Şimdi Ara

Clio 1.4 16V RXT akü problemi(sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi çalışmalar.Clio II forumuna da yazdım.

Uzun bir aradan sonra bugün aracın (clio 1.4 16v rxt) yanına gittiğimde merkezi kilidin açmadığını farkettim ışıklar zayıf yanıyordu marşda basmıyordu.Akünün bitmiş olduğunu farkedip bir arkadaşın aracı ile takviye yapıp zorda olsa 1-2 denemeden sonra çalıştırdık.Aküyü bir oto elektrikçisine şarza bıraktım.Yalnız bu arada aracın rölanti devrinin çok düştüğünü farkettim rölantide motor vuruntulu çalışıyor ve gaza istekli tepki vermiyor.Akü arızasından önce araç soğukken 1500 d/dk dan başlıyordu ısındıkça 750 d/dk ya kadar düşüyordu ama şimdi her an stop edecekmiş gibi 500 d/dk civarı çalışıyor.Tabi sesli çalışmasıda cabası.

Sizce sorun ne olabilir?Aracın Ecu su sıfırlandığından böyle bir sorun olabilirmi, yoksa servis yolumu gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut28 -- 12 Şubat 2008; 15:57:09 >

• Yokmu arkadaşlar bilgisi olan, daha önce karşılaşan?
  • çok uzun süre beklemişse depodaki benzin özelliğini kaybetmiştir bir miktar. lpg li araçlarda çok olur mesela benimkinde. taa kurban bayramında yarım depo benzin aldım hala ortanın 1 altında gösteriyor benzin, ama güç düşüklüğü hissediliyor. kısacası bayat benzinde neden olabiliyor bunlara.

ecu öyle kolay kolay sıfırlanmaz merak etmeyin, hurafe onlar.

egzozda bir sorun olabilir, patlak vs. onlara baktırın önce. olmadı bir servise götürün bilgisayara bağlasınlar. elektronik bir sorun varsa orada çıkar zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut28

Yokmu arkadaşlar bilgisi olan, daha önce karşılaşan?

arkadaşım megane 2 bölümünde okursan benim de rölanti düşüklüğü hatta stop etme, aracın gaz yemeyişi, motordan çok ses gelmesi gibi sıkıntılarım oldu. aracım 2004 megane ve 57000 km.de bugün aracın kelebek kutusunu temizlettim ve araçda problemler hemen hemen kalktı. bir dene istersen. yetkili servise götürdüm ücret almadan temizlediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palazar -- 11 Şubat 2008; 21:11:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: palazar

quote:

arkadaşım megane 2 bölümünde okursan benim de rölanti düşüklüğü hatta stop etme, aracın gaz yemeyişi, motordan çok ses gelmesi gibi sıkıntılarım oldu. aracım 2004 megane ve 57000 km.de bugün aracın kelebek kutusunu temizlettim ve araçda problemler hemen hemen kalktı. bir dene istersen. yetkili servise götürdüm ücret almadan temizlediler.

bu arada ben akümü değiştirdim. aracın üzerinden (aracın ilk sahibiyim.) tudor marka 12v 45 ah.(y da 47ah.) akü çıktı. ben de gidip mutlu 12v 60 ah akü takdırdım.

• Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Aracın aküsünün şarzı işlemi bitti dolu aküyü araca bağlattım ve bahse konu sorunların düzeldiğini gördüm.Akünün zayıf olması sorunmuş dolu aküyle sorunlarım düzeldi çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut28 -- 12 Şubat 2008; 15:15:32 >
  • quote:

quote:

quote:

bu arada ben akümü değiştirdim. aracın üzerinden (aracın ilk sahibiyim.) tudor marka 12v 45 ah.(y da 47ah.) akü çıktı. ben de gidip mutlu 12v 60 ah akü takdırdım.

allah allah clioların fabrika çıkışı üzerlerinde 45 amperlik Varta akü olurdu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Kalorifer Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.