< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CITROEN- ADDBLUE DEPO SORUNU. PİŞMAN EDEN MARKA (5. sayfa)
-
-
Audi alınca yarısı vergi olmuyor mu ne alaka? Arabayı almakla bitmiyor yürütme maliyeti de var işin içinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun. Adblue depo arızası kronik bir sorun. PSA nin bu konu ile ilgili bülteni var. İlgisiz ve sorunsuz bir bayiye denk gelmişsiniz. Bu arıza daha çok 2014-15 veya 16 da çıktı. Makyajlı kasada bu ve buna benzer sorunlar giderildi. Kronik olduğu için PSA grubu garanti olsun veya olmasın bir çok aracın deposunu ücretsiz değiştirdi. PSA Garantisi biten bir çok araçta bakımlar serviste yapılmış ise arızalarda ciddi oranda indirim yapan bir firma.
Böyle düşünüp sıfır araç yerine ikinci el Audi, BMW ya da Mercedes alıp ilk arızada da parça fiyatını karşılayamayıp arabası evin önünde yatan yüzlerce insan var.
Hundayi varquote:
Orijinalden alıntı: JabbaWockeeZ
Tamamen bu konudan bağımsız konuşuyorum, dediğinizde %100 haklısınız bu foruma bakarak araba alınmaz neden mi;
- Fransızlar --> Sakın bulaşma çok arıza çıkarır, teneke.
- Opel -> Çakma Alman, kronik sorunlu sürekli arıza çıkarıyor.
- Volkswagen -> Dsg saatli bomba alınmaz, donanım fakiri, başka markaya bak.
- Honda -> Kronik göçüklü, 20 yıllık atmosferik motor uzak dur.
- Toyota -> Ruhsuz tasarım fakiri, malzeme kalitesi yalıtımı çöp, hybrid'in mtvsi kazık uzak dur.
- Fiat -> Çöp oğlu çöp uzak dur, sadece dizel motoru iyi o da rakiplerine göre biraz fazla yakıyor ayrıca benzinlisi yağ yakıyor uzak dur.
- Skoda-Seat -> Vw grubunun en alt markaları ayrıca dsg bunlarda da var uzak dur. Çakma vw alma.
Eveet elimizde ne kaldı? Subaru ve Mazda işte bu 2 markayı alabilirsiniz bu foruma göre
Alıntıları Göster
-
Evet hiç bir bakan iş adamı futbolcu popcu vs vs citrone binerken göremeyiz doğru. Çünkü ne yazık ki Türkiye'de kafa yapısı bu şekilde pahalı araba alınca daha bir havalı olduklarını düşünüyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı DS7'ye biniyor mesela. Ayrıca vergiden de bahsetmiyorum geçen forumda vardı 2018 model Audi A4 kasko yok iki ön far Doğuş'ta 72 bin TL sahibi de ödeyemediği için araba sanayide yatıyor çıkma parça arıyorlar. 2010 model Audi'nin de sorunları bitmez. Sık sık sorun çıkartıp durur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 2 Kasım 2019; 9:59:40 >
Aracınızın marka model ve yılını yazar mısınız
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Konu marka değil, konu halk olarak ahlaksız oluşumuz, utanmaz oluşumuz, birbirimizi denk getirmeye çalışıyor oluşumuz dolayısı ile firmalarda aynı mantıkta. Ferrari alsanız yönetiminde Türk varsa sorun yaşarsınız. Bir yolunu bulur sizi denk getirir.
Bir önceki kasa 308 ve devamında yeni 308 sahibi olarak şunu derim Peugeot tan çok memnunum.
service.citroen.com adresinden üyelik oluşturup, 1 saat için 7€ verip bütün bültenlere, garanti bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Bence bu iş PSA'yı da aşar. DPF'si, AdBlue'su, emisyonu, Euro6'sı derken dizeli dört yandan kıskaca aldılar. Bence sıfır dizel araç almanın bir mantığı kalmadı artık. Hangi marka olursa olsun uzun yıllar sorunsuz bir kullanım zor gözüküyor. -
1 hafta önce C5 Aircross başlığında linç yiyordum. Citroen'i GERÇEKTEN kullanan insanların geri bildirimlerini görünce haklı olduğumu anladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 2 Kasım 2019; 11:23:37 >
2005 e200 aracınız ile arkadaşın şuan 4000 TL masrafı olan, yürütmeye korktuğu araç için bir çözümünüz mevcut mu.
Merhaba Carteryusuf,
Psa grubuna biraz hakim birisi olarak size öncelikle sorunun kaynağını neden olduğunu ve daha sonra ise neler yapabileceğinizi anlatmak isterim.
PSA grubundan verilen bilgiye göre dışarıda satılan yani açık olarak benzinliklerden alınan Adblue (tırlar için olan) viskozitesi farklı olduğu için zamanla pompaya zarar verdiği yönündedir. Bu yönde haklılık payları olduğunu söyleyebilirim. Çünkü sonuç olarak, arıza gerçekleştiğinde pompa tarafından yollanılan bilgide pompanın basıncı düşük uyarısı gelmektedir. Tam değerleri bilmiyorum ama örnek olarak 6mbar basınçla katkı göndermesi gereken motor, 3mbara kadar çıkabiliyor. Değerler farazi ancak diagbox ile arızaya bakıldığında detaylı olarak görülebiliyor.
Eğer servisten adblue alıyorsanız kesinlikle korkmanıza gerek yok. Gidin servise dosya açtırın ben sürekli adblueyu sizden alırken nasıl böyle bir durumla karşılaşabilirim diyin. Hatta müşteri hizmetlerine ayrıca dosya açtırın.
Eğer dışarıdan yakıt aldıysanız ve bu sorunla karşılaştıysanız, lütfen bana pm yolu ile ulaşınız.
Firma ile bir bağlantım yok ancak son iki aracım Peugeot ve şimdiye kadar bu kadar müşteri yanlısı karar veren bir şirket görmedim. Yardımcı olacaklardır ancak servisten ileri bir noktaya geçmeniz gerekiyor.
Geçmiş olsun.
-
peugeot mu Allah korusun. o hatayı 2004'te sıfır km 307 alarak yapmıştık. başımıza gelmeyen kalmamıştı
artık bedava da verseler ne peugeot ne de citroen marka araç asla almam. neymiş kaliteli şanzımanmış neymiş güzel tasarımmış iç mekan kaliteliymiş banane abi. illa ki abuk sabuk bir yerinden cortluyor. 307 de zamanında kaliteli görünen bir arabaydı ama elektroniğinde sıkıntı varmış. -
Sizin söylediğinize ek olarak bir bilgi daha paylaşmak isterim. Özellikle avrupada bu sorunu yaşayanlar çok basit bir yöntemle bu sorunu çözüyor. Benim deneme fırsatım olmadı. Biraz uğraş ve teknik bilgi ile servis ile durumu halledip, adblue tankını değiştirttim.
Soruna gelirse, özellikle cactus kullanıcıları adblue depo kapağını yenisi ile değiştirerek bu sorunu çözmüşler. Kapakta sorun olup hava alma durumu oluyormuş ve bu sebeple tank basıncı olması gerekenden düşük olduğu için yeterli pompalama yapılamıyormuş.
Arkadaşa, ek tavsiyem ; servisten önce yeni depo kapağı talep etmesi olacak. Sonrasında servisten temin edeceği adblue yu eklesin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X