Şimdi Ara

Civic vs Octavia (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: zobu1907

quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

civic için pazarlığa oturuyosun 90 bine el sıkışıyorsun sonra gidip 4bine en baba lpg kitini alıyorsun ve dizelden daha az yakıyorsun

Sonrada kapalı otoparka lpg li olduğu için park edemiyorsun.Dışarıda park yeri arıyorsun

Otoparkta lpgli arac alinmiyor mu?

C180 kompressor nasil giriyor?

Arkadaş kapalı otoparka kesinlikle lpg li araç alınmaz demiyorum park yeri ararsın dışarı park edersin diyorum.Çoğu otopark lpg yönetmeliğini taşımıyor sıkıntı yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ben olsam ikisinide almazdım!

Megane alır paşa paşa binerdim

Yettin bence her yer megane önermeler.

Ne bileyim kadjar öner captur öner fluence öner(Konu icin gecerli degil sozum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre net bir şekilde octavia,donanım olarak civicten fazla şey vaadetmese bile,civicten daha geniş ,bagajı daha büyük,daha konforlu ve daha sade tasarımlı,motoru çok daha iyi ve teknolojik(start/stop,euro 6,dizel,250nm tork) ve euroncapten 5 yıldızlı.bunlar dururken neden civic alınır ? kişisel zevktir,donanım daha önemlidir,tasarımı daha iyidir,motoru daha sessizdir,ikinci eli daha iyidir,yalıtımı daha iyidir,civic alınır.

• İkisi içinde Octavia agir basar ama en alt donanım zayıf. Aslında Octavia tüm donanım paketleri çok zayıf, segmentinin en boş araçlari Octavia lar.
    Düşün 94 bin fiyat vereceksin teneke jant, sis farı yok, hız sabitleyiciyok vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 19 Temmuz 2017; 14:5:10 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

civic için pazarlığa oturuyosun 90 bine el sıkışıyorsun sonra gidip 4bine en baba lpg kitini alıyorsun ve dizelden daha az yakıyorsun

Sonrada kapalı otoparka lpg li olduğu için park edemiyorsun.Dışarıda park yeri arıyorsun

yahu yok öyle bişey dedik size uydurmayın. Ben kendi kurumumun otoparkı dahil heryere giriyorum...

Arkadaşım uydurduğum felan yok gittiğim avm vb... yerlerde bu konuda uyarı işaretleri var.Hatta arabanın lpg li olup olmadığına görevliler hususi bir şekilde bakıyorlar(Mesela starcity avm).Kaldı ki benim oturduğum sitenin otoparkında da lpg li araç yasak.Demek ki sizin şansınıza lpg yönetmeliğine ya uygun otoparklara park ediyorsun ya da kontrol edilmeyen yerlere park ediyorsunuz.

benim lpg göstergesi dışardan biri baktığında net bir şekilde görülebilecek yerde. Keza Ankara'da bütün avmlere girerken bagaj kontrolü yapılıyor. çatır çatır herkeste giriyor. Bagajında silindir tank olan range rover da giriyor simit tüplü olan da giriyor. Hadi herşeyi geçtim şöyle düşünün; bugün dolaşımdaki araçların yarısı LPGli olmuş durumda. Avmlerde izin verilmese otoparklar şuanki durumdan çok daha boş olurdu. Demek ki göz yumuluyor. Göz yummak Zorundalar.. Bu kadar LPGli araç için açık otopark yapamazlar

• Valla kim ne derse desin dizel abi. LPG ne illet bir şeymiş dizele binince anladım her şeyi rahat 2500 deviri geçmediğin sürece ses sıkıntısı yok genelde zaten 1500-2200 arası takılıyorum uzun yolda at 6'ya 120 km hızda 2000 devirle rahat rahat git yokuş derdi yok ikide bir vites düşür derdi yok. LPG varken rampada anam ağlıyordu park etmesi de sıkıntı zaten. Eğer benzinli araç alınacaksa silindir hacmi 2000cc'den asağı olmamalı yoksa üzüyor. 1.6'da en iyisi dizel. Hele bide turbo dizelse rampada

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

civic

Çöp diye konu açtığın civici hangi akılla insanlara öneriyorsun sorunlu musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Tuncay

quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

civic

Çöp diye konu açtığın civici hangi akılla insanlara öneriyorsun sorunlu musun?

