Şimdi Ara

Cips ve Bisküvi Tarzı Şeyleri Yemiyoruz. Gel Sende Bu Tehlikelerden Uzak Dur! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
5
Favori
7.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende katılayım tam 23 gündür tatlı ve şekerli gıdayı (paketli gıdaların hepsi) terkettim hedef 40 gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketchup. -- 5 Nisan 2018; 18:21:19 >
  • Zararlı olsun birşey olmaz diyen olmuş.

Basit bir örnek olarak; Birkez ateşlenip yatağa düşünce bile geçen günkü halinizi mumla arıyorsunuz .

Yani şekerli,tuzlu,unlu gıdaların vücudunuzda açacağı zararları önemli olan hastalanmadan tüketmeyi kesmek hastalandıktan sonra ancak pişmanlık kalır geriye. Hastalık çekmemiş insan sağlık nedir bilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Cay niye icmiyorsun mubarek, zararli bir sey degil ki.

Tadını sevmiyorum ve dişleri sarartıyor hocam.
  • +1
  • Aynı düşüncede olan kıymetli dostlarımı görünce güzel oluyor. Bu sağlıksız şeyleri bırakmalıyız.

Bugün 3. günümüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 5 Nisan 2018; 20:19:0 >
  • yaklaşık 3 aydır bu obez yiyeceği olarak tabir edilen zehirlerden uzak duruyorum.Neredeyse 5-6 senedir ice-tea içmediğim 1 allahın günü yoktu,sık sık cips gibi abur cuburları tüketirdim ve radikal bir kararla direk çıkardım bunları hayatımdan.olumlu etkileri yazmakla bitmez sadece kendinize biraz güvenin
  • bu haberı oku hocam

https://odatv.com/turkiyedeki-coca-cola-neden-daha-sekerli-05041834.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

bır program sayesınde bıskuvı cıps colalardan vazgectım.bu haberı okuyunca daha cok vazgectım artık ayran maden suyu,su
  • Bu rezil ülkede 10 yıl fazla yaşasam nolacak ölümüne başlayacağım abur cubura
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

bu haberı oku hocam

https://odatv.com/turkiyedeki-coca-cola-neden-daha-sekerli-05041834.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

bır program sayesınde bıskuvı cıps colalardan vazgectım.bu haberı okuyunca daha cok vazgectım artık ayran maden suyu,su

Vay be adamlar vergiyi güzel bir şekilde kullanıyorlar. Gerçi sıfır şeker bile olsa ben içmem :)

• Syronwar kullanıcısına yanıt
    Pastörize süt zaten içmem ki. Açık çiğ bulursam içerim. İçinde mikroplar var yalanına kimse boşuna inanmasın. O mikroplar o laktozun sindirimi için gerekli. Düzenli çiğ ve işlem görmemiş süt içen kimse laktoz sıkıntısına da düşmez. Önce laktoz intoleransını yensin sağlıklı hayat sürerek. Sonra bundan kurtulunca artık sağlıklı süt tüketebilir. Pakete girmemiş. İnsan eli değmemiş. Sulandırılmamış. Bunu yapan kişi görecektir ki o süt kendisine zarar vermez. Rahatsız da etmez. İnsanlar bugüne kadar böyle yaşadılar. Ne zaman birşeyi pakete soktular işledile o zaman düzen bozuldu. Bakın mesela doğada bazı şeyler birbiri ile karışmamalıdır. Şifası kaybolur. Mesela iki farklı bölgeden bal. Farklı ineklerden süt. Farklı bölgelerden yumurta. Bunları sen çok büyük depolarda karıştırıp paketlersen insanın doğası bozulur. İçilen pastörize bir paket sütte kaç farklı hayvanın sütü karışık halde. Oysa doğada herşey kendine özgündür. Mesela bir inek ve keçi peyniri çok farklıdır. Sütleri de öyle. Ama bugün karman çorman ediliyor herşey. Açgözlülük mü desem makyajlık mı desem zevk mı desem bilemedim. Film önerin için ise teşekkür ederim.

