Şimdi Ara

Civic arka tampon demiri yok. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
12.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Konuda vtec2 olarak bilinen kasanın tampon demiriyle alakalı konuşuluyor adam fc5 kasanın görsellerini atıyor, adam bu fc5 kasa ama biz bundan bahsetmiyoruz diyor ama anlamıyor. Tartışılması gereken araç ve tartışma sebebi ilk resimlerde görünüyorken buraya fc5 atıp 1500mpa çelik ama 1500mpa çelik var demek mantıksız. Kimse fc5 civic dandik teneke kağıt rezalet güvensiz kaza yaparsan ölürsün demiyor ki, eski kasa neden böyle ayrımlı deniyor.
    Gel de anlat işte

Markaların istediği müşteri kitlesi tam da bu tip insanlar. Bi eksik yanlış olduğunda malına toz kondurmasın, fütursuzca mantık çerçevesi dışında savunsun...

Meşhur göçüklere top çarpmıştır diyince tepkisi ne oldu acaba bu arkadaşın Haklısınız diyip çıkmıştır...

Hatta hesap sorduğunu bile düşünmüyorum, hakkını arayanlara kızan, malımızın değeri düşüyor diyen ekipten olmuştur bu arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Temmuz 2020; 17:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Egea konusunun linkini vermiştim ya mesajlarımı okumadan yandırıyorsun ya da ölüye yatıyorsun.

https://forum.donanimhaber.com/megane-2-hb-egea-hb-ve-peugeot-3008-egea-hb-kazalari--144677261#144684220

Al tekrar verdim linki bu konuda yazdıklarını Egea konusunda da yazarsın sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Hadi birinciye Skoda'yı yazsan yine eyvallah da Seat ne alaka?

Octavia-Kamiq-Scala 2019 Euroncap'te en yüksek puan alan ilk 40'da.Opel'in tek arabası yok, Citroen ve Peugeot'tan 2'şer tane model var.2018'de de durum farklı değil ki son yılların güvenlik anlamında çağ atlayan markası Hyundai senin müthiş listeye girememiş bile

Sıraya bak çay demle

Alıntıları Göster
    Seni mi kıracağım;

Skoda>Renault>Peugeot>Honda>Toyota>Fiat>Citroen

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Ne alaka niye yazayım? Bu konular arasında bi benzerlik mi var ?

Normal bi kaza bu, eksik bi parça mı var civicte olduğu gibi ?

Sen orda bi civic olsa ne hale gelirdi onu düşün, madem kaza resmine göre yorum yapıyorsun...

Zoruna gitmesin bu kadar hondanın eksikleri, böyle savunmak zorunda değilsin. Komedide zirve yapıyorsun haberin yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Temmuz 2020; 17:51:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueSKYLINE

Kalitesiz güvenliksiz dediğiniz corolla nın 2007 modelinin euro ncap testindeki yanal direkten aldığı darbedeki yaşam alanına, hasarına bakın, bir de sizin kaliteli diye nitelendirdiğiniz 4 sene sonranın teknolojisi ile üretilmiş focusun 2011 modelinin euro ncap testindeki yanal direkten aldığı darbedeki yaşam alanına, hasarına bakın.

E140 Corolla nın rakibi focus 2 olmasına rağmen, kendisinden bir nesil yeni bir model olan focus 3 ten bile daha güvenli olduğu görülüyor aşağıdaki videolarda.
    Focus 3 ün asıl rakibi olan E160 corollanın da testini koyuyorum ki E140 corollanın bile daha güvenli olduğunu görün ve E160 corolla nın ise asıl rakibi olan focus 3 e güvenlik olarak attığı farkı görün diye .

Burda net bir şekilde görülüyor hangi markanın daha kaliteli güvenli olduğu

https://www.youtube.com/watch?v=l1wA7RBfllY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=ZLSqYSU9Uqw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=8Ib9LEwK8z0&feature=youtu.be
    İkiside beklenen skalayı yakalamış bi fark yok. Sonuç olarak toyota yine de çok kalitesiz. Şirket aracı olarak geçici bir süre corolla vermişlerdi güncelin bir alt kasasını.
    Kapı kolundan sinyal koluna kadar her şeyi berbattı. Yolda gidişi filan o güvensizlik hissiyatı çok kötüydü.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Gel de anlat işte

Markaların istediği müşteri kitlesi tam da bu tip insanlar. Bi eksik yanlış olduğunda malına toz kondurmasın, fütursuzca mantık çerçevesi dışında savunsun...

Meşhur göçüklere top çarpmıştır diyince tepkisi ne oldu acaba bu arkadaşın Haklısınız diyip çıkmıştır...

