Şimdi Ara

Citroen C-Elysée Vs. Chevrolet Aveo Sedan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
16.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf daha geniş iç mekan ve bagajı, bozuk yollara daha uygun (aracın öne çıkan iddiası buydu) yumuşak alt takımı ve 1.600cc lik dizeli yüzünden Citroen i alırdım.
  • evet süspansiyondaki yumuşaklık ve torktaki fazlalık konusuna da değinmemiştim. bunlar da olumlu özellikler. malum ivmelenme konusunda tork çok önemli. 1090 kg gibi düşük sayılabilecek bir ağırlıkta 20 nm lik tork fazlalığı çok önemli. c elysee daha bi ben arabayım gibi duruyor. aveonun artısının tüm büyüklüğüne rağmen ben c elysee diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Sırf daha geniş iç mekan ve bagajı, bozuk yollara daha uygun (aracın öne çıkan iddiası buydu) yumuşak alt takımı ve 1.600cc lik dizeli yüzünden Citroen i alırdım.

+1
    Ben de hala aynı düşüncedeyim.
  • her şeye rağmen istanbul trafiğinde henüz c elysee yi pek göremiyorum. tamam daha çok yeni ama yine de gözüm arıyor.çünkü bir aracı galeride veya showroomda görmek ile trafikte görmenin çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. neticede sıfır tüm araçlar kendi çapında güzel gibi duruyor galeride, ancak trafikte veya park halinde diğer araçlarla nasıl durduğunu tam test edemedim. tamam görsellik her şey demek değil ama işlevsellik ve işgörürlülük de bir yere kadar. neticede ruhlar aleminde yaşamıyoruz kaporta da önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahcerun

her şeye rağmen istanbul trafiğinde henüz c elysee yi pek göremiyorum. tamam daha çok yeni ama yine de gözüm arıyor.çünkü bir aracı galeride veya showroomda görmek ile trafikte görmenin çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. neticede sıfır tüm araçlar kendi çapında güzel gibi duruyor galeride, ancak trafikte veya park halinde diğer araçlarla nasıl durduğunu tam test edemedim. tamam görsellik her şey demek değil ama işlevsellik ve işgörürlülük de bir yere kadar. neticede ruhlar aleminde yaşamıyoruz kaporta da önemli.

ben izmirde gördüm 2 tane :D
  • c-elysee için öğretmen indirimi almıştı bir üyemiz son durum nedir acaba devam ediyor mu fiyat nedir?Birde 20000 kredi bu araç için geçerli mi?
  • c-elysee mi aman aman , aveo açık ara önce donanım olarak güvenlik olarak , yeni aveo bambaşka bir araç olmuş avrupada sonic markasıyla satılıyor ki dehşewt bir araba olmuş:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

c-elysee mi aman aman , aveo açık ara önce donanım olarak güvenlik olarak , yeni aveo bambaşka bir araç olmuş avrupada sonic markasıyla satılıyor ki dehşewt bir araba olmuş:)

:) :) :) Aveo kadar illet olduğum bir araba yok c-elysee bunun yanında araba yahu yapma gözünü seveyim.
  • quote:

c-elysee mi aman aman , aveo açık ara önce donanım olarak güvenlik olarak , yeni aveo bambaşka bir araç olmuş avrupada sonic markasıyla satılıyor ki dehşewt bir araba olmuş:)

2000 km kadar kullandım. 1.3 dizel lt modeliydi. İhtiyaçları karşılayan bir araba. Mesela bir noktasına sinir olmuştum. Ekranın ışığını kısamıyorsun, yani gözün patlasa da o ışığa katlanmak zorundasın. Evet donanım ve güvenlik olarak başarılı ama dehşet filan demeyelim, gülerler adama.
  • arkadaşlar arabalar arası polemiğe hiç girmeyelim bence. her aracın fanatiği var. insanlar haliyle bir araç alınca taraf oluyorlar, tarafsızlığını koruyamıyorlar doğal olarak. bu nedenle ben hep kullanıcıların değil takipçilerin araçlar hakkında daha doğru ve tutarlı yorumlar yapacağını düşünürüm. şimdi şunu söylemek lazım ki aveo bir çırpıda çöpe atılacak, pöh bu da araba mı denecek bir araç değil. özellikle donanımları, güvenlik konusundaki sundukları ve yakıt tüketimi itibariyle son derece güzel bir araç. ancak olay görselliğe, diz mesafesine ve genişliğe geldiğinde sınıfta kalıyor. gerek arkadan görünüşü gerek ön konsol ve gösterge panoları itibariyle bir soğukluk ve iticilik söz konusu. yoksa alınmayacak bir araç denemez. ama ikisi arasında kalsam c elyseeyi tercih ederim.
  • İkisi çok farklı araçlar. C-Elysee sadece afrika ülkeleri ve bizim gibi geri kalmış 3. dünya ülkeleri için üretiliyor. Fransa'da dahi satılmayan bi araç. Yani adamlar kendileri bile binmiyorlar. Avrupada satılmadığından güvenlik testi de yok ve euroncapa gireceğini de sanmıyorum. Tıpkı linea gibi. ARabanın için daha ferah ve geniş ve Türklerin en çok istediği şey de bu. Adamalar dediğim gibi özel olarak yıllardır üzerinde çalışmışlar. Ama alacaksanız dolusunu güvenlik donanımları olanını alın. Giriş seviyesi bir araç alacak varsa tabiki aveo çok çok daha önde. Aveo çok sıradışı ve spor bir tasarıma sahip. Ön konsol spor motorsiklet tasarımına sahip ve düz klasik tip araç isteyenlere tabiki hitap etmiyor.

