Arkadaşlar merhaba 2019 model clio 4 0.9 tce araca sahibim aracı temmuz başında aldım araç 2020 ocakta çıkmış sanırım bayiden ama kullanılmamış ben aldığımda 400 km de idi şu an 7500 km oldu. Serviste bakım zamanı için eleman yol bilgisayarından baktı daha 7 ay veya 13000 km var diyor bakıma ama bu araç fabrikadan 2019 sonunda çıktı sonuçta sizce bakıma sokmalı mıyım? |
Clio 0.9 tce bakım zamanı
-
-
Clio 4 bakımı 20.000 km diye duymuştum.
-
Sizin yerinizde olsam araç çıkış tarihine göre götürürdüm. Ocak çıkışlıysa bu ocakta götürün bence, erken bakıma girmenin zararı olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Yurtsever1453Clio 4 bakımı 20.000 km diye duymuştum.
evet 20000 km bakım aralığı fakat araç bayiden çıkalı 1 sene olacak
-
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum yol bilgisayarını kafamı karıştırdı sadece
-
İlk yağı erken değiştirmekte fayda var, 0 araç alıyor olsam 500. km de götürür değiştirtirim daha sonra belirtilen aralıkta giderin.
750kg karavan çeker mi yokuşta? -
quote:
Orijinalden alıntı: @KlavYE@
750kg karavan çeker mi yokuşta?Yoğaaa. Yokuşuna bağlı, 1. 2. viteste bağıra bağıra çeker ama öyle bir amaç varsa Başka araca yönelmek daha mantıklı.
temmuzda götürün. içindeki yağ 2 yıl/20bin km dayanabilecek uzun ömürlü tam sentetik yağ. servisin koyacağı yağdan bile kaliteli.
-
20 bin km.
erken gitme.
servis ucuz değil.
-
Benim de ocakta ilk bakim.
7000 km anca olacak.
Merak ediyorum acaba garantiyi bozmadan kac ay erteleyebilirim?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Benim de ocakta ilk bakim.
7000 km anca olacak.
Merak ediyorum acaba garantiyi bozmadan kac ay erteleyebilirim?Ben 1 ay erken soktum ve çekiş ciddi manada artti rodaj yapılmış motor yagini gec değiştirmek pek doğru değil bana kalirsa 5 binde yağı değstirip sonrasinda 20-20 gitmek mantikli
Renault-Dacia modelleri dizel,benzin,lpg farketmeksizin 20.000 km veya 1 yıl hangisi önce biterse o tarihte bakıma girer. Fabrika çıkış tarihi değil trafiğe çıkış tarihi önemli. Aslında garanti başlangıç tarihi önemli. 20.000 km yi dolduramayacaksanız ilk tescil tarihini kesinlikle geçirmeyin. 1 yıl 1 ay geçtikten sonra bakıma giderseniz bakımı yaparlar ama garantilik bir işiniz olursa siz bakıma geç gelmişsiniz diye aracı garanti dışı bırakırlar. Riske girmeyin.
-
İlk bakım olması sebebiyle 1 yılı geçirmemenizi tavsiye ederim. Rodaj süresinden çıkmış araç bi baktırın kafa rahat binin sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antares -- 18 Aralık 2020; 14:49:39 > -
Arac senede 6-7 bin anca yapacak.quote:
Orijinalden alıntı: Polestar191Ben 1 ay erken soktum ve çekiş ciddi manada artti rodaj yapılmış motor yagini gec değiştirmek pek doğru değil bana kalirsa 5 binde yağı değstirip sonrasinda 20-20 gitmek mantikli
Alıntıları Göster
Mecbur senelik gircek artik bakima.
Tum araclarimin bakimini kendim yaparim ama garanyiten dolayi Clioyu servise goturcem.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X