Arkadaslar herkese merhaba. Su an elimde 2009 astra 1.3 cdti hb var. Esim ve bana fazlasiyla yetiyordu bu araba ancak su an bir yasinda olan kizim dunyaya geldikten sonra araba kucuk gelmeye basladi. Baba olanlar daha iyi bilir. Koltugu, bezi, cantasi vs vs dunya kadar malzeme var arabada. bagaji neredeyse tek basina isgal ediyor malzemeleri. Esim honda civic al diye israr ediyor. cok begeniyormus bu arabayi. ancak arastirdigimda hondanin onumuzde yil icerisinde kasa degistirecegini ogrendim. Kafam karisti biraz. Kasasi degisecek olan bu aracin sifirini almak sizce mantikli mi? aldiktan sonra en az 5 yil binerim. Ayrica otomatik vitesli premium modelinin fiyati 48000 tl civarinda. Piyasada su an alinabilecek en mantikli arac gibi geliyor. Dizelden sonra benzinli cok koyar diyordum ama BRC ile Honda anlasmis garanti konusunda. kafam cok karisik. Yeni kasanin resimlerine baktim. Ne esim ne de ben araci begenmedik. Ayrica yeni kasa su anki guncel kasadan 7-10 bin tl daha pahali olur gibime geliyor. ne yapsam? degerli fikirlerinize muhtacim. Ayrica esim manuel sanziman kullanamiyor. astrayi degistirmek icin israr etmesinin diger nedeni de bu. astrami seviyorum aslinda ama kullanmak da dogru duzgun nasip olmadi. asker oldugum icin ha oraya gecici gorev ha buraya. son 6 aydir afganistanda oldugum icin araba yatiyor garajda. herkese selamlar.
Arkadaşım bildiğim kadarıyla şu anki aracınızın bagajı 350 litre. Civic Sedan'ın bagajı da 389 litre.. Mevcut ihtiyaçlarınıza ne kadar cevap verir iyi düşünmek lazım. Ben de benzer ihtiyaçlarla (çocuk + eşimin otomatik vites isteği) aracımı değiştirdim, eski aracımın (2007 Palio 1.2) 280 litre bagajı vardı, şimdiki aracımın ise 415 litre.. Otomatik vites konusunda en ufak bir sıkıntınız olmaz. Ayrıca yeni kasalar yıl sonunda satışta olacak ve fiyatları çok farklı olmayacak diye duyduk.. Bence Aralık ayını bekleyip karar verin.
Kasa değiştirmesini bırakın, Astra ile Civic'in ne sınıf ne de bagaj olarak acayip farkı yok. Astra'nın bagajına sığamıyorsanız (HB olduğunu farz ediyorum), Civic'te de sığamayacaksınız. Arkadaş yukarıda zaten açıklamış, acayip bir fark yok.
Ya station, ya bir üst sınıf, ya da SUV benzeri bir araç düşüneceksiniz ki bagaj size yetsin.
Aslında sınıfının lideri konumunda bir araç var, bagaj yönünden sizi baya tatmin eder; Skoda Octavia. Şu anda 2000 model C serisinin bagajına sığdıramadıklarımızı ona doldurup tatile gidiyorduk.
quote:
Orijinalden alıntı: s_eagles
Arkadaslar herkese merhaba. Su an elimde 2009 astra 1.3 cdti hb var. Esim ve bana fazlasiyla yetiyordu bu araba ancak su an bir yasinda olan kizim dunyaya geldikten sonra araba kucuk gelmeye basladi. Baba olanlar daha iyi bilir. Koltugu, bezi, cantasi vs vs dunya kadar malzeme var arabada. bagaji neredeyse tek basina isgal ediyor malzemeleri. Esim honda civic al diye israr ediyor. cok begeniyormus bu arabayi. ancak arastirdigimda hondanin onumuzde yil icerisinde kasa degistirecegini ogrendim. Kafam karisti biraz. Kasasi degisecek olan bu aracin sifirini almak sizce mantikli mi? aldiktan sonra en az 5 yil binerim. Ayrica otomatik vitesli premium modelinin fiyati 48000 tl civarinda. Piyasada su an alinabilecek en mantikli arac gibi geliyor. Dizelden sonra benzinli cok koyar diyordum ama BRC ile Honda anlasmis garanti konusunda. kafam cok karisik. Yeni kasanin resimlerine baktim. Ne esim ne de ben araci begenmedik. Ayrica yeni kasa su anki guncel kasadan 7-10 bin tl daha pahali olur gibime geliyor. ne yapsam? degerli fikirlerinize muhtacim. Ayrica esim manuel sanziman kullanamiyor. astrayi degistirmek icin israr etmesinin diger nedeni de bu. astrami seviyorum aslinda ama kullanmak da dogru duzgun nasip olmadi. asker oldugum icin ha oraya gecici gorev ha buraya. son 6 aydir afganistanda oldugum icin araba yatiyor garajda. herkese selamlar.
Merhaba; Civic sedan kullanıcısıyım, kızım 6 aylık olana kadar '99 crv kullandım, sonra civic e geçtim, bagajı yetti sorun yaşamadım, daha doğrusu araba değiştirmeyi düşünecek kadar büyük sorun yaşamadım. Araç değiştirene kadar portbagajı düşünün bence, daha pratik.
Fiyatta bir değişiklik olmayacak gönnül rahatlığıyla bekleyebilirsiniz.8.nesil civic tanıldığında kimse beğnememişti ama peynir ekmek gibi gitti birde o açıdan bakın
Cıvıc ve küçük çocuk sahibi olarak arkadaşların da belirttiği gibi cıvıcın bagajının astradan aman aman bi farkı yok büyüklük olarak. Astra güzel araçtır memnunsanız astrayla bir süre daha devam edin derim. LPG 'li araçların sıkıntısı illaki oluyor. Mesela avm'lere flana almıyorlar. Bu da küçük çocuğu olanlar için kışın falan sıkıntıdır. Çok km yapmıyorsanız benzinliye geçmekte sorun olmaz. Benim naçizane önerim cvt otomatik Honda Jazz olurdu (Liste fiyatı 41 bin). Ben beğendim ama alamadım çünkü eşim beğenmedi eşiniz de beğenirse öneririm. İllaki c sınıfı sedan olacaksa cıvıc'e alternatif dsg'li Jetta olabilir. Bir diğer seçenek de dizel edc 'li fluence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme