Şimdi Ara

Çin’den gelen tüm otomobillerden artık ek yüzde 40 vergi alınacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
5
Favori
9.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu kişi bilmez ama Çinliler ağır vasıta özellikle de kamyon, çekici (tır) işinde de var. Fakat Türkiye ABD veya Avrupa'dan Çin kamyonlarına önlem alalım haberi göremiyoruz. En azından ben görmedim şimdiye kadar.

Çünkü Avrupalılar ve hatta Türk firmalar kamyon işinde aşmış durumda. Volvo'nun, Scania'nın ürettiği makineler kusursuz. Ford Cargo şanzımanına varana kadar yerli üretim ve kendini ispatlamış bir kamyon. Yollarda 1 tane Çin kamyonu göremezsiniz çünkü dandiktir. Asla Avrupalılar kadar uzun ömürlü değiller.

Peki otomobil işinde neden tutuştu bu Avrupalılar? Çünkü kardeşim DANDİK yapıyorlar. İsterseniz kızın ama gerçek bu. Motordan silindirin birini iptal edip maliyetleri düşür ama 4 silindir fiyatına sat. Hatta bu motoru aynı şekilde alıp e segment, d segment araçlara da koy. Ben ne anladım bu işten? Kendilerini geliştirmiyorlar.

Çin'i engelle yarın Koreliler o da olmadı Japonlar bunları silecek piyasadan. Kendilerini geliştirmezlerse kaybedecekler. Gelecek Uzakdoğu'da. Ama 10 yıl sonra ama 20 yıl sonra üstünlüğü ele geçirecekler. Ona göre konumlanmak gerekiyor. Köhnemiş ve sığınmacı çöplüğüne dönmüş AB'ye bu kadar eklemlenmek onlarla beraber kaybetmemize yol açar.

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

Bakın bu tiplemelerin tezlerinin genel varış noktası budur.

ABD ye yamanalim

Çin'e yanlayalim

Ab çöp

ABD ye yamandik başımıza gelmeyen kalmadı

Çin'e mermeri bile ham halde satabiliyoruz,kendi ülkesinde işleme şartı koşuyor,5 kuruş yatırım yapmam mali piyasaya yollarım sende izlersin diyor

Ve o doruhuso mudur nedir o çin palyaço su dahil Allah'ın tek bir kulu çin ile karşılıklı nasıl ticaret yaparız,ab nin yerini çin nasıl alacak yazamıyor 

Ab bizden silah alıyor,otomobil alıyor,meyve sebze alıyor, yüzlerce çeşit ürün ithal ediyor, karşılığında da bize ihracat yapıyor ne çin ne ABD bunlarin hiç birini yapmıyor,ama hiperzeka DH ciler diyor ki ab yi geç bunlara yaman

Yahu az aklınız izaniniz çalışsın, çin dediğin ülke herşeyini kendisi üreten ve hammadde dışında ihtiyacı olmayan bir makina,senden ne alacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

Argüman üretmeye kapasitesi olmayan 45 IQ dhcilerin klasik saygısızlıkları.

• Uzakdoğu'yu sadece Çin'den ibaret mi sanıyorsun?

Senin savunma sanayinin en çok satış yaptığı bölge belki de Uzakdoğu. Filipinlere helikopter sattın ek talepte bulunacaklar. Endonezya'ya hafif tank (kaplan), gemi savar füze (atmaca), iha ve hss satışı yaptık. Bu ürünlerin bazıları orada lisans altında üretildi isim değişikliği yapılarak. Malezya ile daha yeni 8 milgem satışı için anlaşma imzalandı. Savunma sanayi geçmişimizdeki en büyük ihale olabilir. Bayraktarlar bizzat Japonya'ya gitti uçak gemisinde kullanılacak iha konusunda görüş alışverişinde bulundu. Güney Kore ile ortak tank motoru üretiyoruz. AB ülkelerine bunların hiçbirini satamazsın, senden almazlar. Polonya'ya biraz TB-2 satıldı biraz da Romanya'ya o kadar.

AB ülkelerinin nüfusu yaşlanırken, sermaye ve üretim Uzakdoğu'ya kayıyor. Tüm Uzakdoğu ülkeleri fiziki altın stokluyor aylardır.

Son olarak şunu diyeceğim dünden beridir yarım yamalak bilgilerinle millete hakaret ediyorsun mod'lar da öylece izliyor. Biraz daha sürdürürsen anladığın dilden konuşacağım. Hesap gitmesin diye tutuyorum kendimi ama zorluyorsun.

Zorunlu ekleme: Şu gönderiden togg övgüsü ve akp propagandası manası çıkaran cidden gitsin tedavi olsun. Bunca yıl boşa yaşamış demektir. Ailene, sevdiklerine yazık git tedavi ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Damage -- 9 Haziran 2024; 16:21:20 >

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Kendi fikirlerin ve zevklerini kendine sakla öncelikle.

Çin arabaları evet çöp, her şey Tekken karakteri gibi tasarım değil benim için.

