Şimdi Ara

civic-linea (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Çekomastik isimli arkadaşımız Civic satıp Bravo dizel aldı.

Tecrübesi bir fikir verecektir.
  • Devir ekonomi devri olduğuna göre linea bence iyi bir seçim.Sorun çıkarmayan yedek parçası hondaya göre ucuz olan bir araç için çok iyi bir tercih sebebi.
  • aradaki farkı yakıttan çıkarırsın
  • Konfor anlamında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama Linea nın Civic e oranla düşük yakıt tüketimi sizi mutlu eder.
  • Civic kullanmadım ancak nasıl bir karaktere sahip olduğunu biliyorum Linea ı ise oldukca fazla kullandım. Babamın aracı servisdeyken ikami araç olarak alınmıştı ve daha 300km deydi yani sıfır araçtı.

Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim araç gerçekten az yakıyor fiyatına göre fena olmayan bir donanım ve hacim sunuyor. Ancak Linea tercihi ile birçok zevkten vazgeçmiş olursunuz. Sakın kendi aracımla ilgili fanlık yaptığımı düşünmeyin fakat 2000model 306 dan daha fazla sürüş keyfi alıyorum. Linea çok pratik bir araç değil dönüş hacmi gerçekten çok kısa şehir içinde bazı ara sokaklarda sıkıntı yaşıyorsunuz şişirilmiş ön tamponuda buna cabası. Yol tutuşu bana hiç güven vermemişti. Otobanda aynı şekilde oturaklılığı hissetmemiştim. Daha geniş tabanlı lastikle bu sorun çözülür ancak ozamanda yakıtın bi esprisi kalmıcak.

Ben sizin yerinizde olsam Linea yı gerçekten düşünmezdim sıfır almaklada uğraşmaz aracımı sattığım fiyata muadil olacak şekilde daha az yakan en azından Civic kadar kaliteli bir araç almaya çalışırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 23 Şubat 2013; 12:46:46 >

• Honda'yı satsam alacağım son araçlardan biri olurdu linea. Attan inip eşeğe binmek gibi bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

Orijinalden alıntı: hatchet

tüp takarsam da bagaj iyice küçülecek. gerçekten araba seçmek zor bir iş.

41 litrelik tüp taktırdım ve yanlardaki köpükleri de alınca bagaj aşağıya doğru genişledi.Stepneyi sattım ve AJS stepne(kılıfı da mevcut) aldım.

Süper olmuş :)

Eski aracım Bravoda kullanılan 1.6 mj motor çok sarsıntılı ve gürültülü çalışan bir ünite.

Benzinli Honda motorunun rölantide ve düşük devirlerde sessiz ve ipeksi çalışmasının yanında bu durum cidden rahatsızlık verici olacaktır.

Belli bir sürate çıkıldıktan sonra rahatsızlık azalıyor belki ama sonuçta her seferinde yaşanan bir durum bu.

Mevcut araca kaliteli bir lpg (hatta Vialle lpi) kiti montajı ile yakıt masrafı dizellerden az olur.

Çekomastik arkadaşımızın kendi Civic aracına yaptığı yalıtım vardı.

O da yalıtımı iyileştirir.

Bunların hepsi aracı satıp üstüne verilecek paradan çok daha hesaplı olarak halledilecek işler.

Ben olsam öyle yapardım yani. :)

Teşekkür ederim.Ben böyle yaptım ve içim de rahat kafam da...
    Honda için üretilmiş Brc my11 kit takıldı,lpg sorunsuz çalışıyor.

1.6 lineada rolantide çalışırken dış dikiz aynalarının titremesi aracı ilk aldığımda duyduğum rahatsızlıklardan biri olmuştu.Hele bir de direksiyon titremesi oluştu iki servis bir şey yok demesine rağmen servisteki velim olan ustanın yardımıyla sorunu zar zor halletmiştik.

Motor gürültüsü konusunda da size katılıyorum.

Ayrıca Lineanın direksiyonu hidrolik ama yine de aşırı sert,Civicinki onun yanında pamuk gibi.
    Lineanın bakımı 20 bin km'de bir yapılıyordu ama yılda bir yaptırmak bile 550 liraya mal oluyordu.Civicin ana bakımına geçen Ocak ayında 370 lira ödedim.
    Ayrıca Linea, Hondaya göre içeriye daha çok yol sesi alıyor ama honda da bu konuda pek iyi sayılmaz.

Bu yüzden Civicten inip Linea alınmaz,diyorum.

• şehir içi aracım şu an 9,5-10 litre yakıyor(otomatik) lpg ile yakıt değeri verebilecek arkadaş var mı acaba? teşekkürler
  • quote:

şehir içi aracım şu an 9,5-10 litre yakıyor(otomatik) lpg ile yakıt değeri verebilecek arkadaş var mı acaba? teşekkürler

Üzerine 1.5 litre ekleyin.
  • Eğer kalite arayan bir tip değilseniz devam lineaya...

