Şimdi Ara

Çit ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galiba bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var ama bunu iyisine çeviremiyorum hiç iyi ekran kartında oyun oynayamıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?

Laptopun özellikleri

Markası: Lenovo G510

Ekran kart(lar)ı: AMD Radeon R7 M265- Intel Hd Graphics.

Ram:8 GB.

İşlemci : Intel core i7 4700Q 2.4 Ghz Max 3.4

GTAV'de en düşük ayarlarda 9 fps alıyorum, oyunum orjinal sizce normal mi?

• driverları güncel mi düzgün bir kurulum olmayabilir. sistemden ekran kartlarının düzgün çalıştığını kontrol ediniz belki de sorununuz ekran kartlarını tanımıyordur. 9fps almanızın sebebi büyük ihtimalle anakarta gömülü olan ekran kartından oyunu açmanız olabilir, fazla zorlamayın yakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akak93

driverları güncel mi düzgün bir kurulum olmayabilir. sistemden ekran kartlarının düzgün çalıştığını kontrol ediniz belki de sorununuz ekran kartlarını tanımıyordur. 9fps almanızın sebebi büyük ihtimalle anakarta gömülü olan ekran kartından oyunu açmanız olabilir, fazla zorlamayın yakabilirsiniz
    Bu modeller için tavsiyem günde en fazla 1 saat oyun oynamanız, çizim yapıyorsanız ara vererek yapmanız. Çünkü ısınma problemi bataryanın ömrünü azaltacaktır.
  • quote:

driverları güncel mi düzgün bir kurulum olmayabilir. sistemden ekran kartlarının düzgün çalıştığını kontrol ediniz belki de sorununuz ekran kartlarını tanımıyordur. 9fps almanızın sebebi büyük ihtimalle anakarta gömülü olan ekran kartından oyunu açmanız olabilir, fazla zorlamayın yakabilirsiniz

Evet AMD şuan güncel, inteli ise güncellemedim. 9fps yüzünden oyunu oynamıyorum ama, diğer oyunlardada böyle. (Minecraft haricinde) Skyrim, Witcher 2,Batman vb. Ayarlarına geldiğimde Intel'i gösteriyor. Minecraftta "F3"e basınca AMD'yi gösteriyor bir türlü anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DollarKing

quote:

Evet AMD şuan güncel, inteli ise güncellemedim. 9fps yüzünden oyunu oynamıyorum ama, diğer oyunlardada böyle. (Minecraft haricinde) Skyrim, Witcher 2,Batman vb. Ayarlarına geldiğimde Intel'i gösteriyor. Minecraftta "F3"e basınca AMD'yi gösteriyor bir türlü anlamadım.

gpu tuşu veya fonksiyonları var mı bilgisayar üstünde(yazılımla da olabilir)? örneğin bende gpu tuşuna basınca pc yeniden başlayıp gömülü ekran kartında kullanıyor belkide ekran kartlarınız aktif değildir. tavsiyem önce çalıştıklarından emin olun ve sistemden doğrulamasını yapınız

• akak93 kullanıcısına yanıt
    Gpu tuşu ve fonksiyonları yok f2'yle bios açılıyor orada da öyle bir ayar yok. Aygıt yöneticisinde çalışır gözüküyorlar, çalışmadıklarını nasıl anlayabilirim ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DollarKing

Gpu tuşu ve fonksiyonları yok f2'yle bios açılıyor orada da öyle bir ayar yok. Aygıt yöneticisinde çalışır gözüküyorlar, çalışmadıklarını nasıl anlayabilirim ki?
    benim gpu tuşu kasada güç düğmesinin altında mesela pc açıkken bastığında yeniden başlatıp gpu off konuma geliyor.
    çalıştır kısmına dxdiag yazarak ekran sekmesinden bakabilir eğer orada göremezsen, everest yada gpuz programı kullanarak görebilirsin
  • quote:

benim gpu tuşu kasada güç düğmesinin altında mesela pc açıkken bastığında yeniden başlatıp gpu off konuma geliyor.
    çalıştır kısmına dxdiag yazarak ekran sekmesinden bakabilir eğer orada göremezsen, everest yada gpuz programı kullanarak görebilirsin

Dxdiag'da Intel gösteriliyor.
  • DollarKing D kullanıcısına yanıt
    VİDEO yu izler misin amd kullanmadım hiç belki video yardımcı olur. grafik kartını uygulamayla açıyor
  • quote:

VİDEO yu izler misin amd kullanmadım hiç belki video yardımcı olur. grafik kartını uygulamayla açıyor

Bunu izlemiştim 2013'ten kalma olduğu için ayarları değiştirdiği ekran artık yok.Yaptığı şekilde yapamıyorum ben maalesef.
    masaüstünde sağ tıkta benzer herhangi bir seçenek veya ekran kartının uygulamasında herhangi bir fonksiyon mevcut değil mi?
  • quote:

masaüstünde sağ tıkta benzer herhangi bir seçenek veya ekran kartının uygulamasında herhangi bir fonksiyon mevcut değil mi?

Mevcut ama hiçbir işe yaramıyor. Hatta performanslıya alınca gta v açılmıyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DollarKing -- 26 Nisan 2015; 15:41:59 >
    ekran kartını kaldırıp başka sürümünü yüklemeyi denedin mi
    O nasıl oluyor anlamadım? Nereden yükleyebilirim?
    işletim sistemin ve kaç bit olduğunu yazar mısın?
    Tabiki; W8.1, 64 Bit.
    R7 M265 driver alttaki en son sürüm beta halidir yani daha eksiklikleri olabilir
  • quote:

R7 M265 driver alttaki en son sürüm beta halidir yani daha eksiklikleri olabilir

Yok, olmadı.
    senin şu an ki sürümün betadır zaten omegayı denemen gerekirdi. muhakkak programı olmalı yeni konu açarak amd kullanıcılarından öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akak93 -- 26 Nisan 2015; 18:15:02 >
    Omegayımı indirmeliyim yani, biraz daha açık konuşabilr misin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.