Şimdi Ara

Çinlilerin ekran kartları Nvidia ve AMD'ye sıkı rakip olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fbyram

Çin malının kalite ve garanti gibi konularda çok eksikliği var. Rekabet etmesi için fiyatı dipleyip kaliteyi arttırması ve satış/memnuniyet oranının artmasını beklemesi lazım. En erken 5 yıl içinde rakip olabilir. Global pazardan bahsediyorum tabi ki.

Acaba çinillerde ölücü kültürü var mıdır? Bir an aklıma geldi merak ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 3 Temmuz 2021; 16:16:27 >
  • Programming Guru kullanıcısına yanıt

Çinlilere sormak lazım biz türkler ölücüyüz  

• Üretirsin de senin kart teknolojilerini kaç oyun firması destekleyecek asıl önemli olan bu. Her şartta rekabet iyi bir şey tabi ki.

• linux cepesi içinde adam gibi sürücü desteği varmı yokmu !?
    2. konu ise benchmark değerleri ne durumda !?

• Rekabet her zaman tüketiciyi yarar hem de rakip Çin'den geliyorsa.

• Intelde geliyor rekabet iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capcap. -- 4 Temmuz 2021; 13:47:07 >
  • Intel'in yaptığı hamleden sonra Jingjia Micro isimde bir firma daha ekran kartı üretecekse özellikle bu tip hamleler genel olarak biz kullanıcılara yarayacaktır. Intel grafik kartları ile birlikte pazara girerse bu grafik kartları genel olarak fiyatlar biraz rahatlayacaktır.

• Nerede talep karşılamada sıkıntı yaşıyorsak oradan Çin çıkıyor :) burada da başta yalpalasalarda ilerleyen dönemlerde ses getirecekleri kanaatindeyim.

• Sektore farkli yuzler geliyor desenize. Kullaniciya secenek cogaliyor.

• Rekabet iyidir. Son kullanıcıya yarar. Umarım en yakn zamanda gelir, fiyat avantajı da olur da deneyimleme imkanımız olur :)

• şahsen ben dört gözle intelin ekran kartlarını bekliyorum, sektörün bambaşka bir yola gireceğini düşünüyorum hem kalite ve hem fiyat olarak piyasayı bambaşka yöne sürekleyecektir

• gün geçmiyor ki yeni bi ekran kartı haberi çıkmasın :) hepsi satışa çıksa da piyasa rahatlasa artık

• Yazılım çok önemli. Amd radeon dah yeni toparladı. Çin yazılım konusunda çok iyi değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartı sıkıntıları firmaları bu tarafa yönlendiriyor tabi çin başta :) Ben daha çok Intel tarafından gelecek DG2 kartları merakla bekliyorum.

• Profesyonellere yönelik alanlarda Nvidia ile rekabet edebileceğini düşünmüyorum, sadece daha ucuz fiyata daha güçlü donanım yapmakla olmuyor bu iş. Şu an bazı 3D simülasyon araçlarında eğer Nvidia ekran kartınız yoksa CPU üzerinden simülasyon çalıştırmaktan başka çare kalmıyor örneğin, GPU üzerinden çalıştırılan simülasyon ve render işlemleri hız konusunda fark atıyor. AMD ekran kartları ile kullanamıyorsunuz GPU ile yürütülebilen işlemleri.

Ancak oyun konusunda rekabet edebilirse eder, ama o noktada bile şüphelerim var. Oyunlardaki çeşitli grafik teknolojileri konusunda da durum iş sahasındakine benzer çünkü, Rtx buna iyi bir örnek. AMD bile Nvidia ile rekabet edemiyor bazı konularda. Çin'in ekran kartı Nvidia'nın kurduğu yazılımsal hakimiyeti yıkamaz.

• Ama dlss ve fsr yok amd ıslemci ile fsr nvidia rtx ekran kartı dlss ikisi birden actinmi fps uçuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: al-ozaria

İnşallah başarılı olurlar. Nvidia ve AMD tekeli bıktırdı oyuncuları. S3 Savage, Sis, 3dfx Vodoo'lar, heygidi günler. Ne kadar çok firma o kadar çok rekabet. Bıktık vampirlerden.

3dfx Voodoo'lar tam bir devrimdi :):):)

• Ben de girim tam olsun

• Eskiden Çin malı diye dalga geçilirdi. Şimdi adamlar teknoloji devi olma yolundalar. Windows'a alternatif işletim sistemi de bekliyorum. Çin kadar olamadık. Adamlar taklit ürünler ile başladılar. Tersine mühendislik ile bir yol tutturdular gittiler. 2.Dünya savaşında Japonya'nın istilasına uğramış. Aç, sefalet içinde yaşayan bir millettiler. Keza Güney Kore de öyle. Şimdi G.Kore teknoloji devi oldu. Bu ülkeler bunu nasıl başardılar. Biz niye başaramıyoruz. Potansiyelimiz var. Uyuyan dev bir türlü uyanamadı. Türkiye kötü yönetildiği için oluyor bunlar. Eğitimsizlikten. Eğitimcilerin kendileri de eğitimsiz. Lise seviyesinde üniversitelerimiz var. Orta öğretim ve lise düzeyi eğitim kalitemizi arttırmalıyız. Ama bunların hiçbiri olmayacak gibi. Ülke dışarıdan çok göç alıyor. Suriyeli, Afgan, İranlı biz kendi insanımız için cahil diyorduk. Bu gelenler zır cahil. Ülkenin kalitesi giderek düşüyor. İleride Afganistan, Pakistan gibi ülke düzeyine düşmesek bari. ZAten sıkıntılı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkenin etrafı tehditlerle dolu. İçerisini de gelen mültecilerle karıştırdık. Gelecekte bizi iç savaş bekliyor. Afganistan gibi olacağız gibi görünüyor.

• valla adamlar emin ve büyük adımlarla ekonomi devi olma yolunda ilerliyorlar (şuan amerika gibi duruyor).yavaş yavaş tüm sektörleri ele geçirmeye başladılar.

sırada motorlu taşıtlar var  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.