Çirkin olmak hayata bir kaç sıfır geri başlatır adamı. Fakir olmak, Anne yada babasız olmak, bunlar hep handikap..
Kısa olmak, çok kıllı olmak, kokmak, ellerin terlemesi, bedensel engeller... Bir sürü şey var.
Sem vücut yapsan bile tip olmadıktan sonra, millet seri katil yada sapık diye düşünüp iyice kaçacak yer arar.
quote:
Orijinalden alıntı: KızılKaplan81
quote:
Orijinalden alıntı: Theologist
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben de çirkinim ama kesinlikle dert etmiyorum... İnsanlar bilgiye bakıyor. Senin tipin emin ol Stephen Hawking'den çirkin değildir ama dünya ona hayran...
Biraz gerçekçi olun, kendinizi geliştirin... Aklını kullanmayan yakışıklı diye gezenlerin sonu zaten genelde aynı...
İnsanların takdirini kazanmak istiyorsanız insanlığa bir şeyler katın, kendinize saygı duymak istiyorsanız öğrenin ve dış görünüşün önemli olmadığını anlayın bu sayede.
Onlar acıdıgı için sırf
Tabi canım, acınacak milyarlarca insan var dünyada...
Acıdığı için değil, aklını kullandığı ve insanlara çok şey kattığı için herkes ona saygı duyuyup hayranlık duyar.
Olede olsa kimse onu gercekden sevmez
Saygi duymak baskadir sevmek baska
Ben de çirkinim ama seven çok oldu :) iddian çürüdü...
Kaldırmışlar seni ozaman Devam et
Bence sen depresyona girmiştim.Haklısın Tip çok önemli.Çünkü bizzat gördüm.Bir kız grubuyla muhabbetim oldu.Tipsiz bir arkadaşım hakkında konuştular.Resmen sapık yağması yapiştiedilir. Tİpsiz olduğu için her hareketi batmiş.Ama emin ol yakışıklı olsaydı ağızlarında suyu akardi ve överlerdi.Evet tipsizsen sevgili yapmayı vs unut.Eger bu sorunu çok takiyorsan açilen evlenmelisin.Seni kabul edecek normal biriyle hemde.Ve yasayamadiklarini onla yaşamalısın.Çok tİpsiz biri vardı. Evlendi ve suan çocuğu var.Mutlu cocuğuda gayet güzel.O yüzden evlenince bunları takmazsin hayatın normale döner.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Haklı
Çirkinlik, güzellik tıpkı sahip olunan meslek gibi bir statü değeri taşımaya başladı. Bir insan temiz, bakımlı olsa bile eğer çirkinse onun hiç bir özelliği bu gerçeği kapatmıyor. Son 50 yılda güzellik çok ön plana çıkarıldı. Gerek sosyal medya gerek televizyon programları bu algıyı daha çok benimsetti. En basit örneği eğer kadın güzel değilse açık giyip ilgi çekmeye çalışır. Erkek çirkinse vücut geliştirir ve çirkinliğini kaslarıyla kapatır.
Bir de işin içinde özgüven var. Özgüven çok güçlü bir silah. Kullanın. Çirkinseniz zaten özgüveniniz yoktur ama onu farklı yollardan ortaya çıkarırsanız ilgi odağı olabilirsiniz. Erkekseniz biraz daha şanslı oluyorsunuz. Yeterli özgüven ve düzgün bir karakter ile çirkinliği örtüp bir kadını etkileyebilirsiniz. Belki meteor taşı gibi bir hatunu etkilemeyebilirsiniz ama en azından sade bir taşı etkileme şansınız yüksek. Kadınsanız bu çok zor.
Bu olayı çok bariz yaşadım. Zamanında çok kiloluydum ve kilo verdikten sonra bakışlar, davranışlar değişti. Bu hatta sadece karşı cins değil kendi arkadaşlarım arasında bile değişti. Değişmeye çalışın, korkmayın. Kişisel gelişim kitabı gibi paragraf döşedim ama yaşadığım şeyler olduğu için belki birilerine yardımcı olur düşüncesiyle yazdım.
konu sahibi kısmen haklı. tip önemli bir konu ve bazı durumlarda insanlara avantaj sağlıyor. artık günümüzde çirkin olmak bir kader değil. değişim biraz da kişinin kendi iradesinde olan birşey. sen değişmeyi istedikten sonra zaten bir şekilde yol açılır. estetik cerrahi çok gelişti. ancak konu sahibi arkadaşı, sırf çirkin olduğunu düşündüğü için her şeyden elini eteğini çekmiş hayata küsmüş görüyorum.
