arkadaşlar cisimden yansımalı sensör devre şemalarına, yazılımlarına ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. sensördeki aradığım özellikler 1-4m arası uzaklığı görebilecek (hatta kendim ayarlaya bilirsem bu uzaklığı süper olur) başkada bi özellik istemiyorum bana 2-3 metre mesafede çalışabilsin yeter. saygılarımla
Ne tür bir cisimden yansıyacak? Duvar vb ise ultrasonik ses sensörleriyle yapmak lazım ama bende bilmiyorum, bu tür devre bana da lazım arabayı kaldırıma yanaştırırken tamponun ucunu göremiyorum da hihi :)
ya bende bir hazır sensör war ama sensör karşısına bir bayrak koyulyo. arasına bir cisim girince devreyi açıyo veya kapıyo.iş görürse pm atın. uygun fiyata verebilirim. mesafede tahminim 5m diye biliyorum. 12DCV ile çalışıyor...
onurabi arkadasim yapmisti ayak üstü muhabbet ederken 50 ytl yi gecmediini söylemisti bana maliyetinin
araba kaportasindan veya camdan yansiyacak serdarv
quote:
Orjinalden alıntı: serdarv
Ne tür bir cisimden yansıyacak? Duvar vb ise ultrasonik ses sensörleriyle yapmak lazım ama bende bilmiyorum, bu tür devre bana da lazım arabayı kaldırıma yanaştırırken tamponun ucunu göremiyorum da hihi :)
"eaispanyol" Arabayı yanaştırırken inip kaldırıma bayrak mı koyacaz vurmamak için len
kul_emre IR sensörlerin mesafesi az ultrasonik sensörlerin mesafeleri ise 30mt re kadar çıkabiliyormuş.
Ama senin için denedim. aldım elime uydu anteninin uzaktan kumandasını 2mt ileriye de koltuğun minderini koydum (tam uydu cihazının karşısına) kumandaya basınca uydu algıladı. Yani Kumandadan giden IR ışınları 2mt ilerideki mindere çarpıp geri döndü ve uydu bunu algıladı. Aynı şekilde elime bir cam tabak aldım 1,72mt ileriye tuttum (kollarımı boyum kadar açabiliyorum. herkez gibi) kumandaya basınca IR ışınları cam tabaktan yansıyarak tekrar geri döndü.
Kısaca senin işini görecek sistem IR sensörleriyle yapılmış olmalı. böylesi çok daha ucuz olacaktır. Uğraşıpta yapmana da hiç değmez istanbul' daysan karaköye git 10-12ytl ye hazır olarak satılıyor. Ok bab.
eyvallah kardeşim bi gün karaköye gidip bu konuyu araştıracağım devre varsa onu alağım kardeş sağol
quote:
Orjinalden alıntı: serdarv
"eaispanyol" Arabayı yanaştırırken inip kaldırıma bayrak mı koyacaz vurmamak için len
kul_emre IR sensörlerin mesafesi az ultrasonik sensörlerin mesafeleri ise 30mt re kadar çıkabiliyormuş.
Ama senin için denedim. aldım elime uydu anteninin uzaktan kumandasını 2mt ileriye de koltuğun minderini koydum (tam uydu cihazının karşısına) kumandaya basınca uydu algıladı. Yani Kumandadan giden IR ışınları 2mt ilerideki mindere çarpıp geri döndü ve uydu bunu algıladı. Aynı şekilde elime bir cam tabak aldım 1,72mt ileriye tuttum (kollarımı boyum kadar açabiliyorum. herkez gibi) kumandaya basınca IR ışınları cam tabaktan yansıyarak tekrar geri döndü.
Kısaca senin işini görecek sistem IR sensörleriyle yapılmış olmalı. böylesi çok daha ucuz olacaktır. Uğraşıpta yapmana da hiç değmez istanbul' daysan karaköye git 10-12ytl ye hazır olarak satılıyor. Ok bab.
quote:
Orjinalden alıntı: amboleos
quote:
Orjinalden alıntı: yucelnet
yansımalı sensör olarak CNY70 öneririm 4ytl
yuh 1.5 milyon tanesi karaköyde daha 3-4 gün önce aldım pazarlık bile yapmadım adamla
kardeş burası adana direnç 1 ytl ne yapacan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme