Şimdi Ara

Civic otomatik vites geçişi sırasında ses geliyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
5
Favori
41.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2009 model civic dream otomatik vites aracım var. Bir kaç gün önce vites geçişi sırasında şanzımandan geldiğini düşündüğüm bir ses duydum. Ses cızırtı şeklinde ve sanki metalik bir sese benziyordu. Vites geçer geçmez hemen sonrasında duyuluyor. Ne yazık ki sürekli duymuyorum. Araba sıcak soğuk farketmiyor. Genelde 2'den 3'e geçerken oluyor gibi ama başka vites geçişlerinde de duyduğum oldu. Servise götürdüm. Test sürüşü yaptık. Bir defaya mahsus duyduk. Servisdeki usta bana bu sesin kayda değer bir sese benzemediğini, daha önce böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını, honda otomatik şanzımanlarda bir sorun yaşanmadığını/yaşanmayacağını söyledi. Gönül rahatlığı içerisinde kullanmaya devam etmemi tavsiye etti. Eğer sürekli olmaya devam eder veya artar ise o zaman müdahale etmenin doğru olacağını söyledi.

İki hafta önce LPG taktırmıştım (BRC). Onunla bir ilgisi olabilir mi diye taktırdığım yere gittim. Sağolsunlar ilgilendiler, hatta honda servise beraber gittik. Oradaki usta ile beraber konuştuk. Honda servisdeki ustalardan birisi LPG'ye suç bulmaya çalıştı ama pek ikna edici değildi. LPG ile şanzımanın ne alakası var!

Bu şekilde bir sorun yaşayan var mı?

Teşekkürler

• sevgili dostum,

lpg ile şanzımanın ne yazıkki alakası var, araçta bir çok sensör bulunuyor ve yeni nesil şanzımanlar bu verileri değerlendirerek vites geçişlerini kontrol ediyor. dolayısıyla, mili saniyelikte olsa bazı farklar oluşabiliyor. örneğin, lpg li manuel aracımda bile vites geçişleri daha ekmikli oluyordu. sebebini tam bilmemekle birlikte şaznımana etkisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

sevgili dostum,

lpg ile şanzımanın ne yazıkki alakası var, araçta bir çok sensör bulunuyor ve yeni nesil şanzımanlar bu verileri değerlendirerek vites geçişlerini kontrol ediyor. dolayısıyla, mili saniyelikte olsa bazı farklar oluşabiliyor. örneğin, lpg li manuel aracımda bile vites geçişleri daha ekmikli oluyordu. sebebini tam bilmemekle birlikte şaznımana etkisi var.
    Peki hocam bu etki mekanik bir probleme sebep olabilir mi? Şanzımanı bozabilir mi? Çünkü benim duyduğum ses mekanik bir sese benziyor, metallerin birbirine sürtünmesi gibi.

Ayrıca ben LPG taktıralı iki haftayı geçiyor. Bu kadar kısa sürede ortaya çıkması normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AD28

Peki hocam bu etki mekanik bir probleme sebep olabilir mi? Şanzımanı bozabilir mi? Çünkü benim duyduğum ses mekanik bir sese benziyor, metallerin birbirine sürtünmesi gibi.

Ayrıca ben LPG taktıralı iki haftayı geçiyor. Bu kadar kısa sürede ortaya çıkması normal mi?

Alıntıları Göster
    süre ile ilgili degilde, bence benzin-lpg kalibrasyonu ile ilgili. lpg montajı sonrası yol ayarı yapıldımı? yani laptopu araca bağlayıp, hareket halinde ayar yapıyrlar yada yapılması gerekiyor. ancak bizim çok yoğun az akıllı lpg cilerimiz bunu yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

süre ile ilgili degilde, bence benzin-lpg kalibrasyonu ile ilgili. lpg montajı sonrası yol ayarı yapıldımı? yani laptopu araca bağlayıp, hareket halinde ayar yapıyrlar yada yapılması gerekiyor. ancak bizim çok yoğun az akıllı lpg cilerimiz bunu yapmıyor.