Update
Sana çirkinsin dememizimi istiyorsun. Kime bu haykırış. Beğenen beğenir beğenmeyen ne hali varsa görür. Her satıcının bir alıcısı vardır. Herşey kader kısmet. Birde gelip geçici dünya okadarda şi etmemek lazım Canınızı sıkmayın böyle şeylerle
Resmen kendimi okuyorum. Konuda hayata 2-0 geriden başlamışız biz.
quote:
Orijinalden alıntı: tropeus77
1-Omuzunun üstünde ne taşıyorsun?Biri sana bu yoldan gitme sonu uçurum derse ve sen o yolda inatla gitmenin sancı ve endişesini nasıl atlıyorsun merak ediyorum. Çünkü zararsız yol zararlı yola milyonda bir zarar ihtimaliyle dahi olsa tercih edilir. Bunu polemik yapmadan açıklarsan sevinirim. Akıl bu mantaliteyle çalisir. Yani şöyle düşün iki yol var birinin sonunda uçurum ve sıkıntılar biri ise emniyet ve sükun... Bu yolun sonu yok ucurum degil sarhosane bir sekilde gitmek ne buyuk akilsizliktir. En akilsiz adam dahi bunu anlar.. 2-Son dine bakıp diğer dinlerle mukayeseye girişirsen kafanı hallaç pamuğuna cevirirsin. Nefsinin esiri olmus onceki devirlerdeki insanlarda dinleri ozunden uzaklastirmis ve bozmustur. Son din islam Allah indinde en makbul ve kiyamete kadar bozulmayacak tek dindir. Mantıkla ve akılla uyuşmayan hiç bir mantaliteyi kabul etmez. Bu farklı ve cok detayli bir konu önce bir Allah 'a iman et İslama gir sonra bu felsefeyi sorgulayalim. Senin gibi ateistin anlayacagi mevzular degil. Çünkü bir Allah ı kavrayamayan baska felsefelerde bocalar sapitir. Tıpkı ihtisas yapmamis birinin ameliyata girmek istemesi gibi... Ne kadar ekmek o kadar köfte... 3-Sen o onulmaz kibirini yıkıp Allah ın yasalarini yine insana olan rahmet ve merhametiyle bağdaştiramazsan kendine düşman ilan edersen ebediyyen cehennemde yanıp ebediyete kadar bunu cözemezsin. Bak şimdi bu mantaliteyi anlatıyorum aç kulağını dinle... Senin verdiğin örnekler üzerinden gidelim. Senin veya benim vücudumun yaratıcısı elbette bu vücudu en iyi tanır ve ona göre rızıklandırir. Hatta öyle ince ayarlar yapar ki kalbin dakika kaç defa atması gerektiği, göz kapaklarının kaç defa hareket yapması gerekliliği gibi tesadüfün karisamayacagi tip ilminin siyasetiyle sabit böyle binlerce vaka... Bir robotu veya makinayı en iyi yapan bilir dusturuyla içkinin ve domuz etinin bu vücut makinasına ne kadar zararlı olduğunu bilir haram eder bunu da bilim teyit eder... Önceden de böyleydi ancak nefsin esiri olmus serkeşler bunu değiştirdi absürd hale soktular.. Islam geldi tekrar tamir etti... 4-Ya tutarsa ile yaşamıyorum. Biz tam iman ettik senin için diyorum. Bizim tam iman ettiğimiz şeyler senin için tez hükmünde su an... Diyorum ya bu tez ya tutarsa... Buda züğürt tesellisi şerefiyle iman etmeyip şerefiyle yanan seni gördüm. Bir kadının ırzına geçip yakalandığında şerefiyle hapise giren birini görürsen senin ki de olur. Veya vatana ihanet edip ceza yediginde şerefimle olurum diyen ne kadar ahmaksa senin tezde bu kadar ahmaklik... Allah ı inkar etmek öyle bir cinayettir ki kainatta belli bir düstur ve düzenle serfiraz kılinan butun mevcudatin hakkina tecavuz ediyorsun. Mesela bizim gibi bir Allah a iman etmiş milyonlarca insana aptal nazariyla bakiyorsun. Elbette ki o iman edilen bir Allah ta ona intisabı mükafatsız inkarida cezasız koymayacak. Çünkü hiç bir düzende düzeni bozucular cezasız bırakılmaz.. Arti 30 sn mum alevine tut elini bakalim dayaniklimisin😀😀 5-Akıl nedir? Bir deli ile fark nedir? Bir hayvanla fark nedir? Cevap😀 Akıl nedir cevabını verirsen terbiyeyi bir ateistin nerden aldigi da ortaya çıkacak... önce cevap.. 