Hatta hesap sorduğunu bile düşünmüyorum, hakkını arayanlara kızan, malımızın değeri düşüyor diyen ekipten olmuştur bu arkadaş.

Alıntıları Göster
    Fd6 dedim, FB7 dedim son 15 yıllık 3 kasayı yazdım ama hâlâ eski kasaları yazmadın diyorsunuz. Kasa kodlarını mı bilmiyorsunuz bilmezlikten gelip boş polemik mi yaratıyorsunuz anlamadım.

Taa 20-25 sene öncenin olayını bilmem de savunmam da bana ne? İlk mesajda Fd6 ve FB7 isimleri geçiyor onlar hakkında da yazdım.

Abd'de NTSA'nın kriterleri farklıdır, ufak darbelerde tampon bütünlüğü istiyorlardır vs. bilemem.

Ancak tek başına tampon demirinin güvenliğe etkisi yok denecek seviyede. Önemli olan arka tampon tasarımı ve sizi koruduğunu sandığınız demiri tutan parçaların dayanımıdır. Videosunu ve resimlerini koydum ki nasıl şasi tasarımı yapıyorlar düz demir sandığınız şasi parçası kaç farklı alaşımdan oluşuyor, arkadan çarpmalarda sizi nasıl koruyor görün diye hâlâ FC5'ten bahsediyorsun, aklıyorsun bilmem ne saçma sapan şeylerle muhatap oluyorum.

Konuyu burada bitiriyorum ne biliyorsanız öyle kalsın. Tampon demiri sizi korur merak etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

Avrupada kaza basina ölüm orani en yüksek araba ford fiesta .

Alıntıları Göster
    Doğrudur hocam.

Genel anlamda yazdım onu ben.

• quote:

Ne alaka niye yazayım? Bu konular arasında bi benzerlik mi var ?

Normal bi kaza bu, eksik bi parça mı var civicte olduğu gibi ?

Sen orda bi civic olsa ne hale gelirdi onu düşün, madem kaza resmine göre yorum yapıyorsun...

Zoruna gitmesin bu kadar hondanın eksikleri, böyle savunmak zorunda değilsin. Komedide zirve yapıyorsun haberin yok
    Adam arkadan senin Egea'nın içine girince ne var bunda ha komik olan sensin. Her marka bağımlısı gibi markaya modele göre yorum yapıyorsun. Neyse satınca geçer. Bir kaç seneye Egea'ya gömdüğün mesajlarını da görürüz.

Fc5'i işin içine ben katmadım. Aklama metni için siz malzeme yaptınız fc5'i.

Bence de konuyu burda bitirmeniz yerinde bi tercih olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Adam arkadan senin Egea'nın içine girince ne var bunda ha komik olan sensin. Her marka bağımlısı gibi markaya modele göre yorum yapıyorsun. Neyse satınca geçer. Bir kaç seneye Egea'ya gömdüğün mesajlarını da görürüz.

Alıntıları Göster
    Aynen

Bak, aklama metninde kullandığın fc5

Civic arka tampon demiri yok.

Egea'ya giren arabanın hali ortada, tampon demirinin nasıl büküldüğünü görüyorsun, bak burda şahinin hasarina bak civice bak, o megane aynı şekilde civice çarpsa ne olur? Bir de tampon demiri eksik bırakılmış civiclere çarptığını düşün ? İşine gelirse tabi...

Ayrıca hondaya gelince kaza resmine bakarak yorum yapılmaz diyorsun, sıkışınca egea yamulmuş falan bak işte senin dediğin soft zone görevini yapmış araç içindekiler için, niye şaşırdın. Civicte soft zone var diğer arabalarda yok mu ? Işine geldiği gibi yorum yapıyorsun, konuyu egeaya getirmen de çaresizliğinin sonuçlarından biri

Başka honda konularına bak, burdaki misyonunu tamamladın hondacılar için. Mail atmayı unutma hondaya, bastır ücretsiz bakım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Temmuz 2020; 18:16:14 >

• Araba üreticileri Türkiye ye oradan buradan kısarak gönderiyorlar çok mu şaşırdınız? Forumda biri paylaşmıştı Çin için üretilmiş Passat kaza testinde darmadağın oluyor. Ucuz gelsin diye oradan buradan kısıyorlar işte.

• quote:

Aynen

Bak, aklama metninde kullandığın fc5

Egea'ya giren arabanın hali ortada, tampon demirinin nasıl büküldüğünü görüyorsun, bak burda şahinin hasarina bak civice bak, o megane aynı şekilde civice çarpsa ne olur? Bir de tampon demiri eksik bırakılmış civiclere çarptığını düşün ? İşine gelirse tabi...