• ne içeceğiz peki. kesinlikle bırakmak istiyorum ama alternatifi yok meretlerin. bolca su içiyorum ama asitlide tüketiyorum allah kahretsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagineod

Bir insan nasıl Doritosun yeşili veya Laysin açık yeşil soğanlı cipsini yemek istemez?

Sana bu hissi yaşatan o cipsin içerisinde bulunan çin tuzu adıyla geçen monosodyum glutamat (msg) adlı maddedir. Bu maddeyi dışkıda da kullansan sana aynı hissi yaşatır.

msg, yiyeceklerin lezzetini artırıyor, insana yedikçe yediriyor. yapılan araştırmalara göre yol açtığı en bilinen sorun obezite. çünkü uzmanlar bu maddenin bulunduğu yiyecekleri yiyenlerde doyma hissi kaybolduğu için aşırı şişmanlığın kaçınılmaz bir son olduğu konusunda uyarıyor.

sinir hücrelerine zarar veriyor, buna bağlı olarak alzheimer, parkinson, epilepsi, göz tabakası hasarı, yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, pankreas hasarı, diyabet (şeker hastalığı) böbrek ve karaciğer hasarı yaratıyor.hamile bayanlar msg yi aldıklarında direkt olarak bu madde cenine geçmekte ve kalıcı tahribatlar vermektedir.bu madde çocuk gelişimini etkileme,büyüme hormonu baskılama,sinir sistemini etkileme,böbrek ve karaciğerde tahribat gibi zararlara yol açmaktadır.

• Benim anlamadığım neden konuda kaynak yok yoksa bütün bisküvileri şeker zararlıdır çatısı altındamı toplayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overkahan

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Bu durumun farkındalığı için elimizden geleni yapalım... Müsait bir vakitte konu açacağım...

Türk milletinin bu kadar geri kalmasında katkı maddeli ekmeklerin çok çok büyük payı var...

Aşırı tembelliğin en büyük kaynaklarından...

İnsanlar ekmeği biraz da fakirlikten yiyor.Ekmek olmazsa daha fazla yemek yemeleri gerekir.Ekmeğin yerine koyacak sağlıklı ve ucuz bir şey lazım.Her şey dönüp dolaşıp paraya geliyor.Çöz çözebilirsen...

Ekmek diye satılan ekmeklerin büyük çoğunluğu kimyasal katkı ile üretilmiş pasta benzeri bir gıda. Gerçek ekmek tam buğday unu, su, tuz ve ekşi mayadan yapılan ekmek olup yüzy8llar boyu insan oğlu bu şekilde faydalanmış. Bu ekmekten bir dilim yediğinizde size tokluk hissi yaşatır ve doyurur. Günümüz gıda sanayisinde ekmeğin daha hızlı yapılabilmesi ve insanların daha çok yiyerek bu endüstriye para kazandırması için ekmek ile oynanmıştır. Bir oturuşta bir somun ekmeği yiyebilmeniz de bu katkı maddelerindendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

quote:

Orijinalden alıntı: imagineod

Bir insan nasıl Doritosun yeşili veya Laysin açık yeşil soğanlı cipsini yemek istemez?

Sana bu hissi yaşatan o cipsin içerisinde bulunan çin tuzu adıyla geçen monosodyum glutamat (msg) adlı maddedir. Bu maddeyi dışkıda da kullansan sana aynı hissi yaşatır.

msg, yiyeceklerin lezzetini artırıyor, insana yedikçe yediriyor. yapılan araştırmalara göre yol açtığı en bilinen sorun obezite. çünkü uzmanlar bu maddenin bulunduğu yiyecekleri yiyenlerde doyma hissi kaybolduğu için aşırı şişmanlığın kaçınılmaz bir son olduğu konusunda uyarıyor.

sinir hücrelerine zarar veriyor, buna bağlı olarak alzheimer, parkinson, epilepsi, göz tabakası hasarı, yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, pankreas hasarı, diyabet (şeker hastalığı) böbrek ve karaciğer hasarı yaratıyor.hamile bayanlar msg yi aldıklarında direkt olarak bu madde cenine geçmekte ve kalıcı tahribatlar vermektedir.bu madde çocuk gelişimini etkileme,büyüme hormonu baskılama,sinir sistemini etkileme,böbrek ve karaciğerde tahribat gibi zararlara yol açmaktadır.

