Şimdi Ara

Citroen C-Elysée Vs. Chevrolet Aveo Sedan (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
16.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aveo'nun güvenlik seviyesi,ön dizaynı iyi,iç dizaynı fena değil ama hatcback'ten türetildiği çok fena belli o yüzden arka dizayn kötü özensiz tasarlanmış.
    C-elyse her yönüyle dizayn, genişlik olarakda, daha alımlı ve güzel bir araç olarak duruyor.
  • bence ihtiyaca göre değişen kıyaslama
    geniş iç hacim olsun donanım,işçilik önemli deil diyorsan c ellyse,301
    az yaksın,vergi avantajı ,donanım olsun,çok geniş olmasa olur diyorsan aveo
  • her ikisini de detaylıca araştırdım, inceledim ve "kullandım",
    bilmeden atmıyorum,
    aslında ikisi de "DEĞİL."
    aveo güvenli, donanımlı ama küçük, malzeme kalitesi düşük, göğüs zayıf (motosiklet önü gibi görünüm ki bizim insanımız buna çok dikkat eder, çoğu kişi linea göstergelerini beğenmez, bu yüzden antipatik gelir) motor, eh işte..

elysee, tam bizim insanımız için yapılmış, yani maalesef -otomotivde- 3. dünya ülkesi aracı...
    bizim için çok geniş olsun, fiyatı makul olsun, biraz boyalı, rüküş olsun.
    Donanım fena değil, motor 1.6d, 92 beygir ama araç 1090 kg olduğundan kolay hızlanıyor. tamam tork az değil ama ağırlık çok önemli,

evet evet yanlış duymadınız, hayvan gibi geniş aracın cüssesine göre ağırlığı sadece 1090 kg. Bu bile ne kadar "güvenli" bir araç olduğunu gösteriyor. ESP var ama çarpışmalarda ciddi endişelerim var. Yol tutuş idare eder ama içeriye öyle bir ses alıyor ki anlatamam, hem motor hem de yol.
    "Acaba" diyerek aracın direksiyonunda inip arka koltuğa da oturdum ama maalesef yol ve motor sesi olduğu gibi içerde, yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi süspansiyon yumuşak gelmedi bana, tam tersi sert geldi, lastikler michelin ama yalıtımdan olsa gerek lastik sesi çok duydum maalesef.
    kol dayama tasarımı tam bir facia, 2 ve 4. vitesleri arttırmak için bileklerinizin kıvrak olması lazım çünkü kol dayamanın altına geliyor.!
    koltuk kalitesi iyi değil, malzeme ve işçilik çok zayıf, özellikle direkleri içerden inceleyin derim, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    dijital klima diyorlar ama tam anlamıyla kandırmaca! sadece gösterge dijital!, sorun bakalım "dijital klima" da otomatik modu var mı? yoksa göstergenin dijital olmasının faydası neymiş? tam bir hayal kırıklığı yaşattı bana.

linea da kullandım, inanın bana kullandığım exculisive elysee den daha konforlu geldi.

sonuç: keşke aveo daha geniş olsaydı ve genişliğine göre dasha iyi bir motor seçeneği olsaydı diyorum. Eleysee nin daha çok satacağına eminim, dedim ya, tam bize göre..!?

• quote:

Orijinalden alıntı: greatottoman

her ikisini de detaylıca araştırdım, inceledim ve "kullandım",
    bilmeden atmıyorum,
    aslında ikisi de "DEĞİL."
    aveo güvenli, donanımlı ama küçük, malzeme kalitesi düşük, göğüs zayıf (motosiklet önü gibi görünüm ki bizim insanımız buna çok dikkat eder, çoğu kişi linea göstergelerini beğenmez, bu yüzden antipatik gelir) motor, eh işte..

elysee, tam bizim insanımız için yapılmış, yani maalesef -otomotivde- 3. dünya ülkesi aracı...
    bizim için çok geniş olsun, fiyatı makul olsun, biraz boyalı, rüküş olsun.
    Donanım fena değil, motor 1.6d, 92 beygir ama araç 1090 kg olduğundan kolay hızlanıyor. tamam tork az değil ama ağırlık çok önemli,

