Oyun iyi hoşta trafik sorunu çok ciddi. 20dk içinde ana hatlar resmen kilitleniyor, yayalar arabaların önüne fln atlıyor, trafik lambaları sapıtıyor. Dolayısıyla duraklarda onlarca kişi birikiyor, ekonomi çöküyor, mutluluk ve saygınlık kıpkırmızı oluyor. Dakka 1 metro da yapamayacağımız için görevler resmen iptal oluyor. Oyunun kendi sitesindeki forumda da çok sayıda şikayet var bu konuda, gelecek patchte düzelticez demiş yetkililer. Bende patch gelene kadar kapadım oyunu malesef.
Oyunu güzel fakat çözemedim hala.
Evet trafik resmen felç acil düzeltmeleri lazım,bu arada kasma sorunu hdr lightsi kapatarak çözdüm.
Durakta 200 kişi bekleyince sende sinir harbi oluyorsun.Sırf denemek için parayı fulledim.Gemi hattı,tren hattı ve otobüs koydum genede çözülmedi.Hatta gemilerde bile adamlar bekliyor sinirleniyorlar :)
ben şehri ilk kurulduğu zamanlarda alıp ulaşım omurgasını kurdum zamanla yeni yerler eklenince onları bağlıyorum ve adeta para basıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: vrc
ben şehri ilk kurulduğu zamanlarda alıp ulaşım omurgasını kurdum zamanla yeni yerler eklenince onları bağlıyorum ve adeta para basıyorum
Trafik sorunu yok mu? :)
trafik sadece tramvayın olduğu ana caddede var tabi seneler ilerledikçe artacaktır metroya devam
Nasıl yaptın bilmiyorum.1920 lerde Amsterdam da başladım birkaç kez.10 kişilik külüstür otobüs hatlarını döşüyorum ama duraklarda bekleyen kızgın insanlar ve hiç akmayan bir trafiğe sahip oluyorum her zaman. Para kısıtlı zaten, oyunun mantığı para kazandıkça gelişip büyümek olması gerekirken 10-15 arası otobüsüm olunca iflasın eşiğine geliyorum hemen.
vrc; Biraz detaylı açıklamalarınıza ihtiyacım olacak, tabii vaktiniz olursa. Oyuna senaryo modunda mı, sandbox modunda mı başlıyorsunuz? Oyuna başladığınızda otobüs hatlarını uzak noktalar arası mı, yakın noktalar arasında mı kuruyorsunuz, harita görüntüsünden anladığım kadarıyla epey uzak mesafelere açılan otobüs hatlarınız var, bu hatları birbirileri ile keştirdiniz mi ve hatlarda kullandığınız otobüs adetleri nedir? Sorular fazla oldu, aslında daha çok soru da sorulabilir ama sizi de düşünmek gerek :) Yanıtlarsanız mutlu olurum, selamlar.
Sandbox modunda oynuyorum. Otobüs hatlarını şehir merkezini kuşatacak şekilde etrafından ring hat olarak kuruyorum sokak yerine caddelerden götürmeye çalışıyorum. Merkezde 2 ring hattı var bunlardan biri saat yönüne diğeri tersi istikamete gidiyor. Şehirin merkezinden bu ring hatlara yani iç bölüme raylı sistem, ringlerden köylere olan dış bölüme ise otobüs hatları koyuyorum. Otobüs olarak ilk başladığımda her ring hattına 6 tane koymuştum tabi küçük oldukları için yetmemişti para kazandıkça arttırdım. Şuan geniş ring hattında 13 diğerinde 8 otobüs var duraklarda bekleyenler çok ama asıl önemi metroya veriyorum. Merkeze uzak olan hatlarda otobüs sayısı 3 ile 6 arası değişiyor oralar daha gelişmediği için talep yok.
vrc; Bilgiler için çok teşekkürler, akşam deneyeceğim, selamlar.
Öğrenciler, işçiler, turistler gibi toplulukların gitmesi gereken yerleride unutmamak gerekiyor örneğin haritamdaki 2 ring hattıda kolej bağlantılı ve bu duraklar her zaman dolu oluyor.
20 yıl falan oynadım baya iyi gidiyordum 1940ta bankadan kredi alıyım hızlıca gelişiyim dedim almaz olaydım Bütün planlar alt üst oldu aylık ödemeleri yapamaz oldum. Üstelik duraklar doldu taştı tüm otobüs durakları 30-40 kişi. Bir hatta 15 küsür otobüs var ona rağmen o hattaki durakların bazılarında 100 küsür kişi var. En sonunda sinirlenip hile yaptım Şu borç kapansın sonra tekrar normalde devam edeceğim. Bu arada şunu söyliyim Münih'te kesinlikle ama kesinlikle başlamayın çok kalabalık bir şehir Münih yönetmesi çok zor oluyor. Ben Viyanada başladım bu anlattığım oyunuma.
Acaba bu sorunlar klavye dilinin ing. olması gibi bir sorun olabilrmi?Çünkü simcitydede böyle bir problem olmuştu
Bende şunu sorayım hani sol alttaki info tuna bastigimizda kolej ev ve iş yerleri ve trafik yoğunluğu gibi sekmeler var yeni hay kurarken az trafik olan.yerlerden çekiyorum ama mesela ordaki ev seçeneğini kullanarak nasıl bir durak sistemi yaratabilir ki? Demek istediğim evlerden direk iş yerlerine hat çekmek mi gerekir eğer öyleyse nasıl baş edilirki bunla
Oyunda ben da başarıyı yakalayamadım ama denemeye devam ediyorum, dün akşam Sandbox modunda 1945'ten başlayan Viyana haritasına başladım, yaptığım ilk iş kolej ile kütüphane arasına tramvay hattı yapmak oldu, bir süre yolcuların hattı kullanmaya başlamalarını bekledim, aradan kısa bir zaman geçtikten sonra bu hattın çok iyi işlediğini gördüm, sürekli para kazandıran bir hat oldu, oyunu kaydedip kapattım, bu akşam kaldığım yerden devam edeceğim, anladığım kadarı ile oyunun kilit noktası hatları ihtiyaçlara göre belirlemek, tiyatro, sinema, tren garı, kilise gibi yerlere hangi kitlenin taşınması gerektiğini iyi belirlemek gerekecek gibi, mesela turistlerin nerelere gitmek istediğini keşfedebilirsem para kazandıracak hatlar yapmam mümkün olacak, deneyip görelim, selamlar.
Yamalar gelmeye başladı. İnternette indirilebilir versiyonu 1.0.12 var. Sandbox moduna özel araç sayısını ayarlayabileceğimiz özellik eklenmiş.Şuan denemedeyim. Steam de 1.0.13 versiyonu çıkmış bugün ama henüz göremedim etrafta.Oyunun kendi sitesindede yamaların verilememesi de bayağ ilginç.
paradoxun oyunları denenmeye değer grafiğin önemi yok
www.citiesinmotionexchange.com sitesine üye olun daha sonra burdan 1.0.13 yamasını indirebilirsiniz.
arkadaşlar bu hileler nasıl yapılıyor?yardımcı olur musunuz?
Oyunu çözdüm galiba yada bug falan buldum tam olarak ne olduğunu anlamadım. Şuan aylık 1-1.5 milyon civarı kâr elde ediyorum. Bilet fiyatları otobüs 5 tramvay 5.5 metro vs. diğerlerini daha geliştirmediğim için aynı. Bilet fiyatları böyle olmasına rağmen duraklar 100-150 kişi oluyor. Son yamayla gelen trafik seviyesini %20 yaptım yani en düşük. Şimdilik iyi gidiyor işler