Alıntıları Göster
    Laptopu araca bağlayıp ayar yapıldı ancak hareket halinde iken değil. Ben de bizzat orada idim.
  • quote:

Laptopu araca bağlayıp ayar yapıldı ancak hareket halinde iken değil. Ben de bizzat orada idim.

Alıntıları Göster
    2009 honda civic hb sahibiyim bendede ayni problem ustune geri vitese taktigimda tak die bi ses gelio bazen araba ufak bir ziplama yapior malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabuto

2009 honda civic hb sahibiyim bendede ayni problem ustune geri vitese taktigimda tak die bi ses gelio bazen araba ufak bir ziplama yapior malesef

Alıntıları Göster
    2009 civic i-shift ise normaldir. 1'den 2'ye geçerken de( eğer düşük hızda vites atarsanız) ses gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi günler, bende de aynı sorun ortaya çıktı, trafikte çok yavaş giderken 1. vitesten 2ye geçerken metalik bir sürtünme sesi, 2008 civic otm, sizin sorununuz nasıl çözüldü aydınlatabilir misiniz lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun4334

iyi günler, bende de aynı sorun ortaya çıktı, trafikte çok yavaş giderken 1. vitesten 2ye geçerken metalik bir sürtünme sesi, 2008 civic otm, sizin sorununuz nasıl çözüldü aydınlatabilir misiniz lütfen.
    Benim sorunum çözülmedi. Aynı şekilde devam ediyor. Farklı servislere gittim. Bana bu sesin normal olduğunu söylediler. Vites kutusunun iç tasarımı ile ilgili bir durum imiş, anlayabildiğim kadarıyla. 1. vites ile 2. vites aynı bölümde, 3 ile 4 aynı bölümde imiş. 2'den 3'e geçerken aradaki mesafe fiziksel olarak fazla olduğu için bu şekilde ses geliyormuş. Başka araçlara da baktık serviste. Premium model'de de benzer bir ses vardı. Ancak daha kısa sürüyordu.
  • quote:

Benim sorunum çözülmedi. Aynı şekilde devam ediyor. Farklı servislere gittim. Bana bu sesin normal olduğunu söylediler. Vites kutusunun iç tasarımı ile ilgili bir durum imiş, anlayabildiğim kadarıyla. 1. vites ile 2. vites aynı bölümde, 3 ile 4 aynı bölümde imiş. 2'den 3'e geçerken aradaki mesafe fiziksel olarak fazla olduğu için bu şekilde ses geliyormuş. Başka araçlara da baktık serviste. Premium model'de de benzer bir ses vardı. Ancak daha kısa sürüyordu.

Alıntıları Göster
    bu ses özellikle ısıtmadan vitese takıp gittiğim zaman oluyo, yani her zaman ses çıkmıyo, 10bin bakımını yaptırırken ustaya sordum , test etmek için sürdü, araba ustadayken ses çıkarmadı, önemli bişey olsa sürekli ses gelir dedi, bakalım inşallah ustanın dediği gibi önemli değildir, bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum...

• quote:

bu ses özellikle ısıtmadan vitese takıp gittiğim zaman oluyo, yani her zaman ses çıkmıyo, 10bin bakımını yaptırırken ustaya sordum , test etmek için sürdü, araba ustadayken ses çıkarmadı, önemli bişey olsa sürekli ses gelir dedi, bakalım inşallah ustanın dediği gibi önemli değildir, bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum...

Alıntıları Göster
    Bende de 2007 model Civic HB var i-shift. Özellikle geri viteste ve düşük viteslerde araç soğukken ses geliyor. Durma ve kalkma esnasında da titreme yapıyor. Geçen şanzımancıya götürdüğümde şanzıman selenoidi arızalı dedi. Bu hafta sonu tamire götüreceğim bakalım ne olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz_Korsan

Bende de 2007 model Civic HB var i-shift. Özellikle geri viteste ve düşük viteslerde araç soğukken ses geliyor. Durma ve kalkma esnasında da titreme yapıyor. Geçen şanzımancıya götürdüğümde şanzıman selenoidi arızalı dedi. Bu hafta sonu tamire götüreceğim bakalım ne olacak...

