Şimdi Ara

Citroen C-Elysée Vs. Chevrolet Aveo Sedan (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
16.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ALTINOK

Selam yavrukuşlar,

ülkemizde otomobili sattıran tek şey "dış görünümdür" %80 i vergi olan paranın yarısının dış görünüme verdiğinizi bilin. eskiden çeşit az kalite yüksekti.şimdi tam tersi oldu. herşey gibi otomobillerde "kullan-at" a dönüştü ne güzel..

yüksek fiyatlı arabaların daha güvenli olduğu tamamen yalan ve yanlıştır. hepsi ama hepsi 50-60 km. hızlarda önden çarpmalarda motoru kucağınıza alırsınız.

önünü uzat arkasını kısalt.ne oldu? makyajlandı-yeni model oldu.hayır.. araba aynı araba sadece fiyatı artıyor.. firmalar elbette kar edecekama artırdığın fiyatın karşılığında arabaya bişeyler ekle? yok. tek yönlü fiyat artışı."istersen al" diyor amcam.. yersen dolma bu.

parası ve AKLI olanın bence yapması gerek şey. 2010 da çinli geli nin değil. 1998 de ford un aldığı değil.. 97 ve önce sinde üretilen sert köşeli VOLVO lardan bi tane alıp 3. seviye ZIRH kaplatmaktır. buarada arabanın ağırlığı artar yakıt tüketimini zaten saymayacaksın..

bunlardan daha uygunu zırhlı askeri araçtır. tank vs.. ama onuda sivillere satmıyorlar.. sadece askerler biniyor..

600 milyarlık renc-rovır yada 400 milyarlık X6 istersen 40 milyarlık sedan hepsi aynı mantıkla üretilir.MAXIMUM KAR. peki burda bizim hayatımızı düşünen kim?

96 ta susurluk kazası olduğunda merso çeyrek değeri bile etmeyen kamyonun altına girdi.değerli vatan evlatlarını yitirdij..

1 sene sonra 97 de pirenses dayana kaza yaptı DAYANAmadı. bacaklarına radyatör saplantı.arkada oturuyordu.. merso panik içinde açıklama yaptı..

"50.km. nin üzerinde ki çarpışmalarda hayati tehlike daima vardır. bu konuda firmamız 100 de yüz garanti verememektedir..

mersedesi olup ta kaç kişi 50 ile gidiyor? bilen var mı?

--------------------------------------------------------------

öğreneceksiniz yavrukuşlarım, bir gün hepiniz öğreneceksiniz.. gemiyle seyahati.. trenle yolculuk etmeyi.. uçağa binmeyi de bir gün öğreneceksiniz.. en za 3-4 kuşak geçecen ondan sonra bu topraklar bazı şeylere DOYACAK.. çorap değişir gibi oto-cep değiştirme bitecek.. bir gün.. bu ülke güzel bir yer olacak.. bir gün.. :(

Sevgili yavru kuşum söylediklerinize katılıyorum ancak zihniyetinize asla; Türkiye de otomobile bedelinden fazla vergi verilmesinin sebebi maalesef kullanıcı değil, daha henüz bütçe açığını kapatmak için araç vergilerine zam geldi ve bu da araçlarda 1500-2000 tl fark etti hemde IMF ye borcumuz kalmamışken :D??? Ayrıca milletimizin görünüşe bakarak araba aldığıda doğru olabilir ancak bunu genele yayamazsınız. Aynen herkesin çorap değiştirir gibi otomobil değiştirmeye yetecek parası olmadığı gerçeği gibi. Ayrıca benim 3 aylık bir bebeğim var ve beylikdüzünden bahçelievlere metrobüs ve otobüslerde çocuğumu rezil edecek değilim. Araba almak için imkan yaratmaya çalışıyorum. Kısacası söyledikleriniz insanların ihtiyacına ve maddi durumuna göre değişir. Eğer Renault clio için her ne kadar donanım üst seviyede olsa bile dizel aracın full versiyonuna şu anda 52.000 tl istiyor ve 1 lira indirim yapmıyorsa C-Elysee için fiyat gayet makul. Benim için iç mekan ve bagaj çok önemli ancak ben uzun yol belki senede 1 kez yaparım ve arabamı efendi gibi kullanırım. Aksi olsaydı Aveo yu tercih ederdim. Aveo su olan arkadaşım bana ısrarla almamı söylüyor ancak şunuda ekliyor "merak etme ben 6 senedir kullanıyorum her konuda yan sanayideki tüm ustaları tanıyorum. sıkıntı yaşamazsın" ??? Kore üretimleri ve servis sıkıntısı Aveo da mevcut. Arkadaşım 4 hafta koreden parça bekledi. Citroen içinde aynı sorun var.Bir de ESP diyorsunuz 120 ile viraja girmeyecekseniz özellik olarak çok da aramayın bence. Hill holder diyorsunuz yıllardır yokuşta yarım debriyaj ayarını ziyadesiyle tutturduk şimdi mi lazım oldu? Silecek koluna uzanmak zor geliyor diyemi yağmur sensörü istiyoruz. İhtiyacınıza ve zevkinize hangi araç uygunsa düşünmeden alın derim. Bizim ülkemizde en kralını da alsanız herşey kırmızı ışıkta beklerken üstünüzden freni boşalmış bir komyanun geçmesine bakar. Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin.

Kısa bir dip not: bir arkadaş Aveo almış komşusuda C-Elysee almış... Kıyaslamak için güzel bir tesadüf ve iyi bir fırsat olmuş :) Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.