Şimdi Ara

CITROEN- ADDBLUE DEPO SORUNU. PİŞMAN EDEN MARKA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
9
Favori
54.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ekonomik olmasının bir anlamı kalmadı keşke biraz fazla yaksaydı böyle olumsuzluklar olacağına
  • Bazı markalar yaptığı şanzıman İn arkasında durmuyor depo ne ki? Aşağı yukarı tüm markalarda benzer durumlar var. PSA dan kaçarsınız başkasına tutulursunuz. Burası Türkiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayraklı volkan öztürk otomotiv bir arayın konu hakkında bilgi alın, özel psa servisi garantiden yapmaz ama mutlaka bilgi almak isteyin yardımcı olur.

konuyu da ekşi sözlük, şikayetvar dahil bilimum sosyal medyada dile getirin.

not:peugeot kullanıcısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Güncel Volvo'ların D4 D6 motorları PSA değil zaten
  • Sorun yaygın baya. Arkadaşım 6 kaç ay önce 2008 jip almıştı. 1 ay önce aynı sorun oldu. Servis depoyu garanti kapsamında değiştirmişti.

• sizin ilk mesajda yazdıklarınıza bakarak mantıklı düşünürsek bence sorun adblue deposunda değilde onun seviyesini ölçen sensörde sorun varmış gibi geliyor. fiziksel olarak eksiltme olmadığını söylemişsiniz o zaman depoda çatlak delik-gedik yok demektir. sensör zarar gördüyse sadece sensör değisimi ile daha ucuza çözülebilir bence ancak neden komple adblue deposunu değiştirmeye çalışıyor servisler bu noktayı anlamadım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Kasım 2019; 0:22:57 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Servis sensör tamir etmiyor işte . Direk depo değişimi diyor . Servisler böyle zaten . Sensörlerin sürekli bozulması normal mi :) tamir edilemez diyor servis kesin parça değişecek diyor . Belgeler elimde .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamir etsin demiyorum sadece sensörün yenisini taksınlar. sensör ayrı tek parça halinde değilmi bunlarda yani depoya yapışık olması saçma bir durum, birde pejo ve citroen araçların çoğunda bu sorunun kronik olduğu belli, şikayetvar.com'dan arama yapıp servis müdürüne gösterin aynı şikayetleri, kronik sorun olduğunun üstüne gidin hocam, hemen koyvermeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Kasım 2019; 1:6:27 >
  • Bence servısı sıkıstırın hemen kabul etmeyin. Banada wv de dsg icin 4000 tl cikarrdilar 30000 km arac icin azicik dis gosterdim 0 tl. Hakkin olanı ariyacaksin

• Artık çoğu markada kronik sorunlar olabiliyor ne yazik ki.. Ne bileyim astrada piston kırma vwde dsg sorunu toyota bile zamanında milyonlarca aracı geri çağırmıştı hava yastığı yüzünden. Her arabanın belli başlı kronik sorunları var şuan şanssızca sana denk gelir o ayrı ama tabi böyle bir sorunda firmanın senin arkanda durmaması büyük yanlış. .
  • Dostum ben de ilk defa psa grubu araci almaya niyetlenmistim , eski sorunlu peugeot algisini belki kirar diye, 3008 Gt line lara bakiyordum, sence hic bulasmasak mi..

Benim birebir kiralik 5008 gtline da deneyimlediklerim;

— Arac 100km hizdan sonra 130 lara kadar balans seklinde titreme ve direksiyon sallantisi.
    — arka sag lastikde 20psi hava kalmis sensor uyari vermedi
    — Arac start-stop sistemi en uzun suruslerde bile hic devreye girmedi.
    — kontagi acmadan direk arabayi calistirinca motor ariza isiginin yanmasi va tekrar calistirana kadar ekrandan kaybolmamasi

İnternet de farkli gorun siteleri vs de gordugum sikayetler;

— adblue depo uyari hatasi, degisim
    — cam tavan su almasi
    — fren de titreme
    — sanziman 3. Vitese kadar olan titremeler
    — 130km den sonra ön kput hava alip titremesi ( buna servis de cozum bulmamis bagzi kullanicilar Yapiskanli kapi lastigi ile kendisi sorunu cozmusler)

Tabi her aracta bu sorunlar yasaniyor degildir ancak Daha 50bin km yi gecmeyen araclarda bukadar farkli yerden sorun cikmasi gercekten sasirtici geldi bana..

