Şimdi Ara

Çin’den gelen tüm otomobillerden artık ek yüzde 40 vergi alınacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
5
Favori
9.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lada zaten Avrupa emisyonlarını karşılayamadığı için ülkemizde sıfır olarak satılmıyor. Hatta birkaç sene önce gelen bir parti Lada satışa sunulamadı diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Neyine itiraz edemeyeyim ki? Adamlar türlü bahane ile fabrikayı açmadı işte. Ver karşılığını? Onun yerine tüm kamunun araçları VAG modelleri. Alman hükümeti izin vermemiş oymuş buymuş. E adamları niye ödüllendiriyorsun? Mantık bunun neresinde?

Benim yaş grubu lise zamanı 10 öğrenciden 4-5 tanesi meslek lisesi veya ticarete giderdi. Okullar yerli yerinde ise bu ara elemanlar nerede? Kimse de ben çocuğumu oraya yollamam demedi hükümet öyle yönlendirdi. Her yere üniversite açıp bedavadan diploma dağıttı ki Anadolu şehirlerinde inşaat furyası yaşansın diye. Ondan sonra oradan gençler bomboş mezun olunca başladılar ara eleman nerede demeye. Hepsini yaşadık. Bilmesek inanacağız dediklerine.

Elemanını yetiştiren firmaları görüyoruz dostum. Otomotiv genel konusuna bakabilirsin. Yetkili servislerde dünyadan bir haber tipler çalışıyor 2-3 konu başlığına girsen öğrenirsin. Ciddiyim sorun bulma cihazı olmasa apışıp kalırlar. Hatta cihaz sorun göstermedi diye arabada sıkıntı yok diye gönderen servis uzmanları var. İnşallah birine denk gelmezsin ne diyelim.

• Halklar layık olduğu şekilde yönetilir.

• Chery çek arabanı kardeşim

• iyi oldu komple çıksalar eski usul devam etsek.

• Bence Batı ile Çin arasındaki jeopolitik çekişme bağlamında Türkiye'nin entegre olduğu Batı bloğundan gelen likiditeye muhtaç finansal ve parasal kırılganlığı çerçevesinde de okunmalı. Bu aslında Çin'in yükselişinden rahatsız Batı dünyasına - daha fazla finansal girdi elde etmek için - verilen bir pozitif mesaj. Türkiye ile Rusya'nın yoğun iktisadi ilişkileri uyarınca Türk otomotiv piyasasında baltalanan Çin'in düştüğü duruma düşmemek için Putin de çıkıp Türkiye'ye yönelik bir uyarıda bulundu. Putin Türkiye'nin Batı kaynakları aramasını normal karşılamakla beraber eğer bu Türkiye Rusya iktisadi ilişkilerine yansırsa Türkiye'ye bir maliyeti olur dedi. Batı bloğunun ve Rusya'nın aksine Çin'in Türk politikalarının şekillenmesinde o kadar belirleyici bir ağırlığı bulunmamakta. O sebeple Çin'i göz ardı etmek, Çin'e sırtını dönmek, Çin'in işini sabote etmek Türkiye için çok daha kolay ve stratejik açıdan daha maliyetsiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu saçma vergi Doğuş Grubu ve Koç Holding'in zorlamasına benziyor. Elbet, Chery Automobile Co. Ltd. gelir buraya fabrikasını kurar. O zaman ne yapacaksınız Doğuş ve Koç efendi? Sizin o leş Avrupa arabalarınızı istemiyoruz artık.

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

Arkadaşım,alman hükümetini ödüllendirmiyorsun,manisadan sittir edilen vw kıçına baka baka fordla Kocaeli'nde 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.Çine bunu yaptırabiliyorsan alalım ucuza Chery mg

Aaa yaptıramadiiii 

50 senedir mercedesle geziyor bu ülkedeki siyasetçiler,ve sadece bizimkiler değil kuzey koredekiler bile Mercedesle geziyor bizim konumuz bu değil, önce ne konuşacağız bir ona karar ver, ülkedeki lüks sevdası makam aracı rezilliğini vatandaşın aşırı ÖTV ödemesini falan mi konuşalım,yoksa konu başlığında olduğu üzere

-adam yatırım yapacağını söyleyip YAPMIYOR,mali gemiye koyar piyasanın içinden geçerim sende izlersin diyor

-gümrük birliğinde olmadığı ve herşeyi ucuza mal ettiği için adama mal SATAMIYORSUN bunun bir bedeli olacak bunu mu konuşalım

Devam edeyim,bu memlekette millete köyden indim şehre filmi seyrettirdiler,kamyona binen soluğu İstanbul'da aldı.sen daha kendi milletini tanımamışsin.

