Şimdi Ara

Çipi kopan ssd tamir edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım Samsung 970 Evo Plus model ssd'nin üstünde en sağda bulunan kare şeklindeki çipi koptu. Samsung servisi ürünü kullanıcı hatasından iade etti ve tamirinin yapılmadığını söyledi. Zaten gitti gözüyle bakıyorum ama bunun tamiri mümkün müdür, en azından denenebilir mi?

• Ekran kartlarını tamir edebilen yerler var. İsterseniz o yerleri bulup bir görüşün.

Geçmiş olsun.

• Çok teşekkür ederim.

• bgaservis Hocam burayı zamanında not etmiştim. Belki işinize yarar.

Çipi kopan ssd tamir edilebilir mi?ekran kartı tamiri
    Servis Hizmetleri | Ekran Kartı Tamiri
    https://www.pcvelaptopservisi.com/services
  • aynen bga makineyle tamir eden yerler yapabilir. hasar yoksa %95 kurtulur.

• Çok teşekkür ederim cevap veren herkese 🙏🏻.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrolcü çipi

Nasıl kopardınız hocam onu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerbank Tamir Edilebilir Mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tuttuğunu koparan bir arkadaşımız zannımca kendisi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Ürünü araştırmadan aldım ve anakartıma uyumlu çıkmadı. Daha sonra yine çok araştırmadan dönüştürücü aldım ama o da anakartıma uyumlu çıkmadı. Dönüştürücünün içinden SSD'nin üstüne yapıştırılacak bir aparat çıktı, ısınmasını önlüyormuş. Ben de dönüştürücünün anakartıma uyumunu test etmeden o aparatı SSD'nin üstüne yapıştırdım. Daha sonra onu sökerken çok zorladım zorlayınca da çip koptu. Koparabileceğim bir şey olduğunu düşünmemiştim.. Dönüştürücü olarak aldığım ürün:

Çipi kopan ssd tamir edilebilir mi?TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Akasa M.2 SSD to PCI-E Gen3 x4 Soğutuculu Dönüştürücü Adaptör (AK-PCCM2P-02)
    https://www.teknobiyotik.com/akasa-m-2-ssd-to-pci-e-gen3-x4-sogutuculu-donusturucu-adaptor-ak-pccm2p-02.html

• Kopan çip kontrolcü. Tamiri pek mümkün görünmüyor özellikler ortadaki kopan 4 yanyana bacak pcbyi yolmuş gelmiş.(EK: Çip üzerindeki çoğu pinleride pcb yolmuş getirmiş. Bence tamir olmaz. )

Bende ssd soğutucu almayı düşünüyordum(güncel durumumda gerekli olmadığı halde), böyle bir durum olduğunu gördüğüm için vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 24 Mayıs 2023; 1:44:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.