Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.652
Cevap
99
Favori
363.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde ekim ayı satış rakamı vardı yanlış hatırlamıyorsam 103 adet satılmış
  • bizim burdaki bayi 2 adet sattıklarını söyledi, araç gelmediğini, gelse daha fazla satılacağını ekledi. Yalnız sıfırdan siparişten temin süresi 2 hafta falanmış, gayet iyi...

Opel, zafira için Mart'a gün veriyor, niyeyse artık. Bu almanlarda bu var, arkadaşa geçen martta Jetta bakıyoduk Ağustos'a gün veriyolardı. Bu da farklı bi strateji heralde.
  • O değil de 2014'te gelecek olan araçlar farklı ya da daha iyi donanımla gelirse ona yanarım. Zaten ocak ayını bekleyemeyip 2013 model araç aldım. Bir ara bu başlıkta mı söylenmişti, yıl ortasında tam otomatik vites seçeneği geliyormuş diye Hele bir de koltuk ısıtma gelirse of of
  • Aslında başlık Citroen'in kendi forumundan bile hızlı ilerliyor. Aynı soruyu hem burda hem orda soruyorum, orda soru havada kalırken burda hemen cevap geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 3 Aralık 2013; 23:05:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Aslında başlık Citroen'in kendi forumundan bile hızlı ilerliyor. Aynı soruyu hem burda hem orda soruyorum, orda soru havada kalırken burda hemen cevap geliyor

benim nöbetçi forumculuk özelliğim vardır, eskiden beri :) boş geçmem soruları

ek donanım derken kastınız, şu yurtdışında olup bizde olmayanlar mı? yoksa onların da dışındakiler mi... tam otomatik beni de üzerdi sanırım.

vay bee bir gün otomatik vites üzerine konuşacağım hiç aklıma gelmezdi :D
  • msaltik kullanıcısına yanıt
    Sene olmuş 2013, düz vites arabadan bahsetmek saçma artık bana göre. Hatta ben niye hala tekerlek üzerinde gidiyoruz onu da anlamıyorum

Kılavuzda P konumu da olan tam otomatik vitesten bahsediliyor. Demekki yurt dışında bu şekilde de satılıyor araç. Gerçi ben gene de tercih etmezdim galiba, robotize vites daha az masraf çıkarıyormuş. Ben otomatik vitesler içinde en konforlulardan sayılan cvt kullandım focus'ta, biliyorsunuz onda hiç dişli yok, o yüzden vites geçişi diye birşey de yok ama arızasından masrafından da illallah dedim. 1.6 dizel araçta tam otomatik olmuyor işte, dsg de olsa edc de olsa arıza çıkarıyor, görüyoruz forumlarda.

Dikiz aynasının üzerine flaş tuttum bu sabah; kararmadı ayna, gece mi denemek lazım? O zaman da nasıl anlıycam karardığını? Bir de hep sis farlarının viraj aydınlatmasını deniycem, unutuyorum.

• bildiğim kadarıyla CVT'ler diğerlerinden farklı olarak konik bi yapısı varmış ve bu yüzden fazla tork kaldırmıyor... ve yine yanılmıyorsam 1.6 motora EDC'yi koyma çalışmaları bitmek üzere Renault'un. bunu da hallederse canavar bir ikili elde edecek. ve piyasanın yine en iyisi olacak.

Haa EDC'ye 6TL fark alıyor, 1.6'ya da yaklaşık o kadar fark alıyor, ikisini birleştirince 12TL mi fark alır bilemem :))

• iyi satmış bence... Scenic yoktu listede, yazmamışlar mı acaba, yoksa listeye mi giremedi
  • Az önce denedim: Sis farlarının viraj içi aydınlatması aydınlatması yok, direksiyonu çevirince sadece xenon farlar dönüyor.

Ayrıca dün sabah dikiz aynasına flaş tuttğumda kararma olmadı.

@ozcaprica: senden umutla itiraz bekliyorum, "hayır var, şöyle olunca devreye giriyor" demeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 4 Aralık 2013; 15:48:55 >
  • hocam yanlışın var... seyir halinde olman lazım... kılavuzda şöyle yazıyor...

"Aracın hızı 40 km/saatten düşükken (şehir içi
    sürüş, virajlı yol, kavşak, otoparkta manevra...),
    kısa farlar veya uzun farlar konumunda bu
    işlev, ön sis farı ışık hüzmesinin virajın içini
    aydınlatmasını sağlar."

benim itirazım kabul olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 4 Aralık 2013; 15:50:07 >
  • bir de şu dikiz aynasına bi fotoğraf çekip gönderir misin? en basit yöntemi bu
  • msaltik kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 4 Aralık 2013; 16:40:22 >

• buna ilk bakışta kararmayan ayna derdim, ama o tarz aynaların alt orta kısmında bi tutacak olur. aynayı gece-gündüz moduna getirmek için...

Bunda ne sensör görünüyor, ne de o tutacak...
  • yok pardon yaaaa. işte orda görünüyor... ben nazar boncuğunu parçası sandım başta... var hocam var. bu kararn ayna bildiğin
  • Sensör var da ben aynayı karartamadım, ışık tuttum olmadı, ışığı kapattım olmadı. Neyse, sürüş esnasında hızımız 30km/h üzerine çıkınca oluyordur belki bu da
  • arkadaş tüm sistemler de bişeye bağlı, o şu durumda çalışır, bu şu durumda çalışır, bu hem bu durumda hem de şu durumda çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

hocam yanlışın var... seyir halinde olman lazım... kılavuzda şöyle yazıyor...

"Aracın hızı 40 km/saatten düşükken (şehir içi
    sürüş, virajlı yol, kavşak, otoparkta manevra...),
    kısa farlar veya uzun farlar konumunda bu
    işlev, ön sis farı ışık hüzmesinin virajın içini
    aydınlatmasını sağlar."

benim itirazım kabul olmaz mı

Ulu kitap zaten yönlendirilebilir aydınlatma sadece xenon far ve statik kavşak aydınlatma ile birlikte çalışır diyor. Hem statik kavşak aydınlatması(sis farı yönlendirme), hem de yönlendirilebilir aydınlatma ( uzun ve kısa xenon farlar) sürüş yardımları menüsündeki araç parametreleri'nden devreye sokulup çıkarılabilir diyor. Tuhaf olan, benim parametrelerde böyle bir seçenek yok. O yüzden xenon yönlendirme hep aktif.

Sis farlarını ise sürüş esnasında nasıl deniycem daha bulamadım. Herhalde hanım arabayı kullanırken ben motor kaputunun üstünden sarkıp sis farları dönüyo mu diye bakıcam, saçma bi fıkraya konu olucam

• abicim sis farları dönmüyor ki?

sen sağa mı döneceksin diyelim, sağdaki ön sis farı yanıyor... bu kadar... öyle atla deve bi kavram değil yani. Sis farını yakıyor sadece, burdaki civcivli kısım, ne yöne dönüyosan o yöndeki sisin yanması... Mesela biim siteye giriş yapan VW araçlarda sadece sağ sis yanıyor, dönüş bitine sönüyor... Baya civcivli bişe yani
  • Bugün bende tekrar denedim karartma falan yok arkadaşlar benim arabada...birde arka koltuk oturma yerine elinizle bastırdıgınızda gırc gırc ses geliyor.Eskimiş yaylı yatak gibi...:)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.