5-Yaniliyorsun. Bizim felsefemiz cennet dediğin nedir birkaç köşk birkaç huri... Bana seni gerek seni... İlahi aşk her muminin hedefidir.. Yok barışa hoş nuruda... yakarsa o yakar... Yaptığımız her amelde onun rıza sını gözetmek amaçtır. 6-Aynen küçücuksun ama nede cesursun. Yaradani kabul etmemek gibi.. Etrafında tenvir ve düzeni görmeyip bir aklın varlığını kabul edememek ne acı.. Kozmografyanin itiraf iyla öyle ince hesaplarla isler donuyorki... Yagmurun yagmasindan denizlerdeki gel gittin dünyanın eğim açısına kadar hersey bir plan ve akil dairesinde hesaplandı sen bunu tesadüfe bağla veya akilsiz bir enerjiye... Kainattaki herseyin insana hizmet ettiginin o kadar ispatı varki yerde biten sebzeden sutunu içtiğin inekten etini yedigin koyundan tutta akil?, dil ve gözdeki dereceyi tat merkezleri... Ya kainattaki herşey insanı tanıyor ve itaat ediyor veya insanı tanıyan bilen bir rabbin herşeyin ipini elinde tutup insana itaat ettirmesidir. Sence hangi ihtimal daha akıllıca.. Bırak su kuru inadı.. Bilmedigin şeye inanma o zaman... Teorilerle bizim işimiz olmaz.. Bizler sözü sabit hatta yaşadığı peygamberlik öncesi dönemde dahi hiç yalan soylememis emin vasfıyla nam yapmış Habibi zisanin getirdiklerine aynen iman ediyoruz.Gel inat etme... 😊😊
Hocam eline sağlık forumda böyle insanları görmek beni mtku ediyor +1
Biraz spor yap, vucudun toplansin. Seni ciks gosterecek seyler giy. illa marka olmasina gerek yok lcwden bile gayet duz renk gomlek ve ceket alabilirsin vs.
hizli ve ofkeli filmini bilirsin. pek cok hatun o filmden cikinca vin diesela asik oldum diyodu. adamin suratinda tip yok ama vucut olunca kimse bakmadi yuzune.
Hatunun sana askla baktigi orneklerde ise genelde ne hikmetse erkek tarafinin maddi olarak kizdan cok ustun oldugunu gorursun. bu da ayri bir ironidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Eyvallah
çirkin arkadaşlar, kaçınız şişman ve çirkin bir kadına aşık oldunuz? gidip ilik gibi kadınlara tutuluyorsunuz sonra "neden reddedildim" diyorsunuz.
Allahın adaleti işte
Şu razı gordugine bakarmisin
quote:
Orijinalden alıntı: Mephalay
Tip sadece biyolojik dis gorunus degildir. Sana bakanin, ilk gordugu seydir. Tipsiz birisi ol ama BMW araban olsun; yine bazi insanlarin dikkatini cekersin. Tipsiz birisi ol ama universitede profesor ol, yine bazi insanlarin dikkatini cekersin. Tipsiz birisi ol ama cok iyi bir futbolcu ol, yine kiz arkadasin olur. Mesele, ilk bakildiginda dikkat cekecek bir ozelligin var mi; bu ozellik karsi cinsin hosuna gidecek bir sey mi. Budur. Ayrica iyi kalpli, sevecen erkekler de "kizlar p*c erkekleri tercih ediyor" diye aglamasinlar. Bu hareketler, kadinda guven ve heyecan yaratmiyor. Bunu kesin kandirirlar ya da bu erkekle ben hic heyecan yasayamam diye dusunurler. Biraz mistik ve sansayonel hareketler daha cok merak uyandirir. Sadece polis uniformasina tav olan insanlar var. Bu kadar buyutulecek mesele degil o yuzden cirkin olmak; bana gore tabi.