Bir arkadaş Avrupa'da sonic olarak satılıyor demiş ama yanlış. Avrupa'da da Aveo ismiyle satılıyor. Sadece Amerikada Sonic ve Avustralya'da Holden markasıyla Barina diye satılıyor.
    http://www.chevrolet.com/sonic-small-car.html
    http://www.holden.com.au/vehicles/barina
    https://www.chevrolet.de/modelle/aveo/

Görüldüğü gibi Aveo en gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyanın aldığı bindiği bir araç. Geçen yıl Avrupa'da en çok satılan Chevrolet modeliydi. Zaten çıktığı 2011 yılında Euroncap tarafından sınıfında en güvenli araç seçilmişti ve tüm güvenlik ekipmanlarını eksiksiz sunmasıyla büyük ilgi gördü. Aveo daha çok gençlere hitap eden agresif ve spor bir tasarıma sahip. C-Elysee ise daha sade, daha klasik biraz daha orta yaşa hitap eden bir araç. Benim Aveo dışındaki sedan B sınıfı tercihim rapid olurdu ama biraz pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

İkisi çok farklı araçlar. C-Elysee sadece afrika ülkeleri ve bizim gibi geri kalmış 3. dünya ülkeleri için üretiliyor. Fransa'da dahi satılmayan bi araç. Yani adamlar kendileri bile binmiyorlar. Avrupada satılmadığından güvenlik testi de yok ve euroncapa gireceğini de sanmıyorum. Tıpkı linea gibi. ARabanın için daha ferah ve geniş ve Türklerin en çok istediği şey de bu. Adamalar dediğim gibi özel olarak yıllardır üzerinde çalışmışlar. Ama alacaksanız dolusunu güvenlik donanımları olanını alın. Giriş seviyesi bir araç alacak varsa tabiki aveo çok çok daha önde. Aveo çok sıradışı ve spor bir tasarıma sahip. Ön konsol spor motorsiklet tasarımına sahip ve düz klasik tip araç isteyenlere tabiki hitap etmiyor.

Bir arkadaş Avrupa'da sonic olarak satılıyor demiş ama yanlış. Avrupa'da da Aveo ismiyle satılıyor. Sadece Amerikada Sonic ve Avustralya'da Holden markasıyla Barina diye satılıyor.
    http://www.chevrolet.com/sonic-small-car.html
    http://www.holden.com.au/vehicles/barina
    https://www.chevrolet.de/modelle/aveo/

Görüldüğü gibi Aveo en gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyanın aldığı bindiği bir araç. Geçen yıl Avrupa'da en çok satılan Chevrolet modeliydi. Zaten çıktığı 2011 yılında Euroncap tarafından sınıfında en güvenli araç seçilmişti ve tüm güvenlik ekipmanlarını eksiksiz sunmasıyla büyük ilgi gördü. Aveo daha çok gençlere hitap eden agresif ve spor bir tasarıma sahip. C-Elysee ise daha sade, daha klasik biraz daha orta yaşa hitap eden bir araç. Benim Aveo dışındaki sedan B sınıfı tercihim rapid olurdu ama biraz pahalı.