evet evet yanlış duymadınız, hayvan gibi geniş aracın cüssesine göre ağırlığı sadece 1090 kg. Bu bile ne kadar "güvenli" bir araç olduğunu gösteriyor. ESP var ama çarpışmalarda ciddi endişelerim var. Yol tutuş idare eder ama içeriye öyle bir ses alıyor ki anlatamam, hem motor hem de yol.
    "Acaba" diyerek aracın direksiyonunda inip arka koltuğa da oturdum ama maalesef yol ve motor sesi olduğu gibi içerde, yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi süspansiyon yumuşak gelmedi bana, tam tersi sert geldi, lastikler michelin ama yalıtımdan olsa gerek lastik sesi çok duydum maalesef.
    kol dayama tasarımı tam bir facia, 2 ve 4. vitesleri arttırmak için bileklerinizin kıvrak olması lazım çünkü kol dayamanın altına geliyor.!
    koltuk kalitesi iyi değil, malzeme ve işçilik çok zayıf, özellikle direkleri içerden inceleyin derim, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    dijital klima diyorlar ama tam anlamıyla kandırmaca! sadece gösterge dijital!, sorun bakalım "dijital klima" da otomatik modu var mı? yoksa göstergenin dijital olmasının faydası neymiş? tam bir hayal kırıklığı yaşattı bana.

linea da kullandım, inanın bana kullandığım exculisive elysee den daha konforlu geldi.

sonuç: keşke aveo daha geniş olsaydı ve genişliğine göre dasha iyi bir motor seçeneği olsaydı diyorum. Eleysee nin daha çok satacağına eminim, dedim ya, tam bize göre..!?

+10000
    301 i test sürüşü yapmadım ama bayide inceledim bende aynı fikirdeyim yeni sümbül olma yolunda ilerliyor :)

• herhangi bir yerde çarpışma testi var mı?
    elysee ya da 301?
    bilen var mı?
  • bir aveo kullanıcısı olarak objektif değerlendirme yapayım istersen
    yeni aveonun olumlu yanları

1- malum donanım noktasında gayet iyi c segmenti bir aracın sunacağı donanım kadar iyi diyebilirim
    2- yol tutuşunun gayet başarılı olduğunu düşünüyorum
    3- torku yüksek bir araç
    4-tipi bence bir corsadan daha
    5-güvenlik konusundakendini ispatlamış
    6-dizel modeli gayet iyi ve ekonomik

gelelim olumsuzluklarına

1-iç plastik kalitesi bence iyi değil daha iyi olabilirdi corsadan kötümü belki aynı ama bu donanıma insan biraz daha iç plastik kalitesi istiyor mesele yeni clio 4ün iç plastik kalitesi daha iyi diyebilirim.
    2-kronik z rot sorunu mevcut ancak servisler çözdü sanırım bir günde değiştiriyorlar çok büyük sorn değil
    3-benzinli alacaksanız lpg düşünmeyin şuan için lpg sistemleri tam uyunludeğil
    4-yüksek devirlerde motor sesini biraz alıyor hafifyalıtım eksiklikleri mevcut

citroeni bilmem ama iç aksamı aveodan daha kaliteli gibi geldi bana durum bu karar alıcının neticede ikiside kul yapımı makinalar forumda bnu kanlı bıçaklı mesele haline getirmeye gerek yok bütçe meselesi 60.000 lira param olsa aveonun önünden geçmem ama bu paraya bu donanım açıkçası beni tatmin etti saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serguzest25

bir aveo kullanıcısı olarak objektif değerlendirme yapayım istersen

1- malum donanım noktasında gayet iyi c segmenti bir aracın sunacağı donanım kadar iyi diyebilirim
    3- torku yüksek bir araç

gelelim olumsuzluklarına

1-iç plastik kalitesi bence iyi değil daha iyi olabilirdi corsadan kötümü belki aynı ama bu donanıma insan biraz daha iç plastik kalitesi istiyor mesele yeni clio 4ün iç plastik kalitesi daha iyi diyebilirim.
    2-kronik z rot sorunu mevcut ancak servisler çözdü sanırım bir günde değiştiriyorlar çok büyük sorn değil

citroeni bilmem ama iç aksamı aveodan daha kaliteli gibi geldi bana durum bu karar alıcının neticede ikiside kul yapımı makinalar forumda bnu kanlı bıçaklı mesele haline getirmeye gerek yok bütçe meselesi 60.000 lira param olsa aveonun önünden geçmem ama bu paraya bu donanım açıkçası beni tatmin etti saygılar.

emin olun malzeme kalitesi daha iyi değil citroen elysee de.
    ben motor ve dış tasarımını başarılı buldum,
    içine bindiğinizde kalite ve güven hisssini vermiyor, detaycı iseniz kesinlikle almazsınız ama dediğiniz çok doğru, benim de 60.000 tl param olsa almam aveo ya da elysee yi...
    fayda/maliyet hesabını yapınca bana verdikleri elysee excutive için 39000 tl fiyat iyi bir fiyat.
    bilen varsa yardımcı olabilir mi? 39000-45000 arası dizel ne alınabilir?

