/faq.html

Cdc, wuhan virüsü hakkında henüz tam olarak bilgi sahibi olmadığımızı ama daha önceki hastalık yapan Coronavirus enfeksiyonları düşünüldüğünde Çin'den gelen kargo paketiyle bulaşın çok düşük ihtimalle olabileceğini söylemiş.Bu virüs grubunun daha çok havayoluyla bulaştığını belirtmiş ve şimdiye kadar Çin'den gelen kargonun Amerika'da bulaşa neden olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söylemiş.

Ihtimal düşük ama bence yine de tedbirli olmakta fayda var.

• Red alert kumandanlarından sonra o seviyeye yakın doktorlarıda görmek gururlandırdı beni
  • Onlarda her boku yemesinler

• Bu ne bilimsizliktir ilkokulda biyoloji okuyan gelmiş profesörü bişey bilmemekle suçluyor. Konuya bak lan ağlayacağım.

• istesede EVET diyemez bugün tüm dev markalar(sadece elektronik değil tüm sektörler!) apple da samsungda lgde her şey** her türlü çin malı. DÜNYA TİCARETİ çöker. Eğer kişisel kargolar yasaklanır ise büyük markalar içinde geçerli. Aksi halde adaletsizlik olur. Bunu da kimse yemez. Trde zorla yediredebiliyorlar gerçi !!!!

• valla profesorden iyi bilecek değiliz ama tedbiri elden bırakmamak lazım benim görüşüm bu yönde.

• artık günümüzde devletler ile milletler ayrık durumda. birileri bir uçak uçuruyor acaba ne gazı salıyor bilemiyoruz. İnsan-Tanrılar ile insan-kullar gibi bir şeye döndük başta insan / insandı. İnsan yön-eden insan insan-Tanrı yön-edilen ise insan-kul. Sorgu.=? yasak yada yetkilerin yetmiyor. De bu devletler çöker zaten sanal sistem. os // human-os yanlış gidiyor...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.