Şimdi Ara

Civilization VI Bir Kaç Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cv 6 oynarken çözemediğim bir kaç durum için soru sormak istiyorum.

1- ilk şehri veya yeni bir şehri kurduğumuzda üretim tur sayıları

Misal soyle yazayım. Oyuna başlayıp ilk şehri kurduğumda birim veya bina üretim turları farklılık gösteriyor. Misal kaşif 3 turda olabiliyor 6 da hatta 12 bile denk g3ldim. Bu değişkenlik neye göre oluyor. Yeni şehirlerde de hakeza aynı. 2. Sehiri kurunca inşaatçı baz4n 12 okuyor baazen 30 bazen 40 hayatta 60 80. Vok aşırı bir değişkenlik var.

2- 2. Ve sonra yaptığım tüm şehirler mutlak suretle 1. Şehirden daha fazla birim veya bina üretim turlarına sahip oluyorlar. Misal 1. Şehir ilk kurulduğunda inşaatçı 6 turda çıkıyorsa 2. Şehirde neden olmuyor aynı tur süreleri? Ben tobe yaklaşan bile görmedim hep uçuk sayılar. Bir inşaatcı için 50 60 tur olanlar bile oldu

3- yeni şehir kurarken sınırımıza bitişik olması şart mı? Biraz uzağa koyamazmıyiz? Yada yeni şehir kurark3n neye dikkat edelim

Yardımcı okursaniz memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şehri kurduğunuz yerdeki kaynakların bolluğuna, azlığına bağlıdır. Bir de şehirlerde zaman geçtikçe nüfus artar ve bu da üretim hızını etkiler. Şehirleriniz arasına kaynakları bölüştürmek için muhakkak yol yapın.
  • 1 ve 2 ' nin sebebi aynı aslında. Her şehrin "production" denilen bir üretim sayısı vardır. "Production" ne kadar çok olursa o kadar hızlı üretim yaparsın. Verdiğim linkte nereden ne kadar "production" oluşturabileceğini görebilirsin.
    http://civilization.wikia.com/wiki/Production_(Civ6)
    3 . Şehirleri istediğin kadar uzağa kurabilirsin tabikide. Genişleyebileceği sınırları gözüne kestirip, diğer şehirlerle de arayı fazla açmamak kaydıyla (sana kalmış) istediğin yere kurabilirsin şehrini. Yeni şehir kurarken en ideal konumda olmasına dikkat et. Kaynaklara yakın olsun (bu önemli) ama genişleyebileceği bir alanı olsun (mesela dağlar engel bir şey kuramıyorsun üstüne). Mümkünse (deniz varsa haritada) denize kıyısı olsun. Nehir kıyıları da olabilir. Ben bunlara dikkat ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EchoBurst -- 23 Temmuz 2018; 15:3:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EchoBurst

1 ve 2 ' nin sebebi aynı aslında. Her şehrin "production" denilen bir üretim sayısı vardır. "Production" ne kadar çok olursa o kadar hızlı üretim yaparsın. Verdiğim linkte nereden ne kadar "production" oluşturabileceğini görebilirsin.
    http://civilization.wikia.com/wiki/Production_(Civ6)
    3 . Şehirleri istediğin kadar uzağa kurabilirsin tabikide. Genişleyebileceği sınırları gözüne kestirip, diğer şehirlerle de arayı fazla açmamak kaydıyla (sana kalmış) istediğin yere kurabilirsin şehrini. Yeni şehir kurarken en ideal konumda olmasına dikkat et. Kaynaklara yakın olsun (bu önemli) ama genişleyebileceği bir alanı olsun (mesela dağlar engel bir şey kuramıyorsun üstüne). Mümkünse (deniz varsa haritada) denize kıyısı olsun. Nehir kıyıları da olabilir. Ben bunlara dikkat ederim.
    Çok teşekkürler cevap için. Gerçekten çok işime yarayacak bu bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 23 Temmuz 2018; 21:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo IV [ANA KONU] | 7. Sezon
    5 yıl önce açıldı
    Witcher 3 Hakkında Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.