Alıntıları Göster
    merhabalar ; konunun üzerinden baya bi geçmiş ama hala aynı problemi yaşayan arkadaşlar vardır belki diye yazıyorum.
    2008 civic elegance otomatik şanzıman aracımın aynı diğer arkadaşlarda olduğu gibi, 2 den 3 e geçerken şanzımandan mekanik bir sürtünme sesi geliyordu.
    Uzun süre yabancı forum siteleri de dahil araştırma yaptım, fakat sorunun çözümünün yazıldığı bir yer bulamadım. Araçla, sessiz asfalt yollarda epey denemeler yaptım.
    Sonunda problemin "devir sayısı-gaz tepkimeleri-şanzıman vites geçiş aralıkları" ile alakalı olabileceğini düşündüm. Yaptığım araştırmalar da
    honda nın araç beyni üzerin de otomatik şanzıman programının olduğunu ve ar-ge çalışmaları doğrultusunda güncellendiğini öğrendim.
    Aracı bakıma götürdüm ve problemi olduğu gibi aktardım. Önce aracın şanzıman yağını değiştirttim,
    Daha sonra otomatik şanzıman programını sıfırlayıp , en güncel olanını yüklediler. Araçla test sürüşüne çıktım. veee sonunda, vites geçiş aralıkları, sarsıntı, gazı kökleyince vites düşüşündeki gecikme, hepsinde bir parça düzelme olmuş. Hepsinden önemlisi her seferinde duyunca insanın canını sıkan şanzıman sesi gitmiş..
    Problemi yaşayan arkadaşlar servise gidip şanzıman programını güncelletmek istediklerini söylesinler. Problemleri %99 çözülecektir. Eğer kafalarına çok takılıyorsa
    şanzıman yağını da değiştirtsinler. Sanayideki ustalara sorarsanız şanzıman yağı değişmez diyorlar. Ama şanzıman yağı kesinlikle ve kesinlikle en geç 100.000 km de değişmeli. Normal değişim km si 60.000 km dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karlidag007

merhabalar ; konunun üzerinden baya bi geçmiş ama hala aynı problemi yaşayan arkadaşlar vardır belki diye yazıyorum.
    2008 civic elegance otomatik şanzıman aracımın aynı diğer arkadaşlarda olduğu gibi, 2 den 3 e geçerken şanzımandan mekanik bir sürtünme sesi geliyordu.
    Uzun süre yabancı forum siteleri de dahil araştırma yaptım, fakat sorunun çözümünün yazıldığı bir yer bulamadım. Araçla, sessiz asfalt yollarda epey denemeler yaptım.
    Sonunda problemin "devir sayısı-gaz tepkimeleri-şanzıman vites geçiş aralıkları" ile alakalı olabileceğini düşündüm. Yaptığım araştırmalar da
    honda nın araç beyni üzerin de otomatik şanzıman programının olduğunu ve ar-ge çalışmaları doğrultusunda güncellendiğini öğrendim.
    Aracı bakıma götürdüm ve problemi olduğu gibi aktardım. Önce aracın şanzıman yağını değiştirttim,
    Daha sonra otomatik şanzıman programını sıfırlayıp , en güncel olanını yüklediler. Araçla test sürüşüne çıktım. veee sonunda, vites geçiş aralıkları, sarsıntı, gazı kökleyince vites düşüşündeki gecikme, hepsinde bir parça düzelme olmuş. Hepsinden önemlisi her seferinde duyunca insanın canını sıkan şanzıman sesi gitmiş..
    Problemi yaşayan arkadaşlar servise gidip şanzıman programını güncelletmek istediklerini söylesinler. Problemleri %99 çözülecektir. Eğer kafalarına çok takılıyorsa
    şanzıman yağını da değiştirtsinler. Sanayideki ustalara sorarsanız şanzıman yağı değişmez diyorlar. Ama şanzıman yağı kesinlikle ve kesinlikle en geç 100.000 km de değişmeli. Normal değişim km si 60.000 km dir.

Alıntıları Göster
    lpg=bela+sorunlar yumağı

• karlidag007 K kullanıcısına yanıt
    sayın karlıdağ,
    uzun süredir siteye girmediğim için mesajınızı yeni gördüm, paylaştığınız için teşekkür ederim, en kısa sürede servise gidip güncellemeyi yaptırmayı düşünüyorum.
    sürtünme sorununu araç ısınana kadar D yerine S'de kullanarak aşıyorum ama çaresi güncelleme ise tabi ki yaptırmak gerek.
    güncelleme için servisin ne kadar para aldığını yazarsanız sevinirim,
    saygılar...
  • karlidag007 K kullanıcısına yanıt
    tekrar merhabalar,
    şimdi ankaradaki honda yetkili servislerinin ikisiyle de konuştum,
    civic sedan otm şanzıman için bi güncellemeleri olmadığını söylediler.
    saygılar.
  • quote:

tekrar merhabalar,
    şimdi ankaradaki honda yetkili servislerinin ikisiyle de konuştum,
    civic sedan otm şanzıman için bi güncellemeleri olmadığını söylediler.
    saygılar.
    önceki mesajımda dediğim gibi telefonda güncelleme olmadığını söylemelerine rağmen gittiğimde usta güncelleme olduğunu söyledi.
    sözün özü güncellemeyi yapıp 2 yıl ve 20bin km önce değişen şanzıman yağını da değiştirdiler, bi de dış süzgeci değiştirdiler.
    250 tl aldılar (ankara bora)
    şimdi iyi, 3 haftadır ses yok, umarım geri gelmez,
    ses tekrar başlarsa gene yazarım buraya.
  • harun4334 H kullanıcısına yanıt
    harun hocam merhabalar. aynı sıkıntı bendede var. şanzıman yağını yeni değiştirdim ama sorun çözülmedi.. sadace program güncelleme için ne kadar ücret alıyorlar bilginiz var mı?
    birde boradaki ustanın adı neydi hatırlıyor musunuz.?
    şimdiden teşekkürler.
  • mmetinn1985 M kullanıcısına yanıt
    merhabalar,
    malesef ustanın adını ve yalnız güncellemenin kaça yapıldığını sormadım. 250tl verdim toplamda dediğim gibi. sorun çözüldü Allah'tan.
  • quote:

merhabalar,
    malesef ustanın adını ve yalnız güncellemenin kaça yapıldığını sormadım. 250tl verdim toplamda dediğim gibi. sorun çözüldü Allah'tan.
    Merhabalar,

Aynı sorun yeni aldığım 2009 1.6 Civic Elegance aracımdada var. Aracımda LPG yok. Önümüzdeki ay bakım için Boraya gitmeyi düşünüyorum. Konuya tesadüfen rastladım. Ama epeydir aklıma(kulağıma:) takılıyordu. Gittiğimde subap ayarı yağ değişimleri falanda yaptıracağım. Birde bu konuyu açmayı hatta garanti kapsamına girip girmdiğini falan soracaktım:) tabi bu bakım bize neredeyse 600-700 tl'ye patlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ememriene

Merhabalar,

Aynı sorun yeni aldığım 2009 1.6 Civic Elegance aracımdada var. Aracımda LPG yok. Önümüzdeki ay bakım için Boraya gitmeyi düşünüyorum. Konuya tesadüfen rastladım. Ama epeydir aklıma(kulağıma:) takılıyordu. Gittiğimde subap ayarı yağ değişimleri falanda yaptıracağım. Birde bu konuyu açmayı hatta garanti kapsamına girip girmdiğini falan soracaktım:) tabi bu bakım bize neredeyse 600-700 tl'ye patlar :)

Alıntıları Göster
    2008 lerde bu sorunlar yok biliyormusunuz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.