Ancak öyle bir tipiniz varsa bagaha 10 LT lik de olsa bir tüp atın.. Belki dizelden bile ekonomik olur o zaman...
  • cıvıc den ınıp lınea ya gecılmez
  • Seni bir yerden bir yere götürüyor mu götürüyor yakıtı da az. Beklenti buysa linea al bekleme. Zaten Civic kullanıcısı bu ikilime düştüyse konfor, sorunsuzluk, performans bunlar kafanda bitmiş araba olsun kapının önünde dursun lazım olunca kullanılsın boyutuna gelmiş. Ama en azından bir kez aracı kiralayıp bir günlük denemeni tavsiye ederim. İlk 1 saat içinde içine oturduysa, seni rahatsız eden bir şey yoksa Civic'ini onun içi heycanlanan birine sat bekleme :)
  • Ben japon arac hastasi olan biriyim ama kendime yakit icin linea 1.3 otomatik aldim malzeme kalitesi dusuk olsada ben araci begendim. Linea sifir alma 2.eli daha uygun. Donanim olarakta aracima en yakin arac 8 biin liradan daha fazla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bende biliyorum civic ile linea nın kıyaslanmayacağını fakat dediğim gibi tüp taktırma işi bana zor geliyor şu an. ( taktır,işlet,stepneyle uğraş,vs.)

şöyle düşün. Hondaya gıdıp orjınal olarak tupunu taktırsan ( Garantısı devam edıyorsa ) tüpü taktırman 1 gününü alır işletmesı etmesı bıraz uğraştırır ama sonrasında arabandan alıcağın keyfi düşün. Başta marka sorulunca Hondaya bınıyorum demen ile fiata bınıyorum demen arasındakı kalıte farkı, sorunsuzluk, garantı durumu, 2. el bolluğu, parça bolluğu her turlu artı hondada. birkaç gunluk ezıyet e katlanıp gerı kalanında sultan gıbı gezmekmı yoksa bırkaç gunluk ezıyetten kaçıp bellı bır sureden sonra hayatını rezıl etmekmı ? Seçim senın

• güzel ve değerli fikirleriniz için herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • quote:

güzel ve değerli fikirleriniz için herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Rica ederiz,yalnız Civic'ten inip Lineaya binilmez.
    Aracına lpg taktır sen en güzeli.
  • Linea'ya bindim, özellikle yol tutuş konusunda hiç güven vermedi. Civic'in oturaklılığını ararsınız.

Yakıt meselesine gelirsek, tek karınız burada olur ama o da düşündüğünüz kadar fazla olmaz. Çünkü, bugünden peşinen ödeyeceğiniz 8 bin TL nedeniyle siz, civic'e benzinli binseniz bile 4 seneden önce yakıtta kara geçemezsiniz. Linea ortalama 7 lt, civic 10lt tüketecek şekilde hesap yaptım kabaca. Şehirlerarası kullandığınızda Civic 5,2ltlere kadar düşer.
  • Bence takın simit lpg civic ile devam edin. Albea satıp linea almak tamam da sizinki biraz garip olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Linea'ya bindim, özellikle yol tutuş konusunda hiç güven vermedi. Civic'in oturaklılığını ararsınız.

Yakıt meselesine gelirsek, tek karınız burada olur ama o da düşündüğünüz kadar fazla olmaz. Çünkü, bugünden peşinen ödeyeceğiniz 8 bin TL nedeniyle siz, civic'e benzinli binseniz bile 4 seneden önce yakıtta kara geçemezsiniz. Linea ortalama 7 lt, civic 10lt tüketecek şekilde hesap yaptım kabaca. Şehirlerarası kullandığınızda Civic 5,2ltlere kadar düşer.

motorin 4,3 benzine 4,8 dersek... 7*4,3=30 10*4,8=48 (fiyatlar hatalı olabilir :)
    km de 18 kuruş, 20000 km de 3600 lira yapar ki bırakın 4 yılı 2 senede kendini telafi eder;)
  • Benim hesabım da kabacaydı. 8 bin TLnin finansal maliyetini ve peşin ödenen 8 bin liranın taksit taksit geri alınacağını da hesaba katarsanız 2 sene kurtarmaz. Bir de civic tüketimi şehirdışı yarı yarıya düşebiliyor. Yani 20bin km sadece şehir içi düşünülürse 10ltye çıkar. dolayısıyla fark biraz daha az olacaktır.

Zaten lpg taktırılırsa olay değişir. Yani yakıt tasarrufu fazla belirleyici olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.