Şimdi Ara

Citroen C4 Cactus'e vurdular...(Ek. Değer kaybı işlemi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
22
Favori
13.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Kaçış yok sen yazmasanda yazdirirlar

Hee Valla!!
    Taklaya geldik yine...

Neyse! bu konuyu İncelemeye çevireyim, diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Kaçış yok sen yazmasanda yazdirirlar

Hee Valla!!
    Taklaya geldik yine...

Neyse! bu konuyu İncelemeye çevireyim, diyorum.

artık geri dönüş yok

• Değer kaybı;

Bir sigorta eksperi ile irtibata geçip konuyu anlatıyorsunuz. Eksper kaza tutanakları, servis faturası ve resimleri istiyor.
    Bir üst yazı ile karşı tarafın sigorta şirketine başvurmak üzere tüm evrakları hazırlıyor ve sizi arıyor. Siz PTT üzerinden
    iadeli taahhütlü posta ile karşı taraftan uygun bedeli talep için gönderiyorsunuz.

Tabiki! Red cevabı geliyormuş. Eksper tekrar bir dosya düzenleyip sigorta tahkim kuruluna gönderilmek üzere hazırlık
    yapıyormuş, onu da alıp gönderiyoruz. Bu aşamadan sonra incelenip ödeme kararı çıkıyormuş.

Biz 2.700TL lik bir değer kaybı ödemesi talep ettik. 2.000-2.500TL arasında bir ödeme ve +eksper ücretini almayı umuyoruz.

Eksper tüm bu işlemler için 200+kdv alıyor(ben tanıdık vasıtası ile Kdv dahil 147TL ödeme yaptım). Ama bu ödemeyi de
    karşı tarafın sigortası geri ödüyormuş.

Biraz süreç gerektiren bir işlem. Bekleyip göreceğiz...

*Tüm bu işlemleri yapan Avukat arkadaşlar da varmış, vekalet vererek de uğraşmamak mümkün.
    Tabi ek bir Avukat ücreti çıkıyor, o yüzden çokta zor olmayan postalama ve ekspere 2-3 kere gitme işi yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 29 Temmuz 2015; 21:16:07 >

• Bazı istismarlardan dolayı değer kaybı değerinin belirlenmesi 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olarak bazı değişikliklere uğramış.
    Ben 1 Haziran öncesi hasara uğradığım için yeni kurallar geçerli olmadı. Geçerli olmadığı için nedir ne değildir? Diye sormadım.

01 Haziran 2015 den sonra kaza karışıp değer kaybı başvurusunda bulunacak arkadaşların, ön bilgi alması şart.
  • @Panthèr

Bu forumu geyik yapmak, marka b.kalamak, polemik yaratmak değil de gerçekten bilgilendirmek amaçlı kullanan bir forumdaşsınız.

Artık nesliniz tükeniyor ne yazık ki.

Bir kaza yaşandığında başvurulacak ilk kaynak olmuş.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 30 Temmuz 2015; 12:21:29 >
  • Simdi mobil uygulama denen bisey var.Bunda sistem nasil isliyor? Surec bayagi dolayli ve uzun.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Simdi mobil uygulama denen bisey var.Bunda sistem nasil isliyor? Surec bayagi dolayli ve uzun.

Bende bir ara mobil uygulamayı indirip, deneme işlemini yapayım dedim ama uzun sürünce bıraktım. Kolay uygulamaya benziyor ama
    o telaş ile yapılabilir mi bilemedim? Biz kara düzen kalem/kağıt yazmaya alışmışız bu uygulamaya alışmak için bizlere epey zaman gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

@Panthèr

Bu forumu geyik yapmak, marka b.kalamak, polemik yaratmak değil de gerçekten bilgilendirmek amaçlı kullanan bir vatandaşsınız.

Artık nesliniz tükeniyor ne yazık ki.

Bir kaza yaşandığında başvurulacak ilk kaynak olmuş.

Teşekkürler...

Ben teşekkür ederim.

