Şimdi Ara

Çin yonga üretiminde 15 yıl geride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçtiğimiz günlerde Çin’in kendi DUV yonga döküm ekipmanını ürettiği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Ağır ambargolara rağmen Çin’in attığı adımlar Batıyı tedirgin ediyor ancak henüz emekleme aşamasında.

Çin biraz geriden geliyor

Çin Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan DUV döküm ekipmanının dokümanları Batılı yayınlar tarafından didik didik inceleniyor. İlk izlenimlere göre 20 yıldır sektörde kullanılan Argon Florid döküm makinesi söz konusu.

Ayrıca Bkz.Çin'den çip üretiminde yerli devrimi: Yerli DUV ekipmanı geliştirildi

193nm ışık dalga boyunda 65nm çözünürlükte plaka dökebilen DUV cihazının 2009 yılındaki ASML döküm makineleri ile eşdeğer olduğu belirtiliyor. Firmanın o yılda kullanılan TWINSCAN XT:1460K döküm cihazı 65nm çözünürlüğün biraz daha altındaydı ancak Çin’in 8nm kaplama teknolojisine karşın 2.5nm kaplama teknolojisi ile halen avantajlı durumda.

Görünüşe göre Çin’in alması gereken daha çok yol var ancak hükümetin her zaman bir yolunu bularak yonga üretimini sekteye uğratmamaya çalıştığı bariz bir şekilde görülüyor. Aradaki 15 yıllık farkın kapanması çok da uzun sürmeyecektir.

Kaynak:https://wccftech.com/china-might-be-15-years-behind-us-asml-in-chipmaking-suggests-official-document/

• 15 yılı 6-7 yılda kapatır

• O da bişey mi en az 100 yıl geride :) :) :)

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Diğerleri de elleri armut toplayacaklarmış . Durmuşlar. Geliştirmeyeceklermiş...

İnandın mı ?

• Geçenlerde bir haber vardı hatırlarsanız:

https://www.donanimhaber.com/cin-ikilemi-bir-yanda-temiz-enerji-bir-yanda-kirlilik--181097

10 yıllık hedefe 6 yıl erkenden ulaşmışlar. Dolayısıyla 15 yıl kime göre neye göre? Bence onu 5 yıl kabul edin. 2030 olmadan bu işte en iyisi olmasalar bile bağımlılıkları biter. Hatta komplesinden bahsediyorum. Tasarlama, döküm, üretim, vs.

• Büyük atılım bu işlerde Huawei paraları döküyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu işlerde trende bakmak gerek. Uzaktan gelip yaklaşıyor mu? Evet. O zaman tehlike var birileri için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizdede uçak teknolojisi için 15 yıl geride diyorlardı Hürkuş, Hürkuş 2 ve Hürjet işe şaşırdı herkes şimdi sıra Kaan’da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bize de "Türkler bu savunma hattını 6 ayda geçerse 6 günde geçmiş sayabilirler" demişlerdi. Sahi o savunma hattı kaç saatte geçilmişti? Bu batılılar hep çok sallar ama doğudan gelenler her zaman ezber bozar.

Not: Tarihten gelenk Çin düşmanlığım ebedidir.
    Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp Çin yalakası demesin diye yazıyorum.

• bu hırsla amerikayı geçer bunlar diyeceğim fakat çin dediğimiz yer sopa zoruyla iş yaptırmanın kitabını yazmış ve halen aynı kafada gidiyorlar.

kopyala yapıştır iyi güzel ilerler fakat aynı bizim kafa gibi , dünya bize kalacak, ne zaman ? el alem aya çıkınca..

• Sen yürüyorsun ama Çin koşuyor. Sizi geçmeleri sadece zaman meselesi.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

tabi ki geliştirecekler, ama gelişim eskisi gibi hızlı değil artık. maddenin fiziksel sınırlarına yaklaştıkça ilerleme zorlaşıyor. bir süre sonra ilerleme imkansız olacak.

ilerleme yavaşladığı için çok çekirdekli işlemciler kullanılmaya başlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 18 Eylül 2024; 2:26:17 >
  • Çin mutlaka yetişecek çünkü üzerlerinde baskı var, batılı şirketlerin gelişimi çinliler kadar hırslı olmayabilir

• Hiç yapılmayan birşey değil sonuçta elbet birgün yapacaklardır. İş sadece zamana kalmış yani. Altyapı var, deneyim var ve en önemlisi para var. Araba üretimi içinde da aynı muhabbet dünmüştü.

• Son yapılan İsrail saldırısı admini el oğluna bırakmanın nelere yol açacağını hepimize net şekilde gösteriyor, aynı şeyi telefonlara da yapabilirler ....İşlemci ram ram işletim sistemi ne varsa hepsinde yerli hamleler olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Bana "Onların" bilmediği bir şey söyle. Hatta yap :) ...

• Geçen 25 yıl diyorlardı. Bir yılda 10 yıl ilerlemiş adamlar. Çini sevmesem de (dogu turkistan) Amerika karsinda başarılar diliyorum. En azından pkk yi beslemiyorlar.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

ne demek istediğini anlamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.