• linea lounge
  • Bizim milletin çoğu tipine bakıp alacağına göre Citroen daha çok satar.
  • 1- konu yanlış yerde

2- bence bunların hiç biri

3- aradığınız B ve B+ sedan sanırım...rapid'i bekleyebilirsiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: greatottoman

quote:

Orijinalden alıntı: serguzest25

bir aveo kullanıcısı olarak objektif değerlendirme yapayım istersen

3- torku yüksek bir araç

gelelim olumsuzluklarına

emin olun malzeme kalitesi daha iyi değil citroen elysee de.
    ben motor ve dış tasarımını başarılı buldum,
    içine bindiğinizde kalite ve güven hisssini vermiyor, detaycı iseniz kesinlikle almazsınız ama dediğiniz çok doğru, benim de 60.000 tl param olsa almam aveo ya da elysee yi...
    fayda/maliyet hesabını yapınca bana verdikleri elysee excutive için 39000 tl fiyat iyi bir fiyat.
    bilen varsa yardımcı olabilir mi? 39000-45000 arası dizel ne alınabilir?

dediğim gibi aveonun artıları var ancak citroenin eğer plastik kalitesi daha kötüyse o zman bir şey diyemem . asıl benim anlattığım şu normalde aldığımız araçlardan ço yüksek şeyler beklememek lazım yani neticede 35.000 tl lik raçlardan bahsediyoruzki %40 ı ötv zaten bu araçlara f/p pencerisinden bakmak lazım bence aveo f7p noktasında alınabilir bir araç. ama bazı yorumları görüyorum adam utanmasa bmw den daha iyi diyecek kendi aldığı şeyi övmek çin elinden geleni yapıyor bu çok çocukça bence ...

• Şu aracı bir de yumuşak plastikle donatsalar, peynir ekmek gibi satılır güzel ve yalnız ülkemde. Tek eksiği yumuşak plastik.
    Üçüncü dünya ülkeleri için (t)üretilen modeli koşa koşa gidip alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 21 Kasım 2012; 15:41:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

Şu aracı bir de yumuşak plastikle donatsalar, peynir ekmek gibi satılır güzel ve yalnız ülkemde. Tek eksiği yumuşak plastik.

yumuşak plastik olunca ne oluyor anlamıyorum. tenha bir yere çekip okşuyor muyuz aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Şu aracı bir de yumuşak plastikle donatsalar, peynir ekmek gibi satılır güzel ve yalnız ülkemde. Tek eksiği yumuşak plastik.

yumuşak plastik olunca ne oluyor anlamıyorum. tenha bir yere çekip okşuyor muyuz aracı

Servisin içinde anlamsizca gulmeme neden oldun allah seni iyi etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Servisin içinde anlamsizca gulmeme neden oldun allah seni iyi etsin

• 1.6 hdi 90 lık ve dış tasarım olrak c-elysee incelenmesi gerek n araç.

otoparkta gördüm dış tasarımı çok hoşuma gitti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavakspor

1- konu yanlış yerde

2- bence bunların hiç biri

3- aradığınız B ve B+ sedan sanırım...rapid'i bekleyebilirsiniz....

skoda rapid' in yayınlanan tüketim değeri 8 küsür. Mübarek sanki otomatik araba. O tüketim değeriyle diğer skoda modelleri gibi satıLmayan bi araba olur.
  • Aveo

• C-elyyse benimde kafamı kurcalıyor, 1.2 motoru orta donanım 32bin cıvarında pazarlık yapılabılır.bagajı 500lıtre ben lpgli kullanmayı dusunuyorum, nette skoda rapid goze cok daha hos gelıyor ama bence fiyatı bu kadar dusuk ve donanımlı olacagını sanmıyorum. AVEO donanım bakımından cok daha iyi ancak ben LPG li dudundugum ıcın yanılmıyorsam aveo dakı 1.4 motor ecotec ve subapları eriyen cinsten.
    Citroende 20bin 0 faiz kampanyasıda var.
  • citroeni dün inceledim iç tasarım bence kötü olmuş dışı güzel sağlam bir araba imajı veriyor tabiiki yinede zevk ve tercih meseleleri bunar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.