Şimdi Ara

Citroen in 3 teker üzerinde gidebildiği doğrumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
14.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım söyledi, özel bir süspansyon sistemi varmış, 3 teker üzerinde gidebiliyormuş güya. Patenti citroendeymiş, dünyada citroenden başka kullanan tek marka rolls royce muş onlarda citroen in özel izniyle kullanıyormuş.

Pek mantıklı gelmedi bana, ama bu arkadaş orasından burasından sallıyan bir tip değil gayet bilgili biri.

• evet bende duymustum bir arkadasımımdan hatta hikayesi varmıs bunun üzerine geliştirmiş citröen.. ne derecede dogru 3 teker üzerinde kalması bir bilgim yok..
  • bilgisi olan varsa konu hakkında bekleyelim bakalım ^^
  • biz doz citröen xantia video su öneririm .

kullanılan süspansiyon sisteminin adı da hidro pnömatik süspansiyon
  • Çok ilginç. Merak ettim simdi bende ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hidro pnömatik sistem doğrudur üç teker üzerinde gidebilir.İlk yapan Citroen zaten bu sistem yeni yeni duyulduğunda yol tutuşuda sağlam olduğu için takla atatırabilen olursa yeni araba veriyorlardı.
  • Evet belli bir hıza kadar 3 teker üzerinde gidiliyor.Süspansiyon sistemi yabana atılmaz citroen'in.
  • her araç 3 lastik üzerinde gidebilir,geometrik olarak bir düzlem için 3 nokta yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

her araç 3 lastik üzerinde gidebilir,geometrik olarak bir düzlem için 3 nokta yeterlidir.

O zaman bir tekerini sökte dene bakalım gidebiliyormusun...
  • Forumda yaklaşık olarak 3 yılda bir gündeme gelen konulardan birisi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

her araç 3 lastik üzerinde gidebilir,geometrik olarak bir düzlem için 3 nokta yeterlidir.

moment kanunu hice saymazsak dediğin olabilir.....
    dediginn olması icinde arka veya ön tekerin biri ortada olması gerekir neticede düzlemden bahsediyoruz... buda eski arabada tripod vardı bilmem hatırlarmısın senin kide o işe dönüyor..
  • Peki her aracında mı bu sistem var acaba. Ben tekeri söksem 3 tekerde gidecegini sanmıyorum. Hele de C3 ;) araba zaten kücük. Ana giderse çok sasiririm heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön tekeri söksünler yada arka sürücü tarafindakileri benim bisiklet iki teker üzerinde gidiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Peki her aracında mı bu sistem var acaba. Ben tekeri söksem 3 tekerde gidecegini sanmıyorum. Hele de C3 ;) araba zaten kücük. Ana giderse çok sasiririm heralde.

C3 ve C4 te bu özellik yok.C5te var.Ama hepsinde var mı bilmiyorum belki dolusunda vardır.Bu yazdıklarımın hiçbirinin doğruluk garantisi yok bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Peki her aracında mı bu sistem var acaba. Ben tekeri söksem 3 tekerde gidecegini sanmıyorum. Hele de C3 ;) araba zaten kücük. Ana giderse çok sasiririm heralde.

C5'in altındaki modellerde yok. C5'te de üst donanım seviyesinde varmış. Yalnız C6 deli otomobil.
  • c5 ve c6 da var ama c5 lerin türkiyedeki yeni kasalarında sadece 2.0 motor seceneklerinde mevcut. Diğerlerinde yok yani bizdekindede yok ... eski kasada 1.6 hdi lardada mevcuttu...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.