Ayrıca hondaya gelince kaza resmine bakarak yorum yapılmaz diyorsun, sıkışınca egea yamulmuş falan bak işte senin dediğin soft zone görevini yapmış araç içindekiler için, niye şaşırdın. Civicte soft zone var diğer arabalarda yok mu ? Işine geldiği gibi yorum yapıyorsun, konuyu egeaya getirmen de çaresizliğinin sonuçlarından biri

Başka honda konularına bak, burdaki misyonunu tamamladın hondacılar için. Mail atmayı unutma hondaya, bastır ücretsiz bakım için.

Alıntıları Göster
    Egea 3 yıldız aldı konusunda aklamak için akla karayı seçmiştin ücretsiz bakımı kaptın sanırım. Bizim Honda cimri ya bakım vermiyorlar.

Gerçekten iyi araştırmışsınız. Ancak bir honda kullanıcısı olarak söylemeliyim ki sorun zaten Türkiye'de üretilen civiclerde. Yurt dışında üretilenlerde bir sıkıntı yok.Problemde burada zaten. Honda Türkiye'nin bir kazığı mı?

Sen bir de accord şasisi falan koy, ne bileyim crv koy, takılın civic severlerle burda. Ben aracımın inceleme konusunda bahsettim güvenliğinden, kendinle karıştırma beni. Senin bu yazdıklarını civic forumunda beğenirler orda takıl, bol bol pohpohlarlar seni orda. Burda birisi tezlerini çürütünce, doğrulari yazınca mavi ekran veriyorsun.

Neyse, konunun sonuna geldiğimizde görülüyor ki ben hala civic hakkında altı dolu şeyler yazabiliyorken sen egea dersindesin...

Takdir konuyu okuyanların...

• cqr52 C kullanıcısına yanıt
    Kendi aracımda herhangi bir kazaya karışmadı 0 km olarak aldık 2005 yılında yani arka tampona hiç bir müdahalede bulunmadı.Ayrıca piyasada elantra tampon demiri takılıyor isteyenlere.Hatta arabanızın güvenliğini artırmak istiyorsanız diye satılıyor.

edit:aracınız japon montaj olabilir mi?Çünkü 2005 yılında satışlara yetişemeyince japonyada montajı yapılan arabalar satıldı. Bu arabalar gövde rengi olmayan ve tamponların kenarında çizilmesini önleyecek siyah kauçuk malzeme vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 26 Temmuz 2020; 18:28:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Gerçekten iyi araştırmışsınız. Ancak bir honda kullanıcısı olarak söylemeliyim ki sorun zaten Türkiye'de üretilen civiclerde. Yurt dışında üretilenlerde bir sıkıntı yok.Problemde burada zaten. Honda Türkiye'nin bir kazığı mı?
    Türkiye fabrikası Avrupa standartlarına dolayısı ile Euroncap'e bağlı, Abd fabrikası NTSA standartlarına tabi dolayısı ile iihs testlerinden geçecek şekilde dizayn ediliyor. Cevap burada saklı.

Avrupaya'da ihraç yapan böyle uluslararası bir firmada Türkiye fabrikasının parça çaldığını düşünmek bile çok komik.

Daha önce yazdığım gibi tampon demirinin tek başına güvenliğe etkisi yok gibi birşey. En fazla ufak çaplı kazalarda tamponun bütünlüğünü korur. Önceki sayfalarda paylaştığım video ve fotolara dikkatle bakacak olursanız asıl işi tampon demirini tutan kollar ve bagaj altında yaşam kafesine darbe gelmemesini sağlayan yüksek dayanımlı çelik alaşımlar yapıyor. İçiniz rahat olsun aracınız diğer emsalleri ile aynı korumaya sahip.

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Yok fabrika çıkışı ...

• emre1270393 E kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz tampon koruyucular bulunmuyordu aracı 2.el almıştım dediğiniz gibiyse önceki sahibi taktırmış olabilir

• https://www.youtube.com/watch?v=qo3VX7uePcM&feature=youtu.be çok öncedende vardı crumple zone bölgesı 1995 s40 ın arkasındaki tampon demirinin ne kadar sağlam olduğunu iyi bilirim ve gayet iyi puan alıyor Hondanın önceki kasalardaki parça hırsızlığına mazeret değil bu

Arka tampon demirinin güvenliğe etkisi olmaz olurmu yahu vallahi söylediğin inanılır gibi değil kazalar sadece belli açılardan olmuyorki yatay çapraz bir şekilde arkadan herhangi bir araç vurduğunda tampon demiri hayat bile kurtarır güvenliğe katkısı yok demek için kör olmak lazım
    bir civatanın bile hesabını yapan o kadar firma bilmiyor koyuyorlar bu parçayı bir Honda akıllı o koymuyor bence bakış açın doğru değil dostum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.