kesbi kardeşim, aveo konusundaki tespitlerin doğru ve isabetli. ancak olayın püf noktası belki son cümlelerde saklı. örneğin ben iki çocuklu 46 yaşında bir aile babası olarak tamam güvenlikte iyi ama dar bir araçta seyahat etmek, o gösterge panolarına bakmak istemem. daha önceki aracım 2009 yeni kasa honda city idi.. ister istemez onunla gerek genişliğini gerek malzeme kalitesini karşılaştırıyorum. aveo bana sundukları donanım ve güvenlik ile güzel gelse de görsellik olarak geride kalıyor. tamam c elysee donanım olarak zayıf, güvenlik durumu net değil. ancak daha bi araba gibi duruyor. bu arada rapidin ve yeni toledonun fiyatları belli değil bildiğim kadarıyla. ama yüksek gelecek gibi. aksi takdirde ikisi de bizim konuştuğumuz iki arabadan iyiler

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanozdemır

quote:

:) :) :) Aveo kadar illet olduğum bir araba yok c-elysee bunun yanında araba yahu yapma gözünü seveyim.

kaç kere aveonun kapısından içeri girdin hocam çalıştırıp sürdün, c elyese dediğinde çam açma kapama bile vites yanında bulana kadar ne çektim etme gözünü seveyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 22 Ocak 2013; 17:14:47 >

• quote:

quote:

c elyeseni iyi günlerde kullan hocam az çok kulanmışlığımız var :)), aveoyada laf atma donanımı yetiyor:)
  • dış tasarımı hariç c-elysee nin beni cezbeden bi tarafı yok. tercihim ise kesinlikle aveo olurdu en azından yolda giderken güvende olduğumu bilirdim
  • quote:

quote:

quote:

kaç kere aveonun kapısından içeri girdin hocam çalıştırıp sürdün, c elyese dediğinde çam açma kapama bile vites yanında bulana kadar ne çektim etme gözünü seveyim

Aveoyla sadece test sürüşü yaptım 15 km filan bidahada binmem çalıştırıp sürmem hocam motorsiklet gibi göstergesi var yahu tabi bunlar zevk meselesi hocam.

• C-Elysée önce EURONCAP'a girsin ondan sonra tartışırsınız .

Araba alırken önceliklerim

1. Güvenlik (Euroncap 5 yıldız, ESP, ABS vs. vs.)
    2. Estetik (zevk meselesi, kişiden kişiye değişir)
    3. Geniş bagaj hacmi
    4. Yakıt Ekonomisi

C-Elysée 5 yıldızlı olsaydı iki araba kafa kafaya derdim, ama şu anda Aveo açık ara önde
  • linea makyajından sonra kendini üst sınıf diye satmaya çalışıyor fluans pahalı alise fiyatta esnek davranır satar bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aveoyla sadece test sürüşü yaptım 15 km filan bidahada binmem çalıştırıp sürmem hocam motorsiklet gibi göstergesi var yahu tabi bunlar zevk meselesi hocam.

valla kardeşim zevkler ve renker tartışılmaz 2 chevrolet araba var bende lacetti sx türkiyeye gelirken almıştım , onca atıp tutan vardı araba hakkında iyikide almışım 8 senedir mahcup etmedi beni bakımdan bakıma o kadar , tekrar araba aldım renoya baktım , pejoya baktım , sizin arabaya baktım :) ama döndüm dolaştım gittim yeni aveo aldım ilk başlarda bende soğuk bakmıştım göstergeye ama kulandıkça harbiden sevmeye başladım o konsolu zaman geçtikce cezbetmeye başladı beni, sizin arabayıda baya inceledim ama iç donanım vede kasanın arka kısmını beğenmedim ondan dolayı almadım , size kazasız belasız sürüşler diliyorum, hocam bu ara memleket nere bir arkadaşımla aynı ad ve soyadı taşıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla kardeşim zevkler ve renker tartışılmaz 2 chevrolet araba var bende lacetti sx türkiyeye gelirken almıştım , onca atıp tutan vardı araba hakkında iyikide almışım 8 senedir mahcup etmedi beni bakımdan bakıma o kadar , tekrar araba aldım renoya baktım , pejoya baktım , sizin arabaya baktım :) ama döndüm dolaştım gittim yeni aveo aldım ilk başlarda bende soğuk bakmıştım göstergeye ama kulandıkça harbiden sevmeye başladım o konsolu zaman geçtikce cezbetmeye başladı beni, sizin arabayıda baya inceledim ama iç donanım vede kasanın arka kısmını beğenmedim ondan dolayı almadım , size kazasız belasız sürüşler diliyorum, hocam bu ara memleket nere bir arkadaşımla aynı ad ve soyadı taşıyorsunuz?

Tabi hocam zevk kesinlikle tartışılmaz bende aveo'ya baktıktan sonra c-elysee daha çok etkiledi beni. Memleket Konya tanışıyormuyuz yoksa?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.