çöp haliyle bile octavia dan iyidir eklemeyi unutmuşum

En azından malum şahıs gibi çöp demedim löp dedim diye geçiştirmiyorum, giulietta'nın yanında zayıf kalsada octavia gibide değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 19 Temmuz 2017; 16:13:30 >

• quote:

quote:

Ben 2 yıllık Civic kullanıcısıyım kaç kere kapalı otoparka girdim bir kere bile bu araç LPG li girme diyen olmadı. Hatta ben LPG li aracın giremediğini de çok sonraları öğrendim neden bagaja bakıyor bunlar diye bir arkadaşa sorunca Gayet az yakıyor kimse yokuş çıkmıyor demesin siz bu aracı devrinde kullanmayanlara denk gelmişsiniz. Çoğu dizel araçtan az yakıyorum ve sol şeridi ben kapatıyorum. Valla fanatiklik olsun diye yazmıyorum. Konfor dersiniz anlarım ama geri kalan herşey de Civic derim. Bende ki kasa bir önceki FB7 yalnız yenisini bilmem nasıldır..

• Nedense her 2 kişiden biri Honda'nın motorunda sıkıntı olduğunu söylüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ben olsam ikisinide almazdım!

Megane alır paşa paşa binerdim

Doğru öneriye ne denir

• imperio_o kullanıcısına yanıt
    kaçırdığınız birşey var burada.. yüksek devirde evet rampayı benimle birlikte çıkabilirsiniz ama ben o sizin yüksek devirde olduğunuz andaki gibi 20 lt yakmıyorum..
  • tabi hocam buna katılıyorum zaten atmosferik motorlar eski teknoloji doğal olarak fazla yakacak... ancak sizde şunu kaçırıyorsunuz birlikte çıktığımız rampa 100km boyunca devam etmiyorki 20 lt yakalım. o rampada 1 ira fazla yakmışız çok önemli değil bence
  • tüpçü arabası mı dizel octavia mı?
  • Octaviayı bir tık donanımlı alabilirseniz Octavia alın yoksa civic. Benim 1.6 turbo dizel aracım var hem de civic i kullanıyorum zaman zaman . İnsan alışınca böyle bi koltuğa yapışma hissi arıyor o yok. Ayrıca uzun yolda hafif bir eğim varsa arabadan soğutuyor 3-4 bin devir istiyor bazen 1dk falan o şekilde gitmek gerekiyor ama devrini ayarlarsan güzel araç . Donanımları güzel bizim araç 120 binde ve hepsi lpg ile yapıldı daha kuruş masraf açmadı bize. Lpg de 9 litre falan yakıyor acımadan basıyoruz ama nasılsa bişey olmaz Buna diye. dizelin sürüş keyfi Yok tabi ama biraz yokuşta yorulmayı dert etmeyecekseniz de kullanımı zevkli bir araç . Bence alırsanız üzülmezsiniz. Bu arada Octaviaya da bindim bir süre civice göre çok ferah ve bagajı çok geniş. Aile için daha rahat olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: ALFAXQ

quote:

Sonra da ağzına kağıt tıkanmış elektrik süpürgesi gibi bağıran ama gitmeyen, rampada abi ben iptalim diyen, güvenliği eksik, işçilik hatalarıyla dolu özensiz bir araca sahip oluyorsun.

Bu kıyaslamada kesinlikle octavia.

Bu dedigin sey civic in testlerde 4yildiz aldigi icin mi?

Aynen öyle. Bir dünya paraya satıyorlar şu arabayı. Yazık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• octavia bak hemde dsg riskine ragmen bunu yaziyorum tuplu ve ofkeli konusunda bu kadar netim.

• dsg sorunlu mu hala
  • Mlaket M kullanıcısına yanıt
    Evet, eskisine göre azaldı denilse de arıza ihtimali hep var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.