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

söylediğiniz gibi yarım yamalak duyduğu bilgilerle 2 gündür millete mala anlatır gibi , 45 ıq vs vs salakça ifadelerle hakaret eden bu nakliyeci arkadaşa modlar ne yapacak göreceğiz

büyük resmi gördüğünü tüm büyüyü çözdüğünü sanan bu arkadaşa bir süre önce eğitim konusunda da böyle bir taraftan atıp bir taraftan tutarken hayatında çevresindeki tüm öğretmenlerden dahi öğrenemeyeceği bir iki bilgi kırpıntısı ucundan göstermiştim de biraz geri basmıştı

ama hemen her konu da burada olduğu gibi baş yukarı atlayıp peşinden anket açıp , anketin şıklarına da kelime ezip büzerek şıklar ekleyip değişik çabalara giriyor

Zamanında 2008 deki hesabım gitmişti , uğraşmayın boş verin.

Tartışmak tamamen farklı fikirler de olmak başka bir konu , tartışmada 45ıq mal vs cümleler kurup üste çıkmaya çalışma ezikliği başka bir konu

sallayın gitsin

• Uygun fiyata premium araç satıyorlar, avrupalı kabul etmez tabi, TR hiç kabul etmez.

• Yıllar önce vestel marka cep telefonu için de bunu benzer vergi konusu olmuştu ne oldu sonu hatırlayan var mı ?

• vozy kullanıcısına yanıt
    O parayı kazanmak için de vergi veriyorsun. Türkiye'de vatandaş olmak çok eğlenceli değil de ne?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım bana senelik 50 bin aracı ülkeye çivi cakmadan piyasada ucuza satmak isteyen, piyasayı çekirge gibi ele geçirmek, istila etmek isteyen,yatırım yapacağını söyleyip yapmayan bir ülkeye nasıl muamele edilmeli,ve ab,gümrük birliğinden nasıl çıkılacak efendice yazar mısınız,

Buyrun.

@werneke

@Max Damage

• werneke W kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/togg-anket--157487015

Anket şıklarıni uzaydan indirmiyorum buarada,linkte mevcut o arkadaşlar.

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Öyle deme iha demiş siha demiş gemi demiş dünya beşten büyüktür demiş büyük resmi görmüş.

Gönül isterdi ki yıllardır yaşadığımız vergi soygunu hakkında da iç beş kelam etseydi ama kısfmet işte.

• Vergi soygununu, ülkedeki adaletsiz ÖTV sistemini,makam araçlarını ,şehirlerin ÖTV nin kalkması durumunda gelecek araç dalgasına,elektrikli araç şarj altyapısına hazır olmadığını, hemen her konuda yazıyorum merak etme.
    Yanlışa yanlış doğruya doğru demek sizin için akplilik, tek sorunumuz o.
    Ayrıca siha sistemleri ile ilgili bir sıkıntın varsa paylaşırsan seviniriz.
    @last troll bender

• Burda üretim yapacak cinliler orda araba uretip birda satma yok keske abd gibi guzde 100 uygulansa cinli arabalara gene insafli davranmislar

• dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    O zaman dünyada beş yüz marka varsa hepsi Türkiye'de fabrika açmalı öyle mi aynştayn Sabri? Mesela akepe tayfasının çok sevdiği Mercedes s400 s500 s600ler var. Babalarına aldırır gibi vatandaşın parasıyla alıyorlar. Audi a8 longlar var valilerimizin çok sevdiği. Bunlar da Türkiye'de üretilsin olur mu aynştayn Sabri?

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

Mercedes'te alırsın başka üründe ancak Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmidir önemli olan. Almanya bizden de başka mal malzeme alır. Çin sadece satıp kaçıyor sorun burada işin siyasal sanatsal boyutu yok. Ya fabrika kuracak ya da sattığı mal ölçüsünde mal malzeme alacak.

• Arkadaşlarımıza bana yaptıkları üslup uyarısı sonrası kibarca durumu sordum,halen yanıt gelmedi.

Tekrar soralım

Arkadaşım bana senelik 50 bin aracı ülkeye çivi cakmadan piyasada ucuza satmak isteyen, piyasayı çekirge gibi ele geçirmek, istila etmek isteyen,yatırım yapacağını söyleyip yapmayan bir ülkeye nasıl muamele edilmeli,ve ab,gümrük birliğinden nasıl çıkılacak efendice yazar mısınız,

Buyrun.

@werneke

@Max Damage

@fasttornado

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 9 Haziran 2024; 15:30:46 >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

Merxdesin tr de otobüs kamyon fabrikasi var

• ccecy kullanıcısına yanıt
    Emredersiniz paşam. Çin komünist partisi yetkilileri ile iletişime geçiyorum. Peki otomobil dışında tüm kalemlere %40 vergi ekleyin o zaman Paşa hazretleri. Nasıl fikir?

Bir de bizden ürün alsınlar buyurmuşsunuz. Ne alsınlar mesela? Salatalık, domates, marul? Togg var bütün dünyanın sıraya girdiği almak için. 100 gemiye doldurup gönderelim hemen. Ucuna da taramalı bonba gibi bişey takarız. Şahane olur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.