Şimdi Ara

Cities in Motion ( Yamalar gelmeye başladı )!! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
21.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.cimexchange.com/index.php?/files/ bu adresten buldum patch ve İstanbul haritasını. Yükleyelim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

http://www.cimexchange.com/index.php?/files/ bu adresten buldum patch ve İstanbul haritasını. Yükleyelim bakalım.

ordaki istanbul haritası yarım bırakılmıştı sanırsam. yani şehrin yarısı boş yeşillikti şimdi düzeltildimi bilmiyorum
  • 2 gündür oynamaya başladım. Bu trafik sorununa nasıl bir çözüm bulunabilir ? Sürekli kilit halinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

2 gündür oynamaya başladım. Bu trafik sorununa nasıl bir çözüm bulunabilir ? Sürekli kilit halinde.

hangi mapta oynuyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

quote:

2 gündür oynamaya başladım. Bu trafik sorununa nasıl bir çözüm bulunabilir ? Sürekli kilit halinde.

hangi mapta oynuyorsunuz

Helsinki.
  • bu otobüs kapasitelerini gerçek değerlerine nasıl getirebiliriz 20 kişilik otobüs mü olur yav

hele kocaman tramvay 24 kişi kapasiteli ya daha da bir şey demiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türktigin -- 25 Temmuz 2012; 19:25:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: türktigin

bu otobüs kapasitelerini gerçek değerlerine nasıl getirebiliriz 20 kişilik otobüs mü olur yav

hele kocaman tramvay 24 kişi kapasiteli ya daha da bir şey demiyorum

Onun için patch olması lazımdı.
  • quote:

quote:

quote:

hangi mapta oynuyorsunuz

Helsinki.

öncelikle helsinkide hiç oynamadım onu belirteyim oyuna yeni başladıysan öğrenmek için tutorial town dan başlamanda fayda var. hatlara ne kadar otobüs tramway koyman gerektiğini kavrıyabilirsin orada. ben oyunu 1 yıla yakın oynuyorum normal şehirlerde (medium) pek zorlanmıyorum ama büyük şehirlerde (XL) hala zorlanıyorum

trafiği kitli tutmamak için bir hatta fazla otobüs koymaman ve aynı yere 2-3 hat yapmaman lazım birde eşit aralıklarla otobüs koymaya çalış. yani bi hat açınca 4-5 otobüsü aynı anda hatta verme belli aralıklarla hattın içine koy otobüsleri. duraklarıda tahmin eebileceğin gibi yerleşimlerin fazla olduğu yerlere koymaya bak. çoğu hattın merkezle bağlantısı olsun. merkez neresi dersen ben genelde belediye binalarını seçiyorum ve neredeyse tüm tramway ve otobüslerin hatlarını buradan geçirmeye çalışıyorum. şunada dikkat et atıyorum 5 hattın var hepsininde merkzle bağlantısı var. bu hatların merkezdeki duraklarını ayrı tutmaya çalış yani hepsi bi durakta kesişmesin bekleme yapıyorlar ozaman tramway ları ise kısa mesafe yapmaya çalış ve mutlaka merkezle bağlantısı olsun. bi ayrı noktada tramwayları yollardan götürmemeye bak. yani bazı evlerin araları fln oluyor tramway sığacak büyüklükte oralardan geçirmeye çalış. bi tramway hattınada max 2 tramway koyuyorum ben yetiyor.

gelelim metroya metro yapmak otobüs ve tramwaya göre aşırı pahalı ama bi okadarda kullanışlı otobüs sistemini ve tramwayı oturttuktan sonra metro yapmaya bak ve hangi hatta çok yolcu bekliyorsa oralara metro yapmaya çalış. yine dediğim gibi metroları da merkezde birleştir merkezde birleştir lafını çok kullanıyorum çünkü bütün hatlar merkzde birleşince aktarma yapabiliyor insanlar ve istediği yere gidebilir bu sayede.

bunun dışında yukarıdaki arkadaş kapasiteden bahsetmiş.burada bir çok yama mevcut ve istediğinizi indirebilirsiniz. kapasite yamasıyla metronun kapasitesi 200 körüklü otobüsler 63 normaller 50ydi galiba bu civarda oluyor. ayrıca burda bolca map var. bu mapleri deneyin kısıtlı kalmayın.

ayrıca map editörden indirdğiniz maplar üzerinden oynama yapabilir veya kendiniz yeni bir map oluşturabilirsinizki yeni map yapmak aşırı derecede zaman ister. ben mesela copanhagen mapini indirdim ve buraya bir havaalanı yaptım. yaklaşık 2 saatimi aldı ayrıca beğenmediğiniz yolları kaldırıp yenilerini ekliyebilirsiniz yada başka binalar, yollar, ağaçlar vs vs. bunları yapmak zaman ister ama yapması çok zevklidir.

umarım yardımcı olmuşumdur sorularınınz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

bunlarda benden olsun

Cities in Motion ( Yamalar gelmeye başladı )!!

• Bende şehrin tam göbeğine 2 tane büyük hat var. Her ikisindede 7 tane körüklü 5 tane solo 30 kişilik otobüslerden var yine yetmiyor. Bazı duraklarda 100 kişi bekleyen oluyor. Otobüsler zaten 5 dk bir pert oluyor. Trafik zaten kilit. Bir türlü açılmıyor trafik.

Birde indirdiğimz modları hangi klasöre atıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 27 Temmuz 2012; 0:09:31 >
  • hatları görmeden tam birşey diyemem. moddan moda değişiyor attığın yer. mesela mapler belgerimdeki cities in motion klasörüne kapasite yaması oyunun urulu olduğu klasöre gibi.
  • Güzel oyuna benziyor ama yazılanlara bakılırsa trafik dert gibi.
  • Yeni haritaya geçtim berlinde oynuyorum elimden geldiğince düzenli hatlar kurdum. Özellikle metro sayesinde para basıyorum. Fakat bazı otobüs duraklarında felaket kalabalık var 200-300 kişi kadar bu sorun patch ile çözülür mü ? Çünkü belli bir süre düzelir diye bıraktım hala aynı kaldı.

Yarın ss alırım eklerim.
  • farklı haritalar denemekte fayda var dediğin gibi metro acayip para kazandırıyor çok rahatlık sağlıyor. duraklardaki kalabalıklar patch le düzelmiyor bildiğim kadarıyla. ama bu kalabalığı avantaja çevirebilirsin. kalabalık olan durağın güzergahında metro hattı kurabilirsinki bu çok kazançlı oluyor. tabi metroyu o güzergaha koyunca hemen metroya yönelmiyor insanlar biraz zaman geçmesi lazım.

mesela

aşağıda kırmızıyla gösterdiğim durakta 200-300 kişi bekliyordu o durağın olduğu güzergaha maviyle gösterdiğim metro hattını kurdum ve sonuç gördüğün gibi

• Metro ve otobüs durakları yakın bendede ama oluyor yine kalabalık.
  • Otobus guzergahi ile metro guzergahi ayni ise olmamasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Otobus guzergahi ile metro guzergahi ayni ise olmamasi lazim

Sadece metro durağı ile otobüs durağı aynı yerde. Bu yüzden olabilir.
  • Vay vay oynayanlar çoğalmış Bende uzun süredir oynuyorum oldukça zevkli oluyor.tum dlclerini aldım.Steam eklerseniz konuşuruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemeye değer gözüküyor
  • Simcity' e benziyor.
  • Otobüs kapasitesi arttırma modu var mı ?.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.