P#c erkeklere tav olmaz kimse onla alakası yok iyi kaplede
Eyer o adam yakışıklı olsun p#c veya olmamasi hiçbir degeri yok
quote:
Orijinalden alıntı: loooooolli
Şükür yakışıklıyım
Ne mutlu sana ozaman git hayatını yaşa :)
quote:
Orijinalden alıntı: musa_unsal2005
Yaratılışta herkes eşit değildir. O yüzden herkesin sınavı da aynı zorlukta olmayacak kardeşim. Kendimden örnek verecek olursam uzaktqn bilgisayar Mühendisliği okudum ben. Uzaktan okuduğum için çalışma imkanım vardı.O dönemde Lise Kpss den 84 aldım gardiyan olmak için başvurdum. Boyum 1.66 olfuğundan alınmadım. Sınır 1.70 idi şimdi daha yüksek sanırım. Zabıt katipliğinde de torpilim olmadığından elendim. O yüzden adalet arama bu dünya da. Asıl hayat öbür dünya da
Hadi lan ordan
Adam yakışıklı zengin mutlu sıkıntı yok buna nekadar zor olabilir iyi insan olur hayir yapar girer
Adalet allahda bile yok olsa en azından cirkin yaratmaz
Normal yaratırdi
Hayatın gerçeği bu arkadaşlar, insanların doğasında var iç görünüş kimsenin umurunda değil, yakışıklıysan tamamdır istediğini yaparsın birine kötü davransan kimse bir şey demez hatta bad boy derler kitap karakterlerine benzetip sizin hakkınızda hayaller kurarlar, ama çirkinseniz her yaptığınız harekete bir şey bulurlar, bu saçma dünyanın saçma olayı budur.
Burada tipini beğenmeyen arkadaşlar, hastane turu düzenlesinler sonra kendilerinin kıymetini bilsinler. Kızlar beni beğenmiyor, toplumda sevilmiyorum vs diyenlerin bence her şeyden önce kendilerine saygıları yok. Ben de tipsizin tekiyim. Ama hayatı dolu dolu yaşıyorum.
I agree with this comment.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: musa_unsal2005
Yaratılışta herkes eşit değildir. O yüzden herkesin sınavı da aynı zorlukta olmayacak kardeşim. Kendimden örnek verecek olursam uzaktqn bilgisayar Mühendisliği okudum ben. Uzaktan okuduğum için çalışma imkanım vardı.O dönemde Lise Kpss den 84 aldım gardiyan olmak için başvurdum. Boyum 1.66 olfuğundan alınmadım. Sınır 1.70 idi şimdi daha yüksek sanırım. Zabıt katipliğinde de torpilim olmadığından elendim. O yüzden adalet arama bu dünya da. Asıl hayat öbür dünya da
Hadi lan ordan
Adam yakışıklı zengin mutlu sıkıntı yok buna nekadar zor olabilir iyi insan olur hayir yapar girer
Adalet allahda bile yok olsa en azından cirkin yaratmaz
Normal yaratırdi
Üslubunu düzelt önce.
Adalet haşa Allah ta yok gibi bir saçma sözü asla söylemem, söylettirmesin inşAllah bana. Adalet yerini bulacak ama bu dünyada değil. Benim anlatmak istediğim herkesin sınavı kendine. Verilen nimetlere göre sorgular sualler olacak. Her insan farklı herkesteki nimetler sorumluluklar ayrı olduğundan sınav zorluğu farklı. Nimetlerden en çok faydalananlarda cennete girer ama nimet şükürlerini ve sınavını daha zor verecek bu kesin. Demek istediğim budur.
Güncel
updullah
Küçükken herkes eline uğur böceği,ışık böceği vs almıştır. Peki eline hamam böceği alan var mı? Görsen ya ezer yada tiksinir kaçarsın.
Uğur böceği dahamı temiz? Daha mı karakterli? Malesef acı gerçekler...