Bizimki, tecrübe ve birikimleri aktarıp paylaşmak. Faydalı olur ise ne mutlu bize.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun.sonuçta cana geleceğine mala gelsin.

benzer bir olay 6 ay kadar önce benim de başıma geldi.trafikte duruyorduk.dikkatsiz bir söför geldi çarptı.kiralık şirket aracıymış sigortacının numarasını verdi vs...

hasarsız aracımda değer kaybı için ne yapılır diye sigortacıya sorunca dava açılabileceğini öğrendim.güvenilir bir avukata sordum ve aldığım bilgiye göre hukuki süreç 2 yıla kadar sürüyor ve bu sürede tüm masrafları (avukat,dosya...) siz yapıyorsunuz.dolayısıyla yatırılan paranın geri alınması 2 seneyi geçiyor.yine avukatın dediğine göre işin özeti aracın 15-20bin TL değer kaybı yoksa bu yola girmeye hiç değmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

çok geçmiş olsun.sonuçta cana geleceğine mala gelsin.

benzer bir olay 6 ay kadar önce benim de başıma geldi.trafikte duruyorduk.dikkatsiz bir söför geldi çarptı.kiralık şirket aracıymış sigortacının numarasını verdi vs...

hasarsız aracımda değer kaybı için ne yapılır diye sigortacıya sorunca dava açılabileceğini öğrendim.güvenilir bir avukata sordum ve aldığım bilgiye göre hukuki süreç 2 yıla kadar sürüyor ve bu sürede tüm masrafları (avukat,dosya...) siz yapıyorsunuz.dolayısıyla yatırılan paranın geri alınması 2 seneyi geçiyor.yine avukatın dediğine göre işin özeti aracın 15-20bin TL değer kaybı yoksa bu yola girmeye hiç değmiyor.

Teşekkürler.

Yukarıda belirttiğim gibi artık Avukat ve dava açmak ile uğraşmaya gerek yokmuş, eksper vasıtası ile karşı tarafın sigortasından talep
    ederek işlemi başlatacağız. Eski dava açma yöntemi ile -ki sigortadan talep edilebileceği bilinmediği için- karşı tarafın sürücüsüne dava
    açılıyordu vesüreç çok uzuyordu. Oysa tecrübe edinilip işler daha çok didiklenip araştırıldığında, aslında sigorta poliçelerinin dip açıklamalarında
    karşı tarafın sigorta şirketinden talep edilebildiği anlaşılmış. İşlem basit, ister Avukat vasıtası(-ki o da vekalet ile aynı işlemleri yapıyor) ile ister
    eksper yardımı ile işlem yapılabilir. 3 ila 5 ay arasında sürdüğünü belirttiler, hadi olsun 6 ay. 2-3-4.000TL ne olursa olsun hak arayıp, geri dönüş
    sisteminden faydalanmak lazım.

Ben başvuru için adım attım, bakalım sonucunda neler göreceğiz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 30 Temmuz 2015; 12:51:32 >

• Merhaba.

Konu eskiden Citroen başlığına da yansıyordu ama artık gözükmüyor, bakabilirmisiniz?
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Şimdi bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Şimdi bakın.

Teşekkür ederim, şimdi yansıyor.
  • Geçmiş olsun.Siz 4 aylıkken yaşamışsınız.Ben yeni C4 aracımın 5. gününde bu talihsizliği yaşamıştım.Can sıkıcı

• depo kapağından ne istemiş servis? Araç yeni olduğu için bu kadar üzerine düşülmüş 5-6 senelik bir araç olsa çarpandan al 200 tl olsun bitsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

depo kapağından ne istemiş servis? Araç yeni olduğu için bu kadar üzerine düşülmüş 5-6 senelik bir araç olsa çarpandan al 200 tl olsun bitsin :)

Depo kapağı ile ilgili bir işlem olmadı. Evet, 3-5 yaşında araç olsa -stop hariç- boya kaporta olarak 200-300tl lik işi var..

• quote:

Orijinalden alıntı: mertergün

Geçmiş olsun.Siz 4 aylıkken yaşamışsınız.Ben yeni C4 aracımın 5. gününde bu talihsizliği yaşamıştım.Can sıkıcı

Teşekkürler. Sizinki daha şok edici olmuş.

Neyse biz unuttuk gitti. Değer kaybı için başvuru da bulunduk, bakalım 3-5 aya çözülür herhalde.

• Değer kaybı için davada açtım.3 ayda bitti.Miktarı beğenmedim temyize gittim.O da sonuçlandı

• quote:

Orijinalden alıntı: mertergün

Değer kaybı için davada açtım.3 ayda bitti.Miktarı beğenmedim temyize gittim.O da sonuçlandı

Kayıp ne kadardı, ne kadar belirlediler?

Ben dava açmadım, karşı tarafın sigortasından talep ediyoruz. Kayıp miktarını eksper belirledi. İlk mesajda detaylandırmıştım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.