Şimdi Ara

Citroen C4 vs Renault Megane Sport Tourer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Citroen C4 Exclusive 1.6 e-hdi :58.000

Yeni Megane Sport Tourer Privilege 1.5dci EDC : 56.500

sizce hangisi, ve neden? Megane EDC otomatik vitesiyle önde, C4 tede Stop-Start var.

Bunlardan hangisi veya önereceğiniz başka bir model var mı?

• Abicim ben edc yi test ettim hatta video ve incelemem var kalitesi c4 den biraz daha düşük onu söyleyebilirim ama senin ihtiyaçlarını daha iyi karşılar bakımları ucuz ve edc daha başarılı ve çok seri bir şanzıman.....
    Buyur burda konusu var inceleme fırsatı bulmuştuk....

http://forum.donanimhaber.com/m_53795584/mpage_6/f_/key_//tm.htm#53910485
  • tasarım ve motor olarak c4 daha iyi. megane ın bence tek üstün yanı çift kavramalı şanzıman geri kalan her şey de c4 daha üstün. ben olsam c4 ü alırdım.
  • C4 ün konsolu daha güzel.Yalnız arka kapı kollarına dikkat edin.Bastırınca gıcırt diye bir ses çıkarıyor.Dci beğendiğim bir motor.Dış tasarım Megane daha güzel.
  • ben de her ikisine de showroomda baktım. Renault yarı deri döşemesi ile edc vitesiyle beni cezbetti. Fakat citroen c4 te o kadar fazla teknolojik yenilik var ki. C4 daha yakın geliyor fakat o kısa sürede o kadar çok fiyat arttı ki, acaba diyorum biraz daha beklemeli mi?
    kasım veya aralık ayında birazcık indirim olabilir mi? Yoksa araç almak için beklemek hata mı? ÖTV artışı diğer motor seçeneklerine gelir mi?

Bir yandan da döviz düşüyor, fiyatların gerileme olasılığı var mı ne dersiniz?
  • C4 tasarım ve teknolojisini geliştirdi cidden güzel araba. İçinde kendini pilot gibi hissediyosun görme fırsatım olmuştu. Start-Stop'da tabi daha da az yakmasını sağlayacaktır. Ben C4 derim.
  • sport tourer sw bir araç bagaj ihtiyacın varsa seçilir ben ikisi arasında ne olursa olsun meganı seçerdim
  • normal megane 3 olsaydı kesinlikle c4 derdim,ancak st nin daha kaliteli malzeme olduğu söyleniyor.yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi edc şanzıman dışında c4 ten daha iyi değil,mcp bana yeter diyorsan c4 al derim.ikisini de kullan fırsatın varsa ve iki aracın da topiğini incele kullanıcıların yorumunu dikkate al karar senin.kolaylıklar
  • C4'te stop start var.

Megane da start stop.

Buyur buradan yak şimdi. :)

Yarın akşam daha detaylı yazarım.
  • İkisi arasında EDC de varsa megane ama a daha ekleyip latitude düşünün bence. Oyak kampanyası ile iyi indirimler yapıyorlar diye biliyorum.
  • EDC olmasa zaten C4 e karşı ben de Megane 'ı düşünmezdim. EDC de yeni çıktı, garanti bittikten sonra masraf açma durumu MCP ye göre nasıldır?
    alınca uzun yıllar kullanmak istiyorum. Oyak üyesi değilim malesef o fiyatlara alamam sanırım. Gerçi döviz kurları şu an inişe geçti, kasım kampanyaları nasıl olur acaba? Beklemeli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

C4'te stop start var.

Megane da start stop.

Buyur buradan yak şimdi. :)

Yarın akşam daha detaylı yazarım.

bak sen bu abiyi dinle pişman olmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemCode

EDC olmasa zaten C4 e karşı ben de Megane 'ı düşünmezdim. EDC de yeni çıktı, garanti bittikten sonra masraf açma durumu MCP ye göre nasıldır?
    alınca uzun yıllar kullanmak istiyorum. Oyak üyesi değilim malesef o fiyatlara alamam sanırım. Gerçi döviz kurları şu an inişe geçti, kasım kampanyaları nasıl olur acaba? Beklemeli mi?

mpc düşük yakıt ekonomisi sağlar ama edc de konfor sağlar biri daha iri biri daha küçük ben ikisi arasında kalıp c4 aldım haluk23 ikisi arasında kaldı megan aldı tercih meselesi
  • Şanzıman yönünden Megane avantajlı.

Tüketim, performans gibi kriterlerde hemen hemen denklik var ancak ibre yine de hep C4'den yana.

Kullanışlılık yönünden ise sw olması sebebiyle, Megane ST önde.

Diğer yönlerden, bence gidip test sürüşü yaparak kendi kararınızı verin.

Ben bir Megane ST kullanıcısı olarak, C4'ün dış tasarım olarak hatchback Megane'dan güzel, ST'la yaklaşık olarak denk olduğunu düşünüyorum.
    İç tasarımda ise bence C4 önde. Benim kafamda SW tarzı bir araç olduğu için alırken C4'e yönelmedim fakat manuel hb alacak olsam C4 alırdım. Otomatik olunca biraz kafam karışırdı açıkcası.

Donanım olarak da Citroen avantajlı. Eğer bagaj ihtiyacı yoksa ve otomatik vitesi de sizi tatmin ediyorsa C4 derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 27 Ekim 2011; 12:48:58 >
  • Ayrıntılı yazmayacağım.

Tercihim Megane ST.
  • İkisi arasında Megane Sport Tourer! Kesinlikle hemde.
  • C4 kullanılıyorum. Megane st diyorum ben de. Gerci mpv ler bana daha cazip geliyor ama seçeneklere gore tercihimi belirttim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.