Şimdi Ara

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
15.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuru ortamlarda virusler olur diyorlar da tekrar ortam nemlenirse de virus canlanir mi peki ?...

Korona Virusu bilindigi uzere sadece Virus degil ayni zamanda bakteri de ... Kendisini surekli gelistirdigi bir tur ortamlara adapte olmasi da dusundurucu..

Aciklamalar yetersizligi ile ayrica urkutucu ! ....

• çinden canlı organizma sipariş edersek bulaşır mı peki.
  • 15tl verip kargoyu aldım ama bunu açmak için bomba imha ekibini mi aramak lazım
  • İnternette bir sürü kaynak var orada diyor ki virüsler cansız ortamda kristal haline gelip uzun süre yarı cansız şekılde yaşamaya devam edıyormuş. Bu haber yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Kuru ortamlarda virusler olur diyorlar da tekrar ortam nemlenirse de virus canlanir mi peki ?...

Korona Virusu bilindigi uzere sadece Virus degil ayni zamanda bakteri de ... Kendisini surekli gelistirdigi bir tur ortamlara adapte olmasi da dusundurucu..

Aciklamalar yetersizligi ile ayrica urkutucu ! ....
    Coronavirüs hem virüs hem bakteri mi?
    Sanırım yeni bir yaşam formu buldunuz, bunu yayınlayın bilim dünyası bu gelişmeyi hemen öğrenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilmirem -- 28 Ocak 2020; 21:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmirem kullanıcısına yanıt
    " Coronaviruses can cause pneumonia, either direct viral pneumonia or a secondary bacterial pneumonia and they can also cause bronchitis, either direct viral bronchitis or a secondary bacterial bronchitis."

Koronavirusu zatureye vesile olmasi hakkinda direk olmasinin disinda ek olarak ikincil bakterisel zature den bahsediyor. Ikinci kalin vurguladigim yerde de bakterisel bronsit ten bahsediyor...

en.wikipedia.org
    Coronavirus - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus

Bosuna panikleme. Baskalarina haber salma aslanim :) . Zaten biliniyor...

Bizim Proflar cok taha iyi biliyor... Benden bile .

Bir detayda adamlarin Proflari ne hale geldi... Ben de senin gibi bilmirem...

Yani : Bildigim tek sey vardir o da hicbirsey bilmedigimdir ... Demis tarihten biri ...

• .Eray. kullanıcısına yanıt
    Cin de ya sivi kimyasallarla dezenfekte ediyorlar ya da bildigimiz alevle virusu bakteriyi yok ediyorlar. Bence ikisini de dene . Isi saglama almis olurusn .
  • Benim paket gümrüğe girmiş.
    ama teslim almayacağım.huylandım bir kere.
    ptt memurunu kovarım sanırım.
  • ya öyle değilse ? tutanın elinde patlar o paket ..
  • Bugun teslim aldım bende paket. 20 günde geldi tam virüsün patlak verdiği zaman kargoya verildi galiba. Teslim alırken elimle ellemedim kargocu bıraktı balkona orda duruyor. İnsan bir garip oluyor kafada bir ton tilki. Plastik araba parçası elime eldiven geçirip çamaşır suyuyla dezenfekte edip kullanmayı düşünüyorum yarın açarım pakedi 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamda bu haberin bildirimi geldiğinde çinden Anakart ve işlemci satın alıyor olmam çok manidar oldu. Daha içeriği okumadım direk yazdım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çinliyi kargolasak

• formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Çin'den xioami temizlik robotum için filtre siparişi verdim. ölürsem lokma değil pilav istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeraklıForumcu -- 28 Ocak 2020; 22:32:56 >
  • KAAN1881 kullanıcısına yanıt

• MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt
    Helva da olur hocam hatta kıymalı

• Kardeş uzaktan pakete bakıcaksın önce. Üstünde virüs varsa almayacaksın.

• Çinlilere virüs bulaşmadı
    Virüse Çinli bulaştı Çinlilerden uzak durun sizede bulaşmasın

• benim paket geçen hafta geldi 2 ay olmuştu yırttım sanırım
    ama bir süre vermem sipariş

• Böyle bir şey gerçekse eğer gümrük memurları telef olur komple..sonra da kargocular vs..

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Evet bizim profesörler biliyor ama sen malesef bilmiyorsun 'aslanım'.Sekonder enfeksiyonu yanlış anlamışsınız.Öncelikler sekonder enfeksiyon nedir?(madem ingilizce link attınız bende ingilizce link atayım)

A secondary infection is an infection that occurs during or after treatment for another infection. It may be caused by the first treatment or by changes in the immune system.

Two examples of a secondary infection are:

A vaginal yeast infection after taking antibiotics to treat an infection caused by bacteria
    Pneumonia caused by bacteria after having an upper respiratory infection (like a cold) that was caused by a virus
    medlineplus.gov
    Secondary infections: MedlinePlus Medical Encyclopedia
    https://medlineplus.gov/ency/article/002300.htm

Yani sekonder enfeksiyon nedir?Enfeksiyon sırasında yada enfeksiyon sonrasında gelişen başka bir enfeksiyondur.Sizin düşündüğünüz gibi bir virüsün hem viral hemde bakteriyal pnömoni yapması değildir.Viral pnömoni gelişen hastada enfeksiyonu geçirirken yada enfeksiyon geçtikten sonra ilk etkenden tamamen farklı yapıda olan bir bakterinin enfeksiyonu bir sekonder enfeksiyondur.Bu durumda iki farklı etken vardır; birincisi viral pnömoni yapan virüs, ikinicisi bakteriyal pnömoni yapan bakteri.Üstte koyulaştırdığım kısımda örnek olarak koydukları gibi influenza(grip) virüsü de bu duruma yol açabilir, başka virüslerde bu duruma yol açabilir.Sizin mantığınızla bakarsak gripte hem virüs hem bakteridir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.