• quote:

Orijinalden alıntı: L30N

Dostum ben de ilk defa psa grubu araci almaya niyetlenmistim , eski sorunlu peugeot algisini belki kirar diye, 3008 Gt line lara bakiyordum, sence hic bulasmasak mi..

Benim birebir kiralik 5008 gtline da deneyimlediklerim;

— Arac 100km hizdan sonra 130 lara kadar balans seklinde titreme ve direksiyon sallantisi.
    — arka sag lastikde 20psi hava kalmis sensor uyari vermedi
    — Arac start-stop sistemi en uzun suruslerde bile hic devreye girmedi.
    — kontagi acmadan direk arabayi calistirinca motor ariza isiginin yanmasi va tekrar calistirana kadar ekrandan kaybolmamasi

İnternet de farkli gorun siteleri vs de gordugum sikayetler;

— adblue depo uyari hatasi, degisim
    — cam tavan su almasi
    — fren de titreme
    — sanziman 3. Vitese kadar olan titremeler
    — 130km den sonra ön kput hava alip titremesi ( buna servis de cozum bulmamis bagzi kullanicilar Yapiskanli kapi lastigi ile kendisi sorunu cozmusler)

Tabi her aracta bu sorunlar yasaniyor degildir ancak Daha 50bin km yi gecmeyen araclarda bukadar farkli yerden sorun cikmasi gercekten sasirtici geldi bana..
    Giderilebilir seviyede olup burada bayilerin servislerin iyi niyet göstermesi en önemli husus.
    Vag araçlarının domine ettiği ortamda butik olarak kalmayıp rekabet edeceksen birincisi fiyatta ikincisi serviste müşteriyi memnun edeceksin. Ben millet neden vag aracı alıyor vs.. hep düşünürdüm. Yani dsg olayı bayilerin tutumu vs.. Eğer diğer markalarda aynısını yapacaksa o zaman son kullanıcı hepsi bunların aynı bari 2.el veya ilk alım fiyatına bakayım der. Yani hangisi en çok zarar ettirir hususu. Kimse kusura bakmasın ama ekonomik krizin olduğu bir ülkede millet tabiki cebini düşünecek.

• Sanki sadece dizel motorlar sıkıntılı ve doğa düşmanıymış gibi davranıp sıkıyorlar. Adblue vs sistemlerle insanları canından bezdiriyorlar. İşyerindeki çoğu araç Adblue sistemine sahip hep bir arıza hep bir sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: TypeR_Mbt

Güncel Volvo'ların D4 D6 motorları PSA değil zaten
    Hahaha sesli güldüm d6 ha bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz d4 motorda volvo imzalıdır

• oha var ya 2-3 sene içinde EAT6 ve BlueHDI olayına girecektim ya Peugeot ya Citroen ama su anda direkt sogudum, kurudum. uzak dururum olay kronik duruyor.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    kesinlikle kronik ama garantisi biten araçlara para ile değişim diyorlar. kullanıcı hatası değil birşey değil.

şuan her yerden yazıyorum arıyorum konusuyorum ama çözüm yok henüz.

konuyu yukarı taşıyalım. çok mağdur var bu konuda. 4000 tl ödeyip 2 ay sonra yine aynı hatayı alanlar bile var .
  • 2015 model peugeot 3008de 4600 gibi fatura çıktı, 1500 gibi yaptırdım bir kaç ay önce, araç servis bakımlı. İlk sahibinde olsa hep aynı servise gittiğinden belki bedava da hallolurdu, forumlarda 4-5 bin liralık faturayı ödeyen de var, ne tutturursalar.

Servis ilk tutarı söylediğinde tamiri de araştırdım fakat çok güven vermedi bana, bluehdi motordan anlayan usta nadir bulunuyor. İptal edenler var fakat onlarda hem içime sinmedi, hem güven vermedi hem de yarın bir gün tüvtürk kalkıp aracın bu tip sistemlerini (adblue, dpf vs.) kontrol edeceğiz, iptal edilmişse muayeneden kalır diyebilir.
  • fiat bile araçlarına güvenip 5 yıl garanti veriyor bu fransızlardan cacık olmaz. 2017 model aracın garantisi mi biter? psa grubundan sıfır araç almak net enayilik
  • Addblue yazılımla iptal ediliyor yanlış bilmiyorsam 2000tl ye kökten çözüm oluyor. 4500tl ye yeni tank takıp 20 40 bin km arasında yeni tankında bozulacağını düşünürsek beyinden addblue yi kör yapmak daha mantıklı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.