Ben isim gereği sanayide çok zaman harcıyorum ve sanayide ciddi derecede eleman var, insanlar yedikleri haltin sonuçlarına uyanmaya başladılar.ve yine söylüyorum bu sistemi getiren salt olarak hükümet değil,benim çocuğum Einstein okuyacak diyen veliler.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Tamam işte gelsin kursun arkadaşım, kaç senedir palavra üstüne palavra atıyorlar,fazla bile sürdü bu iş

• Çin olmazsa Hindistan'dan getiririz dünya da ülke mi yok :)

• Takip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasını verip araba mı alacaksın, dur.! Bana da al, ben devlet..!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Çin’in şark kurnazlığı değil, bizim şark kurnazlığımız. Birçok marka zaten ekstra vergilerle geliyor. Üstüne yüksek kar marjı da eklenince fiyatlar 2 katının üzerine çıkıyor. Adamlar ötv, kdv oranlarına rağmen sırf pazar elde etmek için, markayı tanıtmak için uyguna araç getirdi ülkeye. Ama devlet yok sen satınca cari açığım arttı diyerek ekstra vergi koyuyor. Koyduğu vergi de satandan değil alandan çıkıyor. Devlet Çin’e ayar çekmiyor. Benim Çin araçlarını almama mı sağlıyor. Ama bana da diyor ki bunun senin için yapıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

Çin aynı şeyi Avrupa'da ABD'de de yaptı,demek onlar da bizim gibi şark kurnazlığı yapıyorlar ki vergiyi sapladılar

Biz onlara uymayalim, Çinliler marka tanıtıyor, bırakalım senede 100 bin arabayı gemiye doldurup burada satsinlar

Ne güzel kafalar değil mi?

Aynı kafayı nereden tanıyoruz biz?

Yol yapma 30 sene beklerim beleş geçerim

Uçak yapma ABD ucuza satar

Otomobil yapma Fiat hunday alıyoruz işte ucuz ucuz

Gram sekmiyor sayın seyirciler.

• Olan yine her zamanki gibi vatandaşa olacak yazıktır günahtır ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her zamanki gibi kanun koyucular kim hazırladıysa bu düzenlemeyi bilemiyorum, insanların sinirlerine oynamak nasıl olur denirse örnek gösterilebilir.
    Geçen yıl çıkması gereken karardı ama şu haliyle elinde parası olana takoz olmuş bir düzenleme diyebiliriz.
    Memlekete kalitesiz ne varsa üretip zengin olanın fabrikasından çıkan ürüne bak birde Kalitesiyle fiyat avantajıyla satına diğer araca bakın.
    Ya bu düzenlemeleri yaparken halk adına niçin düşünülmüyor, tüketim çılgınlığını vergi ile durduramıyorsunuz işte bu yolu terk edin yahu çok mu zor.
    Avrupalı demode markaların silindirik araçları yada yandan yemiş kös yapısıyla taksicilerin gözdesi araçları almak zorunda mıyız? Niye Çinli araca aşırı vergi koyuyorsunuz ki ? ismini zikretmicektim ama dayanamıyorum, ya EGEA ve türevleri araba mı allah aşkına? Hadi bir kısım reno'lar neyse pejo-sitroen nedir yahu, bu araçlara daha doğrusu araçlara aşırı vergi koyacağınıza kafayı kullanın kota koyun, insanlar araç aradığında bot gibi kullandığı 2.el aracına 1.200 isteyen adama gitmek zorunda mı? sen alıcıya kota koy kötüye kullanım varsa engelle, insanların EGEA fiyatına daha iyi araç alabilme fırsatı var, bu mevcut piyasa şartlarında oluşmuş bir durum ike bunun anasını belleyecek insanları kalitesiz araçlara itmenin manası nedir???? yetkililer

insanların parasını çarçur etmesini ve döviz kaybına sebep olacak tüketim kısıtlamaları getirin, fikir üretin vergi işi kolayı en mantıksız olanda şuan için bu. düzenlemeler insanların sinirlerini geriyor, silindirik muhalefetin 5 gr alternatif fikri olmadığı halde bu gibi saçmalıklardan sonra dönen tufana gaz vermesini göremeyen iktidara ne desek boş, siz böyle devam edin bakalım.

