|
Bildirim
|
1 yıl önce bende sizinle aynı durumda kalmıştım. Volvo V40 - Audi A3 ve A serisi arasında karar vermek üzere testlere başladım.
Vaktim bol olduğu için 50 den fazla araç test ettim ve hala test etmeye devam ediyorum (Örneğin geçen hafta yeni Qashqai ile Subaru XV test ettim) Hiç aklımda yokken en son bu üç premium markadan farklı bir marka aracı satın almak üzere sipariş formunu imzalarken hatırlıyorum kendimi Almak istediğiniz araç dizel olacaksa Mercedes Benz CLA 180 CDI sizi ziyadesiyle memnun edecektir. Yıllardır Mercedes Benz sahibi olarak tavsiyem (yorumlarımın size fikir vermesi açısından yazayım geçtiğimiz yıldan bu yana 52 araç test ettim) * Eskiden her modelinde aynı kaliteyi sunan Mercedes Benz'i bu modellerde aramayın. * Mercedes Benz A - B- C - CLA - GLA sınıflarında sunulan 1.5dci ve 1.6dci Renault motorlara bir Mercedes Benz motoru gibi güvenebilirsiniz. * Ben yerinizde olsam 130 bin liraya heleki bu piyasa şartlarında ve bu dönemde mümkünse sıfır bir araç alırdım. (öylede yaptım) * Dizel araç şart değilse sıfır olarak alınabilecek en iyi benzinli otomatik araç Volvo V40 1.5 T3 Momentum (152hp - 250nm tork) * Dizel önceliğiniz ise sıfır olarak alınabilecek bu sınıftaki en iyi dizel (manuel) Renault Megane 4 HB GT-Line 1.6dci (130hp - 380nm tork) * Dizel otomatik ve performans öncelikli değilse sıfır olarak alınabilecek en iyi araçlardan biri VW Golf 7 1.6 TDI DSG (115hp - 250nm tork) yada Megane 4 HB 1.5dci EDC * ikinci el araç yerine 3 yıl garantili sıfır araç bu fiyat aralığında bu sınıfta kulağa daha mantıklı geliyor. * Eğer ikinci el (sıfırı daha pahalı olan) bir araç almak sizin için daha makul görünüyorsa kesinlikle örnek verdiğiniz 3 araç yerine BMW 116d almanızı tavsiye ederim.. Ardından CLA CDI - Volvo V40 D2 ve A3 sedan TDI olabilir ancak BMW 1 serisi ikinci el C segmentte sizi premium üreticiler sınıfında en memnun edecek araç olacaktır. Bahsi geçen tüm araçları kullanmış biri olarak şahsi düşüncelerim : (kişiden kişiye değişebilir bu benim fikrim) * Aralarında sürüş zevki en güzel araç BMW 1 serisi ile Megane 4 HB (Megane 4 lerde bulunan Multisense ile araç karakter değiştiriyor test etmenizi öneririm) * Aralarında en az yakıt tüketen kesinlikle Renault dci motorlu olan versiyonlar. (1.5dci muazzam az yakıyor ve performansı tatmin eder) * Aralarında genel olarak hayal kırıklığı Audi A3 ve Mercedes Benz A serisi (Bu iki Premium üreticiden daha iyisini beklerdim) * Aralarında yol ve motor yalıtımı olarak en iyileri Megane 4 HB ve Audi A3 (Teknik verilerde bunu doğruluyor.) * Aralarında en iyi viraj performansı BMW 1 serisi ile Mercedes A serisi ardından Megane 4 HB , Audi A3 ve Volvo V40 (Son 3 birbirine çok yakın) * Aralarında güvenlik donanımı en iyi olanlar ise Volvo V40 - Megane 4 HB ve Audi A3 Önemli Not: Gelelim konunun en ilginç yerine neden Premium üreticiler ile VW ve Renault markalı araçları aynı kefeye koyduğumuza. Ne olursa olsun özellikle Premium araç üreten markaların C segmentleri belirli bir kalite düzeyini geçmemek üzere üretiliyor. Yani Örneğin bir Volvo S90 kalitesi ile V40 kalitesi asla aynı değil, Bir A6 ile A3 kalitesi aynı değil, E serisi ile A seriside öyle.. Fakat Golf - Megane - Astra - 308 gibi orta segment araçlar üreten markaların C segmentleri daha güçlü bir savaşın içinde oldukları için kendi markaları nezdinde lokomotif olarak görüldükleri için bulundukları segmentte en iyi olmak zorundalar. Bu bağlamda Passat ile Golf yada Talisman ile Megane, arasında bahsettiğim premium araç üreten markalarda olduğu gibi bariz bir kalite farkı göremezsiniz. Bu bahsi geçen markaları asla küçümsemeyin zira dünyaya motor teknolojisi konusunda yön veren ilk 5 markadan biri kesinlikle Renault markasıdır. Yol tutuş konusunda yorumlarım 3 yıl Subaru Impreza kullanmış biri olarak aynı virajlara aynı hızlarda bu araçlar ile girdiğimdeki izlenimlerdir (Subaru Impreza yol tutuş performansı konusunda referans alınmıştır.) . |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Aralık 2017; 13:20:49 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 19 Aralık 2017; 17:51:24 > |
|
|
|
|
|