Şimdi Ara

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.484
Cevap
58
Favori
274.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • büyüttüğünüz şehri gün batımında/doğumunda ve gece şehir ışıklarıyla seyretmek çok keyifli. Ben tek bir ek paket alacaksam, o da afterdark olurdu. İkinci paket olarak snowfall u öneririm. karlı haritalardan ötürü değil ama dinamik atmosferle, gece sağanak yağmurda, gün doğumunda sisli havada vs şehri seyretmekte ayrı keyifli.

Anaoyun + afterdark + snowfall alın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Trafik sorunu için ne yapmam lazım ya. 5 şeritli yol koysamda yine trafik oluşuyor. Tek şerit mi yapmam lazım
    1 yıl öncesine kadar oynadım, şimdi tekrar başlayacağım. O ana kadar öğrendiğim tek şey trafiğin yol şerit sayısıyla alakası olmadığı. Mekaniğini anlarsan kaç şerit yol yapman gerektiğini anlayacaksın. Ben 600000 nüfuslu şehir yapmıştım ve şehrin otobanlarının çoğu 3 şeritti, hatta 2 şeritli otobanlar bile vardı. 4 şeritli otobanı bile çok nadirdi ve trafik akışı %80in üzerindeydi. Trafik yoğunluğuna göre şerit sayısını düşürmek bile trafiği çözebiliyor bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece şeriti attırmak çoğu zaman çözüm değil. önemli olan trafiğin nereden nereye aktığını anlayıp, yolu buna uygun hale getirmek (şeriti değil).

Örneğin 6 şeritli yol iki ayrı yolla iki ayrı mahalleye giderse, 6 şeritli yolun en fazla 2 şerit kullanılır.

Örneğin 4 şeritli yol iki ayrı bölgeye 2 şeritli yolla ayrılırsa; o yollar da 4 farklı mahalleye giderse, 4 şeritli yolun 4 şeriti de aktif kullanılır.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama yolların planını doğru yaparsanız, tek şerite yığılan trafik oluşmaz. Benim 160K lık şehrim var en büyük yolum otoban ve 3 şeritli. şehir içi yolların hepsi en fazla 2 gidiş 2 geliş. trafik %75 ama 4 yol ağızlarındaki trafik ışıklarını iptal etmiyorum. iptal etsem çok daha yükselir oran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

sadece şeriti attırmak çoğu zaman çözüm değil. önemli olan trafiğin nereden nereye aktığını anlayıp, yolu buna uygun hale getirmek (şeriti değil).

Örneğin 6 şeritli yol iki ayrı yolla iki ayrı mahalleye giderse, 6 şeritli yolun en fazla 2 şerit kullanılır.

Örneğin 4 şeritli yol iki ayrı bölgeye 2 şeritli yolla ayrılırsa; o yollar da 4 farklı mahalleye giderse, 4 şeritli yolun 4 şeriti de aktif kullanılır.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama yolların planını doğru yaparsanız, tek şerite yığılan trafik oluşmaz. Benim 160K lık şehrim var en büyük yolum otoban ve 3 şeritli. şehir içi yolların hepsi en fazla 2 gidiş 2 geliş. trafik %75 ama 4 yol ağızlarındaki trafik ışıklarını iptal etmiyorum. iptal etsem çok daha yükselir oran.
    Hocam yolların planını yapmak zor oluyor şehir geliştikçe yolları genişletemiyorum veya yeni yanyol eklemeye alan kalmıyor. Önce yolları mı yapmam gerekiyor

• AirSupport kullanıcısına yanıt
    Evet ben öyle yapıyorum. Önce kabaca alanın büyüklüğüne göre ana caddeleri belirliyorum (tercihen dikdörtgene benzer bi yapıda). Ardından eğer yerleşim alanı nispeten küçükse bu yerleşimin tam ortasına çevreyolundan bağlantı sağlıyorum. Eğer büyükse iki ucundan bağlantı sağlıyorum. daha da büyükse iki uç ve ortadan bağlantı sağlıyorum. böylece çevreyolundan ana caddelere erişmek için bolca alternatifi oluyor.

Mümkünse bi yerleşimi planladıktan sonra onu çok fazla büyütmemek lazım. Yeni bi yerleşim alanı planlayıp orayı açmak daha iyi. Yani yerleşim yerleri bir kanser hücresi gibi büyüyüp büyüyüp etrafa yayılmasın. Çevreyollarının sağında solunda yeni yeni yerler oluşsun.

Anlattığım çok anlaşılır gelmiyorsa kendi şehrimin bir kaç SS i üzerinden çizerek anlatabilirim.
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Çizerek anlatsanız on numara olur hocam.

• Altta şehrimin sahip olduğu yerleşim yerlerinden örnekler göreceksiniz. Öncelikle kırmızı çizdiğim ana caddeleri belirliyorum. Sonra sarı ile çizdiğim çevreyolu bağlantısını yapıyorum. Yerleşim yerinin büyüküğüne göre çevreyolu bağlantı sayısı ve yerine dikkat ediyorum. Küçük yerler için ortadan tek bi bağlantı yeterli oluyor.