O kadar çok yemiyorum zaten hocam,bilgi için sağ olun

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

quote:

Orijinalden alıntı: Overkahan

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Bu durumun farkındalığı için elimizden geleni yapalım... Müsait bir vakitte konu açacağım...

Türk milletinin bu kadar geri kalmasında katkı maddeli ekmeklerin çok çok büyük payı var...

Aşırı tembelliğin en büyük kaynaklarından...

İnsanlar ekmeği biraz da fakirlikten yiyor.Ekmek olmazsa daha fazla yemek yemeleri gerekir.Ekmeğin yerine koyacak sağlıklı ve ucuz bir şey lazım.Her şey dönüp dolaşıp paraya geliyor.Çöz çözebilirsen...

Ekmek diye satılan ekmeklerin büyük çoğunluğu kimyasal katkı ile üretilmiş pasta benzeri bir gıda. Gerçek ekmek tam buğday unu, su, tuz ve ekşi mayadan yapılan ekmek olup yüzy8llar boyu insan oğlu bu şekilde faydalanmış. Bu ekmekten bir dilim yediğinizde size tokluk hissi yaşatır ve doyurur. Günümüz gıda sanayisinde ekmeğin daha hızlı yapılabilmesi ve insanların daha çok yiyerek bu endüstriye para kazandırması için ekmek ile oynanmıştır. Bir oturuşta bir somun ekmeği yiyebilmeniz de bu katkı maddelerindendir.

Alıntıları Göster
    Orası öyle de gerçek ekmeğin zamanı geçti artık.Bu saatten sonra çok az bir azınlık ona erişebilir.Çakma ekmek 1 liraya satılıyor.Doğal köy ekmeği heralde 4-5 liradan aşağı satılmıyordur.Üstüne fakirlerin daha çok çocuk yaptığı düşünüldüğünde o iş yatıyor.

• herkese selam

ben tip1 diyabet.-seker hastasiyim

tatli ihtiyacinizi nasil hallediyorsunuz.
  • Sigaradan uzak durun. Doymuş yağ yemeyin. Geleneksel yöntemlerle üretilmiş tereyağını bol yiyin. Margarin gibi aşırı işlenmiş doymuş yağ deposu dejenere yağ ürünlerinden uzak durun. Şekeri çok yemeyin. Özel olarak çayınıza şeker katmayın. Arada bir sütsüz acı çikolata dışında şekerli ürün yemeyin. Bisküvi zararsızdır. Abur cubur yemek vücudun glikoz dengesini bozuyor. Çünkü insan anatomisi kendi şekerini üretiyor zaten. Bedenin şekere hiç gereksinimi yok. Ama dışarıdan şeker alındığında metabolizma şeker üretimini durdurup dışarıya bağımlı oluyor. O yüzden şeker ürünleri yemediğinizde başınız dönmeye başlıyor ve şekerli ürünlere saldırıyorsunuz. İlk krizi atlattığınızda metabolizma glikoz üretimine yeniden başlıyor. Dışarıdan umudu kesiyor çünkü.

Sağlıklı yaşamanın sırrı az işlenmiş ve hiç işlenmemiş besin ağırlıklı yaşamaktır. Örneğin kahve içiyorsunuz. NEscafe nedir? Deli misiniz? Bisküviyi anlarım ama öyle dejenere ürünler çıkmış ki hem çikolata var üstünde hem bisküvi hem de krema. Bunlarla beslenirseniz işiniz zor. Bir de sigara tüketimi varsa yazık günah. İçki de öyle. Arada bir koklamak için şarap içmek dışında ya da sek içkileden içmek dışında lıkır lıkır alkol içmek sizi bitirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

herkese selam

ben tip1 diyabet.-seker hastasiyim

tatli ihtiyacinizi nasil hallediyorsunuz.
    Bu sorunun amacını anlamadım. Tam olarak ne öğrenmek istiyorsun?
  • Cips yemiyorum da şu bisküvileri nasıl bırakacağım bilmiyorum eti negroya bayılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.