Gidip TOGG almak isteyen kolaylık sunmak niye işinize gelmiyor ki? EGEA ve türevlerini almak zorunda mıyız, 80 öncesi'de böyleydi rekabet olmadığı için üretilen yerli araçları gördük, 80'den sonra rekabetle zaruri olarak değişime gittiler ama ne kadar tabiki rekabet kadar.

Çinlilerin satışını baltalamak yerine fikir üretin insanlara seçenek sunun, parası olmayanı bottan araçlara mahkum etmeyin yahu. Bu devletin hiç bir bürokratı yok ki 35 yıldır "böyle yanlış düzenleme mi olur" kabilinden düzenlemeler görmeye devam ediyoruz.

Haberin altındaki trol yorumlara alıştık artık, onlara kalsa memleket yol geçen hanı zaten, içinde bulunduğumuz durum sanki uzaylıların dünyaya çarpması sonucunda meydana geldi.
    Nasılsanız öyle yönetilirsiniz diye boşuna söylememişler.

• şimdi %20 kdv var

yüzde %80 ötv var

bir de %40 kdv geldi.

500 bin liraya gelen araba ilk %40 ötv den geçecek

700 bin olacak

sonra %20 kdv

840 bin olacak

üstüne %80 ötv

1512 bin olacak. Doğru mu hesapladım

500 bin liralık aracın vergisi 1 milyon mu. Vergiler direk üstüne koyarak mı hesaplanıyor yoksa toplanıyor mu?

toplanıyorsa da %140 vergi

500 bin liralık aracın vergi sonrası fiyatı 1200 bin olacak yani 500 bin liralık araca 700 bin vergi ödeyeceğiz.

• mcrew kullanıcısına yanıt

%10 gumruk vergisi de var

• Adamlar bu kadar uyguna bu kadar dolu arabaları nasıl yapıyor bu teknolojiye nasıl ulaştılar diye merak eden olursa cevabı burada

instagram
    Nuri Erdem Ersoy on Instagram: "Türkiye’deki üniversiteler dünya ile rekabet edebilir mi? 🎓🔍 Bugün, doktora yaptığım Şanghay Jiao Tong Üniversitesi’nin makine mühendisliği öğrencilerinin bitirme projelerine denk geldim. Yapılan projeler kadar lisans öğrencilerinin pahalı ekipmanlara kolay bir şekilde ulaşıyor olması da ilgimi çekti. Hocalardan birisiyle projelerden birisi üzerine sohbet ederken dayanamayıp bölümün bütçesini sordum ve kısa bir şok yaşadım. Okulun en büyük bütçeli bölümü olduğunu biliyordum ama 1 milyar doların üzerinde bir rakam duymayı da beklemiyordum açıkçası. Kısa bir araştırma ile ülkemizde önde gelen üniversitelerin bütçelerini de araştırdım ve açıkçası bu bütçelerle dünya sıralamasında gerçekten çok iyi performans gösterdiklerinin farkına vardım. @drerhanerkut konuyla alakalı tweet’inde durumu çok net açıklamış. Üniversitelerimizin daha fazla destekle çok daha büyük başarılara imza atabileceğinden bir kere daha emin oldum. Şu bütçelerle 300lü sıralar bile çok çok büyük başarı çünkü. Eğitimde yatırım, geleceğe yatırımdır. Umarım önümüzdeki yıllarda üniversitelerimiz daha büyük bütçelere kavuşurlar.........#çin #sjtu #odtü #bilkent #hacettepe #boğaziçi #itü #koçüniversitesi #bilim #teknoloji #qsranking #timeshighereducation"
    https://www.instagram.com/reel/C7hPQ1HNvs2/?igsh=MTIyNW8yMHFveXV2

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.