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]
     Cities: Skylines (2015) [ANA KONU] Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]

Büyük resme baktığınızda da şehrimdeki tüm trafiğin çevreyolları ile beslendiğini göreceksiniz. böylece iki uzak bölge arasında seyredecek olan araçlar, başka bölgelerin içinden geçerek trafik oluşturmak yerine direkt çevreyoluna en kısa bağlantıdan bağlanıp, uzak bölgelere erişebiliyor.

Cities: Skylines (2015) [ANA KONU]

Özetle çoğu yayıncı gibi ne tüm ışıkları yok ediyorum, ne yollardaki hız sınırlarını arttırıyorum ne de her tarafa 4-6 şeritli yol çekiyorum. En büyük yolum çevreyolu ve o da 3 şeritli. Buna rağmen ışıkların olduğu ana kavşaklar dışında yoğunluk yok sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 17 Ağustos 2019; 11:12:6 >

• oyunu ilk kez oynuyorum yüz binlik bir nüfus var. şehirde toplu taşıma kullanılmıyor. metrodur trendir otobüsdür hepsini kurdum ama kimse gelip kullanmıyor. işin garip yani trafikte yok denilecek kadar az. ne yapmam lazım insanlar toplu taşımayı kullansın istiyorum.
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Yani konuya bakıyorum milletin şehri Paris, Londra, Miami, benimkisi Bitlis.Bilgi için vakit ayırmışsınız. Sağ olun bu arada.
  • Beyler bir türlü liman yapamıyorum güzergaha bağlanamıyor diyor, neden acaba?
  • Kendomen kullanıcısına yanıt
    Liman için uygun harita mı?
    Liman binasına tıklayınca doğrudan görebileceği sarı renkli deniz trafik rotası haritada görünüyor mu?
    Liman binası çok dik ve bina yapılamaz bir yerde mi?
    Fiyatı için bütçeniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 1 Eylül 2019; 14:12:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

Liman için uygun harita mı?
    Liman binasına tıklayınca doğrudan görebileceği sarı renkli deniz trafik rotası haritada görünüyor mu?
    Liman binası çok dik ve bina yapılamaz bir yerde mi?
    Fiyatı için bütçeniz var mı?
    Hayır hocam sarı renkli deniz rotası çıkmıyor bende. Sanırım harita uygun değil.
  • Cities skylines 2 oyunu gelirmi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Andromeda2B

Oyun + 1 dlc almak istiyorum, hangi dlc'yi önerirsiniz. Ben after dark ile mass transit arasında kaldım
    önce afterdark, daha sonra endüstri, park ve üniversite dlclerini kesinlikle almalısın.
  • Oyunu yenı aldım PS4 için. Çok beğendim. Zaten Simcity sevdalısıyımdır.

Hemen hemen tüm sorunları çözdüm ama üç sorum var .
    1- ölen insanlar transfer için çok uzun süre bekliyor
    2- Her tarafa mezarlık yapmama rağmen , mezarlıklar çok çabuk doluyor. Bir seçenek var (yukarı ok) ona basınca mezarlığı boşaltıyor ama ölüler nereye kayboluyor anlamadım.
    3- Çöp alanlarım da aynı şekilde kısa sürede doluyor. DLC'den gelen geridönüşüm fabrikaları pek işe yaramadı doluyor. Çöp yakım fabrikası bir yığın yaptım ama hem çok yer kaplıyor hem de şehir merkezine uzak olduğundan şehirden çöpü çok geç topluyor.

Birşeyleri sanıırm yanlış yapıyorum.

Industry DLC aldım , fakat ingilizcem iyi olmadığından binaların tam ne işe yaradığını anlayamadım. Anladığım kadarıyla bazıları üretim, bazıları tüketim yapıyor. Bunları anlatan bir kaynak var mı?

• Bir sorum daha olacak .

Otobüs durağı yaparken yollarım bembeyaz gözüküyor , kaldırımı , köşeleri binaları çok zor görüyorum.. Ama youtube videolarını izlerken yollar daha gri ve yerleri daha belirgin. Ayarlardan beceremedim. Yardım lütfen.
  • kfycuneyt kullanıcısına yanıt
    Ben de ps4 kullanıyorum.
    1. Sorunun için mezarlik kullanma , ölülerin yakıldığı evi kullan. 2 araba ölen vadandaşlar için gezer. Yetmezse daha fazla inşa et ve araçlar ne kadar vakitte ölenlere ulaşır yollar uygun mu incele.

• Oyunu gecen gun yukledim cok begendim.ancak bir sorunum var.ölü insanların tasinmasi bekleniyor diye kuru kafa isareti cikiyor.mezarligim var ve oyunda herhangi bir cenaze nakil icin bir yapi goremedim.ne yapmam lazim bilen arkadaslar yardimci olurmusunuz.

• Xbox ta almayı düşünüyorum oyunu ama çok detay var ve ingilizcem pek yok türkçe desteğide olsaydı keşke

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun bi aradan sonra oyuna tekrar geri döndüm. Bir önceki şehrimi Steam Cloud'a yüklemeyi unuttuğum için herşeye sıfırdan başladım. Şimdilik sadece otoyol ve şehrin ana caddesini kurabildim.

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.